Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (27)

Marvel's Luke Cage (2016) 

1. série: ***Luke měl zapadnout do MARVEL světa jako další puzzle ze skládačky. Trošku se o to snaží, ale podráží mu nohy rozvleklost a nuda. Co také vůbec nepomáhá jsou hlouposti a laciné scenáristické berličky. Díky tomu je série obrovsky nevyvážená a každý povedený moment je vyvážen dvěma dalšíma co nudí nebo otravují. 2. série: * Nechutný propad. V první řadě jsme se alespoň dozvěděli kdo je Luke a občas se i něco dělo. Druhá série je čistě o žvanění a debilních scenáristických berliček jak nafouknout sérii na 13 epizod. U mě Cage skončil. ()

Okamžik pravdy (2016) (S01E01) 

Brutální slabota. Jako rozjezd nudné a nezáživné. Navíc nesmyslné (opravdu chování Lukea nechápu). Navíc mě celkem rozčiluje, že vůbec nevím kam sério napasovat. Je to před sérií Jesica Jones nebo po ní? Možná se dozvím časem, ale bylo zatraceně na místě sérii do MARVEL světa uvést trochu lépe. Velké zklamání. ()

Zákon ulice (2016) (S01E02) 

Opravdu se to vleče. Co se daří je "stavět atmosféru" (jou nigga sem, jou nigga tam, hudba která harlemu sedí jak prdel na hrnec). Přesto se příliš žvaní a děj se moc nerozvíjí. Série alespoň drží standard "áčkové" produkce (ne tak jako Agent Carter mi žlučí nehnul. Zatím... ()

Kdo převezme otěže? (2016) (S01E03) 

Konečně se něco děje a já mám pocit, že sleduju něco co se blíží Daredevilovi. Konečně se přestáváme probírat davem nových "jou nigga" postav a s tím co máme se pracuje. ()

Vkroč do arény (2016) (S01E04) 

konečně... konečně se dozvídám jak vše začalo. Kde Luke Cage přišel ke svým schopnosem a jak se seznámil s Revou. Krásně a nenásilně zakomponované do děje pomocí flashbacků. Tímhle jsem čekal že se začně. Navíc to stylové mrknutí na klasický kostým Luke Cage! Nádhera... opravdu nádhera. ()

Reputace (2016) (S01E05) 

Zábavnost jde opět dolů, možná, že jsem se jen namlsal předchozím dílem a obzvlášť v jeho kontrastu je to propad. Pohřeb vše zabil a epiizoda už ničím nepřekvaila. Myslím tedy, že z lehké podprůměrnosti se seriál už nevyhrabe... A nic na tom nemění výskyt milého "spojovacího článku" mezi dalšímy dvěma seriály. ()

Slaboši potřebují ochránce (2016) (S01E06) 

Nuda v Brně pokračuje. Respektive jsme svědky klasického scénáristického blafu. To nemasné-neslané něco se tváří, že je konec série. Veškeré rozjeté linie jsou prakticky ukončené a... co nás čeká? a) obrat o 180 v dalším díle. b) nástup ještě většího a nebezpečnějšího protivníka pro Mr.Cage. Pochybuju že se budeme dívat dalších 7 epizod jak rozjíždí holičství :D. Dokonce i dojem z povedeného soundrtacku je pryč... špatný... špatný... (a to jsem uplně vynechal fakt, že Luke se začíná chovat jako pako...) ()

Manifest (2016) (S01E07) 

Minuta epizody je pryč a "cottonmoutha pouštějí" :D :D :D. Sakra já bych mohl být věštec... laciné a trapné nafukování děje. Jak flashbacky o Lukeovi byly fajn, tak o Cottonmouthovi jsou otravné a zbytečné. Vše se míchá a otáčí jen by se navodil falešný pocit že se něco děje. Místo toho se děj prostě jen točí v kruhu a nafukuje vatou. Tahle série jde opravdu ke dnu :/. ()

Podezřelý (2016) (S01E08) 

jak jsem u šesté epizody předpovídal dva možné vývoje děje, ani ve snu by mě nenapadlo že scénaristé použijí oba! Nejdřív variantu a), a potom i b) - díky tomu série nafoukla o další epizodu. Nicméně protože se dostalo i na druhou (zajímavější) variantu mé predikce, se zde něco děje a to na všech stranách barikády. Takže více než slušná epizoda. ()

DWYCK (2016) (S01E09) 

Bezkonkurenčně nejotravnější a nejzbytečnější epizoda série (zatím). Vůbec jsem nepochopil důvod proč POLOVINU epizody trávíme krafáním policajtky s cvokařem, její šéfovou... a o čem? O kravinách které opravdu nijak děj dopředu neposunou (a že bych se o ní chtěl něco dozvědět? Proč bych měl?!). Hnus velebnosti... megahnus. ()

Ber si to osobně (2016) (S01E10) 

Návrat k mírné podprůměrnosti... sice se občas něco přihodí a děj se vleče kupředu, ale celé to nabírá pachuť nastavované kaše. řekněme třetina času je o tom, že děj dostává nový směr a některé problémy získávají svá řešení, ale 2/3 je to jen o vatě... opravdu škoda. ()

Teď jsi můj (2016) (S01E11) 

Epizoda začala velmi svěže a slibně... pak spadlo hovno na větrák. Logika začala pokulhávat (to jako když má potíže s voláním nemůže napsat SMS???) a klasicky jak už jsme si zvykli napětí se rozmělňuje tlachacími pasážemi a jediné drama na které se scénář zmůže jsou laciné berličky "šroubování napětí" (i když z logiky věci je jasné, že takhle to tři epizody před koncem rozhodně nedopadne). ()

Monolog chaosu (2016) (S01E12) 

Na standard série velmi dějově rozšafné a akční. Takových věcí co se semlelo... asi ta nejkouzelnější byla pasáž s Method Manem a "live" vystoupením v rádiu. Co také uznávám že je nutné ocenit je pokus o upgrade Dimondbackovi vizáže. Díky tomu trapnému kostýmu se konečně přiblížil svému komiksovému vzoru. I tak to ale od slabšího průměru celou sérii nezachrání. ()

Znáš můj styl (2016) (S01E13) 

Konec série laciný a odfláknutý. Prakticky to zásadní se semele během prvních patnácti minut a zbytek je jen o pouštění spoilerů do druhé řady a rychlé uhlazení všech vrásek, které se udělaly Lukeovi na čele během předchozích 12ti epizod... Osobně jsem tedy seriálem zklamaný. ()

Duchovní parťák č. 1 (2018) (S02E01) 

Ach... můj... Bože... To byl zase vopruz. Nechápu jak může být rozjezd série tak otravně nudný. Kdyby se alespoň věnoval tomu, že se oživí to co se dělo v minulé sérii (jasně že si pamatuju kulový), ale ono nic. Žvatlá se, před kamerou se střídají postavičky a jedna je drsnější než druhá. Obzvlášť když žvááátlaj ťim afryyckym přizvůůkem. Nejvíc hardcore je ten bílej debílek se slunečníma brejlema co umí jen jeden výraz. Ten je tak hustej, že ani nemusí bejt černej. P.S.: a 10 sekund představení toho "Vládce-roští" to opravdu nevytrhne. ()

Vyrovnání (2018) (S02E02) 

Luke Cage je regulerní debil. Ne jen že se vytahuje před kamerami co vše dokáže (tím pádem prozrazuje své limity), ale vždy a všude nakráčí jako největší machr (a pak se diví, že jeho oponenti jsou vynalézaví a dostává na prdel). Do toho 90% času žvanění = děj se nikam nesune. Jen se do děje zapojuje více postav. A když už konečně dojde na akci, tak je prokládaná hudebním výstupem nějakého (určitě hrozně zásadního) drnkala. Ještě horší než první epizoda! Tohle asi ještě 11x nedám. ()

Divočina (2018) (S02E03) 

Konečně nějaká pozitiva. Méně se žvaní a je více na co koukat. Milé také je další provazování s MARVEL universe (asijská pipka z Iron Dicka). Tím ale pozitiva končí. Cage se chová stále jako machýrek a zdá se, že na to konečně také dojede. Uvidíme jaký boreček se z Vládce-roští vyklube... ()

Jdu do toho tělem (2018) (S02E04) odpad!

Krásnej začátek: séém Vládce-roští... páápír zabááály káámen. Co bych dal za dabing abych nemusel poslouchat ten tupý přízvuk :D. Každopádně ten výraz "machýrka" byl k nezaplacení. Že by mu konečně něco došlo? Ani omylem. Je to stejné tupé pako. Obzvlášť co se týká uvažování. Pipka v lékárně z něj dělá debila, přitom se přizná, že ví o koho jde (viděla video) a přesto nic z toho. Ještě si od ní něco vezme. Buď je ty Luke důvěřivý jako dítě, nebo je scénárista totální pako. Jinak máte pocit, že rvačka na úvod něco rozjede? ano... 50 minut žvanení (z 54minut stopáže). Víc odpad to už být nemůže. ()

Totální soul (2018) (S02E05) odpad!

Myslíte, že to nejde? Že nelze klesnout ještě hlouběji? Stejný odpad jako minule. 54 minut žvanění, aby se na konci ze sebe Luke (opět) nechal udělat živý terč. Kdyby alespoň návštěva Foggyho přenesla do Luke Cage trochu i toho Daredevila... Bohužel jen trošek té roztomilosti a naivity. Co díl to 90% vycpávky. Hnus. ()

Sklep (2018) (S02E06) 

Polovina série pryč a co z toho? U.H. Série se totálně propadla. Běžně začínám na průměru a pak čekám jak se díl vyvine. U Luka je standardem odpad (konverzační cvičení různých postav na různě zbytečná témata)... žvanění se sice omezila na nějakých 75% času, ale i tak je to demence (to se jako Luke nevytáhne rukama přes zábradlí?). Oproti minulému dílu je to ale balzám. Takové akce.. snad víc než v 5ti předchozích dílech dohromady. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama