Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 22 - Amy Poehler, Adam Scott, Nick Offerman, Aziz Ansari, Chris Pratt, Aubrey Plaza, Ben Schwartz, Jenny Slate
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 22 - Amy Poehler, Adam Scott, Nick Offerman, Aziz Ansari, Chris Pratt, Aubrey Plaza, Ben Schwartz, Jenny Slate

Recenze (144)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po 2. sérii: Kancl mě vůbec nebavil, ale tohle... tohle je úplná lahůdka. Neskutečně příjemná komedie, kde jsou všechny postavy sympaťáci (ač jsou potrhlé, divné nebo jinak jebnuté), vtipy jsou obvykle více než slušné a celé to vyznívá pozitivně. Veškeré díly si drží stejnou kvalitativní laťku, což je fakt dost ojedinělé. Navíc je to krátké a ideální na dobrou noc. No prostě se těším na další nálož. 5* // Po závěrečné 7. sérii: nejlépe napsaný komediální seriál, tečka. Postavy jsou naprosto suprové a navíc ve finále jsou jejich příběhy výborně zakončené. Není co vytknout, jediný kousek, o kterém přemýšlím, že ho sjedu znovu, protože to prostě hladí po duši. 5* ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Mala to byť optimálna náhrada za The Office (US), lebo konceptuálne sa jedná o veľmi podobné seriály s pseudodokumentárnou kamerou a “parky” majú tu na ČSFD dokonca ešte lepšie hodnotenie. Výsledok v mojich očiach ale nedostal očakávaniam. Tunajšie postavy totiž omnoho viac pôsobia ako figúrky než ako skutoční ľudia. A niekde počas piatej série mi to začalo vadiť. Nie tak, že by som chcel prestať seriál sledovať, ale na postavách mi postupne prestalo záležať, čo je oproti Office zásadný rozdiel. Tiež tiahle zápletky točiace sa okolo politickej kariéry Leslie Knope (a naťahovanie sa s radným Jammom) ma už skôr otravovali ako bavili. A tak i napriek legendárnemu Ronovi Swansonovi a skvele potrhlému páru April+Andy hodnotím seriál len za mierne sklamaných 7+/10 ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Návštěvy úřadů patří vedle návštěv zubaře mezi nejneoblíbenější (u Jeremyho Jamma ne náhodou obojí!), většinou oprávněně. Každý máme asi zkušenosti se sadistickými byrokraty, kteří vás s úšklebkem ve tváři pošlou v lepším případě na druhý konec budovy, v horším na druhý konec města, protože jste něco špatně vyplnili. Úřad fiktivního Pawnee v Indianě (které je se svou bizarní historií nevyčerpatelnou studnicí sexistických, rasistických a jiných politicky nekorektních joků, a proto se bleskově zařadilo mezi má oblíbená televizní městečka) by na tom byl stejně, kdyby ovšem neměl trumf v rukávě v podobě usměvavé, hyperaktivní a dobrosrdečné Leslie Knope (fantastická Amy Poehler), která svým nakažlivým optimismem motivuje k lepším pracovním výkonům všechny kolem sebe, od zevláka Toma, přes sucharku April, až po libertariánského šéfa Rona. Parks and Rec nepatří mezi sitcomy k popukání (ke kterým řadím například Will & Grace, Arrested Development nebo Coupling), jeho silnou stránkou je především fakt, že mezi hlavní partou panuje (na dnešní sitcomovské poměry) nevídaně přátelská a vlídná atmosféra (nejvíc oceňuju sismance Leslie a Ann, která byť slouží většinu času jako jediný straight man seriálu, je díky její rozkošné představitelce Rashidě Jones zřejmě mojí favoritkou), je zároveň jedním z mála sitcomů, kde mi žádná hlavní postava vyloženě nevadí (byť jasně poslední je u mě trouba Andy), a k tomu je doplňuje skvadra nezapomenutelných výstředních recurringů (Jean Ralphio, Tammy 2 (Megan Mullally!! skutečná manželka představitele Rona), Li'l Sebastian). Parks and Rec má určitě svoje mouchy (mnohými zmiňovaná první řada skutečně JE slabá, naštěstí má ale jenom šest dílů a už hned druhá je docela jiná káva), ve výsledku ale stojí za to. PS: Leave Jerry alone, he's a human! PPS: Po nádherném finálovém dvojdíle zvyšuju na pět, sice to trvalo, ale po desítkách hodin s touhle partou můžu s jistotou říct, že je to srdcovka. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Na Parks and Recreation (beží tretia séria) sa momentálne každý týždeň teším zo všetkých komediálnych seriálov najviac (sledujem ešte Family Guy, American Dad, South Park, The Office, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Modern Family, Cougar Town, The Cleveland Show). Môžu za to samozrejme výborne napísané postavy a ich obsadenie (u mňa vedie jednoznačne flákač Chris Pratt) a ešte taká zvláštna neopísateľná atmosféra, vďaka ktorej mám vždy pocit, že je jar, alebo leto. A to sa k seriálu o parkoch dokonale hodí. Treba ale uznať, že podobne, ako aj jej braček The Office, Parks and Recreation tiež začína slabšou prvou sériou a až postupne sa stáva tým, čím je dnes. Ak si ale udrží súčasné kvality, rozhodne sa sem vrátim a zvýšim hodnotenie na 5. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat hlavně kvůli Aubrey Plaza, jen škoda že tam má tak málo prostoru. Musím říct, že seriál si mě získal hned prvním dílem. Postavy jsou super a příjemně se bavím u každého dílu. Je to trochu podobné jako Office US, ale daleko zábavnější a s lepšíma hercema a postavama. 1.série - zabývá se hlavně jámou a seznamujeme se zde s postavama. 75%. 2.série - Jáma šla do pozadí a už se řeší víc postavy. Díl s lovem byl výborný a potom na konci chudák Ron. No smál jsem se hodně dlouho. 85%. 3.série - navazuje na předchozí sérii, první polovina se zabývá hlavně Festivalem sklizně a druhá polovina se zaměřuje na Leslie a Bena. Odešla jedna hlavní mužská postava, ale dvě nové přišli. Aubrey konečně má více prostoru a určitě se to vyplatilo. Díl s chřipkou je super, jen mi bylo líto krásné Ann jak ji April trápila. Na DVD vyšli 3 epizody v prodloužených verzích o 5min a nějaké scény stojí zato (Ron a kávovar). 90%. 4.série V centru pozornosti je Leslie a její vztah s Benem a její kandidatura. Také se řeší vztahy Chrise a Ann. Zatím nejslabší série. 70% 5.série? 6.série? ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Dve sochy, ktoré sa objavujú v úvodných titulkoch, sú orientačné body na Highway 18 v meste Montpelier v Indiane. Prvým z nich je "Ice Cream Giant" pri zmrzlinárni Tin Lizzy a druhým je "Muffler Man Indian" v centre mesta. (Marcin)
  • NBC původně objednalo 13 epizod 1. řady, nicméně kvůli těhotenství hlavní herečky Amy Poehler (Leslie Knope) bylo nakonec vyprodukováno epizod pouze 6. (Kucndo)
  • Nick Offerman (Ron Swanson) je stejně jako jeho postava zkušeným truhlářem a řezbářem. (Brousitch)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama