Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 8 - Amy Poehler
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 8 - Amy Poehler

Recenze (144)

Mira90 

všechny recenze uživatele

První dvě série ,,jen" za 4*, i tak se ale všichni pracovníci odboru ?městské zeleně? stali mými oblíbenci, každý jeden charakter je skvělý a je těžko vybrat nejoblíbenější postavu. Nicméně s řadou třetí to už je za 5*, parádně se bavím, celé je to takové uvolněné, plné nadhledu. Jaké štěstí, že jsem tento seriál objevil. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

1. a většinu 2. sezony je nutné přeskočit. Seriál dokazuje, že může být zábavný i bez přidaného smíchu za každou větou, jako u většiny daleko, bezdůvodně, populárnějších mainstreamových seriálů. Jak sám Rob Lowe řekl, seriál je postaven na "steroidových verzích" samotných představitelů jednotlivých postav. A funguje to skvěle. Vážně škoda, že tenhle seriál vznikl ve stínu TBBT, HIMYM a TAHM. ()

Reklama

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů a jelikož jsem si o tom předem nic moc nečetl, tak jsem nečekal, že to kopíruje styl britskýho Kanclu. Takže jsem všude viděl typický brentovský situace, trapasy, grimasy, atd... Akorát v podání Amy Poehler, která mi tu je vlastně i dost sympatická. Co ale v komediálních věcech nesnáším jsou postavy, který jsou jakoby kamarádi hlavního hrdiny/hrdinky, ale přitom jim cíleně neustále hážou klacky pod nohy a sabotujou jejich snažení vlastní leností, nezájmem, svinskostí. A ještě to má bejt jakože vtipný... V případě další britské kultovky Extras se to s Andyho manažerem dalo přežít, protože šlo jen o dvě série po šesti dílech. Ale s Tomem Haverfordem těch asi 7 dlouhých sérii Parks and Recreation fakt trávit nehodlám. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie pri Parks and Recreation je trošku zložité. Prvá séria (vďaka Bohu, že mala len 6 častí) bola takmer celá na 2 a občas s prižmúrenými obomi očami 3*. Ale ako vravím - takmer celá - finále prvej série totiž bolo už podstatne odlišné a teda aj podstatne lepšie. V tomto trende pokračovala celá druhá séria a momentálne som na sérii tretej, takže už môžem objektívne hodnotiť. Dávam 4*, určite zaslúžene, lebo sa čím ďalej, tým viac krát naozaj schuti smejem. A ani postavy mi nepripadajú také nesympatické, ako mnoho ľudí píše. Práve naopak, časom sa z nich vykľuli ozajstní sympaťáci, najväčšou zmenou pritom prešla Leslie Knope (Amy Poehler), ktorá sa v už spomínanom finále prvej série zmenila z nerealisticky vykreslenej karikatúry na svojskú a občas až príliš snaživú a horlivú osôbku, ktorá to však vždy myslí dobre, aj keď to tak niekedy nevyzerá. Na 5-hviezdičkový Office to síce u mňa nemá, ale to je asi len tým, že som Office videl skôr. A už vôbec nezazlievam Parks and Recreations to, že sa na Office podobajú. No a? Sú predsa od rovnakých tvorcov a keďže mi je štýl Office veľmi blízky, tak ak ho Parks and Rerceations "opajclo", je to pre mňa len dobre. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Během prvních sérií, které mi mimochodem nepřipadaly vůbec špatné, jsem byl přesvědčený, že to maximální hodnocení v žádném případě nemůže dostat, postupem času jsem se ale nějakým způsobem smířil s tím, že Ricky Gervais s tím nemá a nebude mít nic společného, že to je něco jiného než Extras, Office a Life's Too Short a že mi skončil život ve chvíli, kdy už nebylo od něj nic dalšího, na co bych mohl koukat, a právě v ten okamžik mi došlo, že žánr mockumentary nemusí být definován Office, a že Parks and Rec jsou vlastně stejně unikátní, i když rozdílným způsobem. Co musím vyzdvihnout snad nejvíc, jsou v první řadě perfektní jak hlavní, tak vedlejší postavy, které jsem si během pěti sérií oblíbil víc než v jakémkoliv jiném komediálním seriálu, a na rozdíl od konkurence se seriál vyvíjí přesně tím směrem, jak by měl, a jak to ve většině případů nebývá (Community). To, co se zpočátku zdálo jako kopírka kopírky ultimátní Office UK, je najednou i u konce 5. série jeden z nejlepších zážitků strávených u obrazovky a doufám, že to takhle ještě pár sezón vydrží! ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Mapa města Pawnee je ve skutečnosti pouze jen zrcadlově převrácená mapa skutečného města Muncie ve státě Indiana. Muncie v seriálu dokonce párkrát zesměšnili. (Kucndo)
  • V epizodě se objeví odkaz na seriál Alf (od r. 1986). (Duoscop)
  • Zelený obdĺžnikový objekt na stole Rona Swansona (Nick Offerman) je americká protipechotná mína M18A1 "Claymore". Je pozoruhodná tým, že má na prednej strane vyrazené "FRONT TOWARDS ENEMY", teda predkom ku nepriateľovi. (Marcin)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama