Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 4

Recenze (501)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pátý díl a docela to ušlo. Vizuál pěknej a dokonce i kamera něco dělá. Musím se přiznat, že nemám rád fantasmagorické kriminálky jako Las Vegas nebo New York a všechny americké (až na poručíka Colomba) a německé (to je fakt děs!) kriminálky mi přijdou nezáživné a na jedno brdo pořád dokola to samé. Anděl je realističtější. Opravdu mě překvapila několikaminutová scéna, kde hrál nějakej tvrdej metal. Sice občas skřípou dialogy a pár herců prostě neumělo, ale asi se ještě na pár dílů podívám. Jen mě mrzí, že Nova použila scénář z velmi dobře hodnoceného slovenského seriálu Mesto tieňov a jedná se vlastně o remake, který až na herce dělají opět Slováci, stojící za Mestem tieňov. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pokus-snaha o českou CSI kriminálku, takový pitival po pětadvaceti letech alespoň co se týká známé policejní praxe ve skutečných případech. Tedy žánr který tady tak dlouho alespoň v nějaké slušné podobě chyběl..Samotný úvod-znělka i hudba jako když z oka vypadly slavným americkým L.A. kriminálkám..Insiprace tedy na místě..Vyšetřovatel Stropnický podle mého-taková malá katastrofa už jen čekám kdy vyberou ještě Žilkovou (pak si mohou střihnou duo po česku Dempsey & Makepeace). Ne, teď vážně opravdu mohli vybrat lépe třeba charismatičtějšího Vašuta nebo Bartošku hodili by se určitě víc a tím nemyslím jen co se týká vizáže..Po prvním pilotním dílu je toho opravdu hodně co by se seriálu dalo seriálu vytknout (proto věřím v nějaké to zlepšení, v tuto chvíli bych zatím vyzdvihl především kameru, překvapivé obrazové postupy a nějaká ta realičnost jednotlivých případů je zde na místě také). Jinak tedy zatím slabší průměr uvidíme jak-si tento nový Novácký projekt povede dál a já si myslím že průměr by to nakonec na naše poměry mohl i být. Jsem zvědav i na samotnou vyrovnanost jednotlivých dílů pokud mi to tedy čas dovolí rád bych jich shlédl co nejvíce.. Apropo proč zrovna Anděl proč ne Praha:-)? ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

První český pokus o krimiseriál ze soudobé vlny vizuálně děsně efektních kousků. Pokus překvapivě dobrý, a to dávám "jen" 50% - z toho si můžete udělat obrázek o tom, jak špatné jsem to čekal;) Pomiňme obrovský humbuk, který novácky tradičně předcházel premiéře a napřesdržkovou reklamní smršť, která diváka opět dostihla deset minut po začátku prvého dílu (už tak o deset minut zpožděnému díky kvalitnímu zpravodajství a ještě lepším sportovním novinám), a věnujme se seriálu samotnému. Jak už jsem poznamenal, obrazově to bylo poměrně srovnatelné s tím, na co jsme zvyklí ze "západu", hudba byla také fajná, ona vůbec technická stránka v tomto oboru nevzdělaného diváka (mě) neurazí. Tolik k formě, teď obsah...vzhledem k doposud napsanému textu a avizovanému hodnocení je asi jasné, že tady bude problém, respektive několik problémů. Problém prvý - postavy jsou sice vyskládány do povinně jakžtakž pestré stylové palety, ale nedovíte se o nich zhola nic. Problém druhý - tihle divákovi celkem lhostejní hrdinové pronášejí své repliky třemi způsoby: věcným až smrtelně vážným tónem, bezmocně zhnuseným tónem a škodolibým tónem, přičemž to bohužel ani v jednom případě nezní přirozeně. Kupodivu vyrovnaný je poměr zápletek originálních a již několikrát jinde viděných, ale třeba díl s parkourovým vrahounem naprosto likviduje rádobyvtipný senilní svědek a dá se říct, že povinných vedlejších postaviček evokujících třeba chodící kriminální ústřednu Ivy Janžurové z Malého Pitavala je rozhodně víc, než je zdrávo. Na druhou stranu třeba Igora Chmelu v jeho roli zručného manipulátora a především děsného hajzla/domácího násilníka nelze označit jinak než jako až pod kůži libového. Zkrátka a dobře, není toho málo, na čem by se dalo a mělo ještě pracovat, ale mohlo to být znatelně horší. 50% a poznámka, že velký nos ne vždy velkého ducha značí:) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Stupidní scénař, debilní dialogy, trapné herecké antivýkony, naprosto nerealistické ztvárnění kriminalistické práce, nuda, nuda, nuda, klasická Nova, chce se mi blít. A navíc, vybrat do hlavních tří mužských rolí tři herce, kteří jsou naprosto nevěrohodní, to už je majstrštyk! Ani nevim, za co vlastně vůbec dávám tu jednu hvězdičku. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Komplexní sedmero kriminalistických otázek - Kdo? Kdy? Kde? Jak? Čím? Proč? Výše škody?, vyučované na policejních školách snad již od vzniku kriminalistiky, sice poněkud dostává trhliny pravidelným vynecháváním některého z dotazů, ale celkově seriál dopadl nad očekávání slušně. Některý ze scénáristů má totiž evidentně zkušenosti s fungováním 1. OOK SKPV nebo alespoň pozorně odposlouchal hospodské kecy některého z opilých detektivů. V leckterých detajlech práce hereckých detektivů jsou totiž vidět trefné profesní postřehy, které by si laik z prstu nevycucal. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Podzemí se natáčelo ve cvičné štole při dole Mayrau ve Vinařicích u Kladna. (rakovnik)
  • Herec Martin Hofmann hraje od 3. série postavu patologa. V seriálu se už ale objevil v 1. řadě v epizodě Smrtelný žert (2008), kde hrál postavu drogového dealera. (ČSFD)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama