Reklama

Reklama

Kurýr

(seriál)
  • Francie Le Transporteur - la série (více)
Z natáčení  - Chris Vance, Adam MacDonald, Nathaniel Méchaly, Andy Mikita, Andrea Osvárt, Delphine Chanéac, Mike Dopud, Rachel Skarsten, Brad Turner, Hannes Jaenicke
Kanada / Francie / USA / Německo, (2012–2014), 19 h 2 min (Minutáž: 45–52 min)

Hrají:

Chris Vance, François Berléand, Delphine Chanéac, Andrea Osvárt, Andrew Martin-Smith, Eric Canuel, Rachel Skarsten, Joseph Kell, Julian Richings (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Frank Martin pracuje jako kurýr. Doručuje a nikdy se na nic neptá. Přijede na smluvené místo, vyzvedne zásilku, ať už je to věc nebo člověk, a bezpečně ji doručí, kam má. Zakládá si na pověsti profesionála... (TV Prima)

Videa (1)

Z natáčení  - Chris Vance, Adam MacDonald, Nathaniel Méchaly, Andy Mikita, Andrea Osvárt, Delphine Chanéac, Mike Dopud, Rachel Skarsten, Brad Turner, Hannes Jaenicke

Recenze (81)

borec999 

všechny recenze uživatele

Parazitické vysávanie značky a projekt, u ktorého zrejme všetci zúčastnení vopred vedeli, že nebude fungovať no aj tak do neho šli. Chýba tomu Jason Statham alebo teda lepší a charzmatickejší hlavný hrdina, viac akcie a aj scenár Luca Bessona. No aj tak sú Odpady hodnotiacich celkom mimo, existuje omnoho horších seriálov. Toto je len rutina natočená bez záujmu a invencie. 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelně rychle, maximálně spolehlivě a akčně doručená zásilka. Nehledal bych až takovou spojitost se známou akční trilogií s Jasonem Stathamem, ze které se především přebrala postava "doručovatele" Franka Martina, i když se tomu pochopitelně nedá vyhnout. Staronovou postavu nově ztvárnil rovněž Brit Chris Vance a bude hodně diváků, kteří budou mít potíž ho přijmout. Charisma svého filmového předchůdce značně pozbývá a musí si ho tudíž vykopat, vymlátit a vystřílet. O tom tenhle seriál je především a pak teprve to ostatní. Martin je opět čestný muž a k ženám "džentlas", jak se patří. V jeho blízkosti se každá cítí v bezpečí a on jejich důvěry nezneužívá. Hojně se v tomto seriálu využívá motorových prostředků. Přeprava autem z místa na místo je tady více než častá, postavy jsou na ní do jisté míry závislé a luxusní vozy se dají brát za spojovatele mezi jednotlivými akčními scénami, které si plní poctivý televizní průměr, s občasnou inklinací budit dojem lepších, než ve skutečnosti jsou. Hlavní hrdina jde do bitek ve drahém ohozu a nějak jsem ho neviděl výrazně zdevastovaného, možná to teprve přijde. Choreografie bitek je efektní, ale ruchaři neodvedli zrovna dobrou práci. Kopy nebo údery zní moc nerealisticky a přehnaně a dá se to srovnat se zvukovou odezvou bitek z filmů s Terencem Hillem & Budem Spencerem, což není zrovna lichotivé přirovnání, má-li se brát seriál alespoň trochu vážně a novodobě. Hrdina navíc po každé bitce nahodí stále stejný výraz, což působí po určité době idiotsky. Jednoznačně se dalo zapracovat na vizuálu, barevné rozlišení nemělo odpovídající kontrast a při zběžné analýze navodilo dojem fádnosti. Nečekat zázraky a třeba balíček od kurýra překvapí příznivce akčních seriálů potěšitelnou zásilkou. Některé díly měly slušné grády i solidní akční odezvu. 60% ()

Reklama

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, perfektní auta místy i akce.Ale hlavně představitel kurýra, který se mi zdá lepší v mnoha věcech než Statham.Jestli to srovnáváte s jinými žánry tak je jasné že vám to nebude sedět, ale jestli to můžu srovnat s kobrou 11 tak je tohle narozdíl od ní svěží. V záplavě trendů seriálů u kterých přemýšlíte ješte týden potom a modlíte se aby nezemřel váš hrdina zčistajasna, je to opravdu vítaná a žádaná změna. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Strašlivě televizní. A strašlivě slabé dvě hvězdičky. Deset cípů, z nichž minimálně sedm připadá na choreografii akčních scén, kterou nachystal Cyril "Spiderboy" Raffaelli. Ta nepostrádá efektnost, ani důmyslnost. Co je ale horší, téměř nikdy si nevychutnáte v podstatě žádnou akci dosyta, neboť ji zabírá špatná kamera a hlavně vše opětovně hnojí prasostřih. Průměrnou délku záběru v akčních scénách odhaduju na 0,3 sekundy. Totéž platí u automobilových honiček. Proč se musím dívat, když nějaká kára driftuje, na detail jejího předního kola?? Proč si nemůžu vychutnat průjezd zatáčkou se záběrem na celé auto?? No a to střílení, ježišikriste, stovky kulek se sypou z pěti metrů na tu audinu a ani škrábanec, ani jedna díra v čelním skle, prostě nothing. A taky mě vytáčí ty střihy v parkourovských naháněčkách (viz druhý díl to šplhání po balkónech, 4 vteřiny a byl v nejvyšším patře, jděte do prdele). Prostě všechno ukázkově televizní, ukázkově seriálové. Hlavní představitel má ve svém pokojíčku vylepeno sedmdesátosm plakátů Jasona Stathama, bohužel se mu ničím ani zdaleka nepřibližuje. A taky mu toho moc nevěřím. V posilovně asi někdy byl, ale v těch soubojích se mu vlastně muselo pomáhat střihem, škoda, že si tu hlavní roli nestřihnul sám Raffaelli. S každou další epizodou se mi chce ubrat jeden cíp hvězdičky, ale za tu chorču tu ty dvě nechám... kvůli ničemu jinému (ještě kromě té rajdy z prvního dílu) to nedoporučuju... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kurýr nikdy nebyl žádný filmový skvost, ale Jason Statham a jeho kousky dodávaly filmům zábavnost. Seriál - krom toho že není z poloviny tak zábavný - je navíc příšerně odfláknutý. Lacinost z něj čiší ze všech koutů a to že je točený v ČR mu na kouzlu vůbec nepřidá. Auta s českými SPZ se mezi záběry mění na francouzské, auta se prohání okolo Poděbrad a děsně si hrají na Francii. Ne, mě nevadí to balamucení. Mě vadí, že se to ani nesnaží maskovat. Prostě chčijou divákovi na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšť ;). ()

Galerie (280)

Zajímavosti (12)

  • Kód od Frankovho (Chris Vance) auta je 449257. (Johnny.ARN)
  • François Berléand si zahrál i ve všech třech předchozích snímcích filmové série Kurýr. (Stanley619)
  • Frank (Chris Vance) řídí Audi A8 TDI Quattro s poznávací značkou MB 970 AS a s manuální převodovkou, s níž se běžně nevyrábí. (Kefas21)

Reklama

Reklama