Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (15)

Polda (2016) 

Pokud chcete poldu sledovat kvůli kvůli krimi stránce, budete asi zklamáni. Případy jsou tuctové a většinou Vás v nich nic nepřekvapí. Největší síla seriálu spočívá v hlavních protagonistech, kteří jsou dobře napsáni a ještě lépe zahráni. Casting se zde opravdu povedl a ten retro styl do dnešní moderní doby seriálu neskutečně sluší. Po technické stránce také není co vytknout - kouká se na to dobře, lokality jsou pestré a stejně tak i lokalita případů, jejichž kvalita už není tou nejsilnější stránkou jak jsem psal na začátku. Seriál měl po celou dobu vysílání vysokou sledovanost, tak uvidíme, zda to 6. série byla opravdu tou poslední. Osobně si myslím že spíše ne. ()

Samí zrádci (2018) (S03E05) 

Skvělý seriál který si ze sebe dokáže udělat srandu což se v dnešní době vážných krimi srač*k cení. ()

Odpuštění (2018) (S03E08) 

Už je ohlášena 4.série. Těším se,jeden z mála českých seriálů na které se dá dívat. ()

Slušná čtvrť (2020) (S04E05) 

Celkem hvězdné obsazení ve 4. sérii. ()

Bříza na horách (2022) (S05E16) 

Stylové zakončení jednoho z nejlepších detektivních seriálů, který byl natočen v Česku. Soundtrack naprosto skvělý, a snad se dočkáme další série s novou trojkou :D ()

Série 6 (2024) (S06) 

Kdo to dosledoval až sem, určitě to nesleduje kvůli krimi stránce ale kvůli hrdinům, kteří jsou dobře napsáni a ještě lépe zahráni. Casting se zde opravdu povedl a ten retro styl do dnešní moderní doby seriálu neskutečně sluší. Po technické stránce také není co vytknout - kouká se na to dobře, lokality jsou pestré a stejně tak i případy, jejichž kvalita už není tou nejsilnější stránkou. Seriál (respektive 6. řada) měl vysokou sledovanost, tak uvidíme, zda to byla opravdu poslední řada. Osobně si myslím že ne. ()

Křídla spravedlnosti (2024) (S06E01) 

Jeden z mála koukatelných seriálů TV PRIMA nehodlá jen tak skončit, a tak jsme se dočkali už 6. řady. Ta odstartovala dílem, který neurazí a nenadchne. Chemie mezi postavami se teprve vyvine a uvidíme, zda nebude 6. série jen natahovaným podprůměrným kouskem. ()

Odpal (2024) (S06E02) 

Žáby a především prostředí golfového hřiště oživilo jinak mdlý případ mrtvého muže. ()

Mistrovské dílo (2024) (S06E03) 

Uvidíme co všechno přinese nová postava "docentky" do vztahu s ostatními kolegy, ale co se všeho ostatního týče, byl to těžký podprůměr co nebaví. ()

Jeleni neumějí střílet (2024) (S06E04) 

Mladší verze Jany Kolesárové (B. Bezáková) je příjemnou novinkou této jinak průměrné série. Díl mě kupodivu bavil více než ty předešlé ale nikoliv z detektivní stránky, ale spíše z té osobní. ()

Dokonalý výhled (2024) (S06E05) 

Povedený díl. Mě to osobně moc bavilo a jeden z nejlepších dílů 6. série. ()

Sex, drogy, rock´n´roll (2024) (S06E06) 

Tenhle seriál má takové štěstí, že má sympatické postavy a originální a tvůrčí exteriéry. Jako kriminálka to je fakt podprůměrný brak, ale kvůli těm sympatickým postavám, skvělé kameře, hudbě se na to prostě musíte (do)dívat. ()

Podvodníci (2024) (S06E07) 

Za Matonohovu nepoctivého taxikáře o 1 hvězdu navíc, jinak klasický průměr, který si 6. řada poldy konzistentně drží. ()

Konec (2024) (S06E08) 

No celý závěr mi přišel, že byl udělán strašně narychlo a dle mého by si zasloužil delší prostor a větší péči. Co se hudby, nasvícení, kamery týče, to bylo opět na skvělé úrovni. Za mě je to škoda, šlo to udělat lépe, ale i tak jsem jakožto OG fanoušek českého poldy vlastně docela spokojen. ()

Reklama

Reklama