Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 4
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

horor2 

všechny recenze uživatele

50% Zack Snyder + 50% Joss Whedon x přetáčení a dodělávání filmu : mazání superkníru = Ne zase takový průser, jak to na první pohled vypadá. Ano, byl to přímý konkurent Avengers, který bitvu prohrál, ale když už beru všechnu tu špatnost kolem, která celý projekt pronásledovala, byl jsem v rámci možností nakonec spokojen. Najde se tady pár skvělých scén, pár debilovin, nesrovnalostí, ale hlavně bitky, kvůli kterým jsem chtěl film vidět. Jak jsem teď po zhlédnutí tohoto snímku docenil Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016). ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Mám scifi ráda, moc ráda... Sice to nebylo to nejlepší co se týče zpracování, kamery hudby ani vtipu to nejlepší... Ale když si to pustíte večer, když nevíte coby, tak se to určitě dá. Nuda u toho nebyla a to je to hlavní 😉. ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Když moc nečekáte a jste už zoceleni BvS i další DC produkcí poslední doby, tak vlastně vcelku jakž tak v pohodě. Samozřejmě to mělo být vyvrcholení a totální pecka, ale alespoň to bylo lepší než BvS. ()

kaapaa 

všechny recenze uživatele

Tři, opravdu poctivý tři. Navíc to bohužel nemá, při vší snaze. Možná ještě jedna malá (velká?) za Gal Gadot a její... ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo úplně ideální vidět Justice League dříve, než Batman vs. Superman, ale zase tak kruciální to nebylo... :) Slušně vysvětlené osudy a na poměry ne úplně přeplácaností devastovaná akční záležitosti. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Toto je tak zabudnuteľný film, že ani neviem, čo tu mám po jeho skončení napísať - chémia medzi postavami žiadna, charizma hrdinov na úrovni plesnivého uteráka (hlavne Flash bol otravný a výpredajový Iron man aj zbytočný), dej nevýrazný - jednoducho strašný priemer. Asi najslabší film z dielne Snydera (aj svoju zvyčajnú úchvatnú vizuálnu šou zabudol niekde doma a na nakrúcanie sa nedostavila, veď vlastne aj on sám sa na nakrúcanie nedostavil a od projektu musel odstúpiť). PS: Prečo je najväčší záujem smerovaný na "random ruskú rodinu", to doteraz nechápem.... ()

Hovadin 

všechny recenze uživatele

Jako již po několikáté, čekal jsem od filmu od DC trochu více. Musím uznat, že to není tak špatné, jako BvsS a Muž z oceli. Aquaman dostal velmi málo prostoru - Momoa navíc měl jeden výraz po celý film. Až otravný Flash u kterého mi herec prostě nesedl. Gadot a Affleck nezklamali. Výsledkem je film, který nenudí, ale ani nenadchne. Nicméně i tak se těším na další filmy od DC. Je vidět, že se zlepšují a brzy by mohli dohnat Marvel. ()

Fabe 

všechny recenze uživatele

DC komiksy/hrdinove me bavili vzdy vic nez Marvel s vyjimkou Deadpoola, ale tady je videt prilisna snaha vse rychle dohnat. Marvel si sve Avengers vybudoval film po filmu, v Justice league je vse narychlo a ta chemie hapruje. Na druhou stranu film jsem videl po castech a vzdy jsem se tesil az prijdu z prace a zas se na kousek podivam. 60% ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Upatlaně nudná recyklace stokrát recyklovaného. Navíc s tak příšernejma hereckejma výkonama (zvláštní dvojka Batman / Superman vyniká, ale pozadu bohužel nezůstává ani takový Alfréd), že se to téměř nedá dokoukat. Fakt běs. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

V prípade filmu JL sa ponúkal potenciál minimálne na úrovni prvých Avengers, hoci v spojitosti s predchádzajúcimi filmami od DC sa nad týmto projektom mračili mnohé pochybnosti. Už nápad ísť do tímového filmu bez toho, aby boli ostatné postavy predstavené vo vlastných filmoch, je z môjho pohľadu zbytočne unáhleným krokom, ktorý spôsobuje, že hrdinovia sú tak viac menej neznáme figúrky, ku ktorý sa nedá vybudovať takmer žiaden vzťah, pretože aj tá snaha ich urýchleného predstavenia v úvode vychádza skôr nazmar. De facto aj už známe postavy (Batman Superman) sa v tomto filme dostali do podivných charakterových kontúr, hlavne teda Batman, ktorý občas pôsobí zbytočne, ba priam až parodicky. V podstate aj celý príbeh je jedno veľké klišé bez náznaku originality, navyše s fakt hrozným záporákom, ktorého frázy sú až nechcene smiešne. Z postáv ma najviac bavila asi Wonder Woman, na ktorú sa aj dobre pozerá. Je evidentné, že film je akoby rozdvojený, keďže na jednej strane je snaha držať sa temnejšieho vyznenia, ale občasné, nasilu vsunuté rádoby zábavné hlášky pôsobia ako päsť na oko. Vizuálna stránka občas dokáže ohromiť, ale zároveň sa vyskytnú situácie, keď to vo filme vyzerá ako v lacnom animáku. Pozrieť sa to však dá, akcia je v pohode a treba len dúfať, že sa u DC spamätajú a svoje univerzum dokopú do lepšieho svetla. 55%. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Hloupý to je, ne že ne. Ale je to lepší nez samotná Wonder Woman. Z AquaMomomana to dělá zase naopak tupou rybu. Ben Flek dostal zadání vypadat o dvacet let starší. A ta tryzna za Supermana? To je pořád umírání za naše hříchy a co z toho? Akorát tak zmrtvýchvstání. Nemůžu se ale ubránit dojmu, ze Avengers jsou úplně stejný. Takže asi, kdo je bez zájmu, at hodí Teseraktem. Teda Mateřskou krychli. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman a Aquaman tu mají své kouzlo, to beze sporu. Navíc Beilovský Batman je proti tomu jak z analogu tady vedle digitalu, ale stačí to? A stačí to na víc jak na 3 frčky? ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně podprůměrná spláanina a digitální bordel s naprosto hloupým, klišovitým a všemožně vykradeným příběhem. Záporák je nudná guma bez charismatu a špetky pochopitelné motivace, nově ustavený tým má občas zajímavé interakce, celé to však působí uspěchaně, na sílu a vlastně zbytečně. A to se třeba o Man of Steel nebo Batman v Superman úplně říci nedá. Naprosto uhozená je linie s ruskou rodinou, Affleck je fakt v mínusovém charisma, DC filmy jdou sestupnou tendencí a Superman jako deus ex machina je trapas. Když do hodnocení zakomponuju i ambice, rozpočet a další věci, lépe než na 2* mi to nevyjde. Celému navíc hrozně škodí pouze 1:50 čistého času, což je na tolik postav, vybudování jejich vzájemné chemie a osudovou záchranu světa fakt žalostně málo. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na Superman vs Batman, kde se Batman a Wonder Woman snaží dát dohromady tým superhrdinů jako Liga Spravedlivých. Není to špatné, některé scény jsou fajn a je to krůček dobrým směrem. Přesto - jako odpověď DC Comics Marvelu a jejich Avengers - tak tady ještě jsou o pořádný krok vzadu. ()

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl dobrý nápad. Bylo to přeplácané a zbytečné jako reklama k Teletabies. Největší rozdíl uvidíte, když tento film porovnáte s Infinity war. Zatímco Infinity war pracuje velmi pěkně s postavami i jejich jasnými motivacemi, Justice league je v tomhle ohledu tupá jako pohled štangasta po 12 pivech. Celý příběh se dá v zásadě parodovat na fáze"netušíme proč bojujeme" až k etapě "nikdo z týmu vlastně není zapotřebí, protože Superman vlastně zloducha dokáže porazit úplně sám" Doufám v zájmu všeobecného duševního zdraví, že se pokračování nikdy nedočkáme. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

JL bez Zelené lampičky, to jako vážně?! Žádný zázrak se zde nekoná, ale koukat se na to dá. Flash byl zde podařený a měl i dobré hlášky, ale byl nějaký moc slabý. Superman OP jak hovado, Mořský vílák byl celou dobu nějaký nabroušený. Kyborg byl cajk. Záporák ze začátku silný jak hovado, ale pak mu záhadně dojde dech. A Batman je prostě Batman. Hodnocení: 62/100. ()

korect 

všechny recenze uživatele

Fakt průšvih, když je nejcharismatičtější postavou Jeremy Irons a ta jediná, která poskytuje alespoň trochu "superhero chills" se tam objeví asi na pět minut. Překotný děj bez jasného ukotvení a vysvětlení vztahů mezi hrdiny. Nuda, nuda, šeď, šeď. I z hlediska humoru to jde hrozně na sílu a ačkoliv se pár sympatických postav najde (Flash mezi ně rozhodně nepatří, Batman naopak vyzrál, přestože plní roli stážisty), je sledování filmu ztraceným časem. Těším se na Snyderovu verzi, protože věřím, že z materiálu šel stvořit mnohem lepší film, než šel do kin 2017. ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele

V Batman vs. Superman se nám Zack Snyder pokusil namluvit, že Batman a Superman mají důvod se nenávidět. A na podobně klamném tvrzení staví i Ligu spravedlnosti. Představuje nám svět bez Supermana jako místo, odkud se vytratila veškerá naděje. Proboha, Zacku, ale ta naděje tam nebyla ani předtím, tak na co si to tady hraješ?:)) Vzpomeňte si na überponurý úvod se zpomalenou vraždou rodičů Bruce Waynea v BvS, na Batmana odsuzujícího zločince k smrti, davy lidí, co chtěly Supermana pověsit nebo upálit, a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Takže Batmanovy stesky v JL o tom, jak se nám na Zemi žilo krásně, když tu Superman byl, se těžko berou vážně. To je pořád ten stejný problém. DC chtělo hrstkou filmů dorovnat 17(!!) marvelovek, které měly do té doby premiéru. Strašná blbost. Viděli jsme epická vyvrcholení, osudová rozhodnutí, šokující úmrtí i zázračné návraty postav, k nimž jsme měli téměř nulový vztah. Nedává to smysl, je to jako mít svatbu, a až pak se začít seznamovat!:)) Nicméně, nakonec tohle Frankensteinovo monstrum, kterým původní verze JL je, hodnotím lépe, než BvS. Moc se mi tu líbil Ben Affleck. Parádně ztvárnil obyčejného smrtelníka, bez superschopností, zápasícího s údělem vůdce týmu nadlidsky mocných jedinců. Fakt mě bavilo sledovat jeho pátrání po Flashovi, Aquamanovi a s pomocí Wonder Woman i po Cyborgovi. Batman už zde není tou 2D postavičkou, která je buď hodně zlá, nebo hodně hodná. Skrze tu jeho temnotu probleskují i různé odstíny lidskosti. S takovým hrdinou bych si coby fanoušek sólo film představit dokázal a věřím, že by byl skvělý. Naopak koho bych už vidět nemusel, to je Steppenwolf, hlavní záporák JL. Obecně nemám rád tyhle celodigitální postavy, kdy je na milion procent jasné, že nejsou reálné. Nechápu, co na nich filmaře pořád fascinuje. Zcela ruší iluzi, že to, co sledujeme, se skutečně děje. Pro nejvelkolepější týmovku DC jde o velmi nevýraznou volbu. A jak se říká – jaký záporák, takový film!:) Není tu žádný kulervoucí moment, žádný megacool záběr, nic. Poprvé v historii sledujeme v akci největší hrdiny DC, ale prostě to není vidět. Co ovšem vidět je, to jsou scény, které vznikly po Snyderově odchodu z placu. Vždycky, když se na sebe hrdinové trochu moc usmívají a jsou trochu moc velká bandička těch nejlepších kámošů, je to Joss Whedon a snaha DC o podlézání divákům. Přesto mě JL bavila o trochu víc než BvS, ačkoliv je celkově vzato určitě horším filmem. Asi hlavně proto, že moji oblíbení hrdinové se tu chovají… jako hrdinové, a ne jako zaslepení tupci. Což je vždycky fajn!:) Hodnocení: 6/10 //// Delší verzi recenze a další nejen filmové a komiksové zajímavosti čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Davam tu hvezdu ze soucitu. Tohle je opravdu spatne. Efekty jsou pro me moc viditelne, vsechno tlaci a pilu, snazi se to byt silene psychologicke. Bohuzel cela hloubka DC sveta skoncila s poslednim dilem Batmana od Nolana. Tyhle mixy neco mezi DC, Marvel, Timem Burtonem, Tarantinem, ... me moc nelakaji. A vlastne krome Wonder Woman mi prijde ze ani jeden z hercu tomu hrani moc nedavaji. Muzika taky skoncila s Nolanem, tak tam vlastne zbyva jen ta akce, ktere je tam dost, ale pro me je to uz bohuzel vsechno moc stupidni a 1000x ohrane. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Komediálna pohroma, ktorá musela vzniknúť, aby mohla uzrieť svetlo sveta Snyderova štvorhodinová pecka. Cavillova brada, Affleckova otrávenosť, nevýrazné postavy, výrazne chýbajúci materiál a logika, otrasný vizuál a záverečný digi-bordel. Mám toho vymenovať viac? Pravdou je, že film vyšiel skorej, ako jednotlivé postavy (Aquaman, Wonder Woman, Cyborg a Flash) stihli vyplniť viacej priestoru vo svojich vlastných filmoch, to však na veci nič nemení. ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama