Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 746)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pre fandov najlepší sex ich života, pre náhodnych divákov ťažkotonážna nevstrebatelnosť. Nolanove ukotvenie Batmana v realite vystriedalo Snyderove rozprestrené komixové univerzum. Kvôli množstvu postáv a ešte väčšiemu množstvu ich motivácií by to potrebovalo kľudnejšie tempo a ešte dlhšiu stopáž. Napriek tomu veľký, vťahujúci zážitok, s povedomou hudbou z Man of Steel (po Batmanovych motívoch z Nolanovej trilógie ani stopy). V poslednej tretine nároky na pozornosť diváka poľavia a príde nerdovské finále. Super úvodné prepojenie s Man of Steel. Affleck v pohode. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kryplonitová bondáž největšího buzíka homixového univerza neodpustitelně obsazenou latexovou turbomyší, nyní s xichtovým tetanem! Naštěstí má Beník většinu filmu naraženou bondážní masku a dnešní digitální triky odvedly natolik přesvědčivou práci, až by si jeden myslel, že dokáže cenit ty zuby i úplně sám. Stále trvající megadebilní premisa dvojího života Supergeje, že když si nasadí brýle, nepozná ho ani vlastní gayfriend! Naštěstí se ten řiťopich už alespoň naučil nosit slipy pod kalhotami. Uonderkráva do počtu je snad tou nejtrapnější homixovou štěrbinou všech dob, navíc osazenou ultraslizkou a asexuální tlamou, kterou už víckrát nechci vidět! Naštěstí je vyvážena nejlepším Sašou Lutorem, jaký kdy byl k vidění, fantasticky zahraným a skvostně vyšinutým. Bravo, Ledokopče! Je to furt na jedno brdo, 1 až X různých menů se buď kočkuje mezi sebou, nebo se hrdinně semknou v pionýrskou bojůvku proti nějaké mrdce z vesmíru a všechny nás zprasí! Naštěstí se tuhle klauniádu podařilo Zeckovi udržet mimo transformační debilitu Assvengerů v příjemné temnotě Nolanových Batmanů, vcelku chytře ten homosouboj navlíknul a i kosmický oblud je tentokrát celkem xežrání. Takže jsem si nejpodstatnější výtky odargumentoval nějakými těmi pozitivy a ačkoliv jsem leporela žužlal naposledy ve třech letech, pálím krásnou trojku, přičemž být to o třicet minut patetických žvástů kratší, mohla z toho být i hnusná čtyřka. Mimochodem, všimli jste si někdy, jak si leporelová impéria Mrvel a Dyslektický Cigán homix vzájemně v rámci konkurenčního boje o přízeň zaostalých slabikovačů kradou omalovánky? Antonín Stárk je Brůs Vejn jako přes kopírák, Kapitán Homokokot jasná Uondrkráva, Tór očividný Suprgej, Akvarista evidentní Spajdrgej bez lepkavých dlaní a Zelený Lampa jako by Hulkovi z prdele vypadl. A pak jim všem ťamani vypoulí oči a je z toho mango. Už se těším, až v roce 2025 všechen ten zdegenerovaný nekulturní bordel konečně globalizačně zfúzuje a vzájemně se povraždí v ultimativním digitálním mrdníku s názvem Assvengers vs. Liga Slaboduchosti vs. Pokémoni: Úsvit literatury. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nevkusný fanboy Zack Snyder se pokouší zabít tři frančízy jedním tmavým digibordelem a celkem se mu daří. Slabý scénař se snaží přeřvat burácením a trikovou mlatou, ale je to marnost. 5/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová ULTIMATE EDITION___Definitivně dospělý komiks. S tímhle filmem se to má stejně jako s Nolanovým ´The Dark Knight Rises´. Je podobně autorsky ambiciózní, je vyprávěn ve velké epické šíři, chce toho hodně sdělit, takže mu běžná stopáž nestačí, prostě je tak rozmáchlý, že mu to možná škodí a že ho běžný divák nedocení, což je škoda. Podle ohlasů jsem se dopředu bál Eisenbergova přehrávaného Lexe Luthora - a zbytečně, bál jsem se, že Snyder ze sebe vyloupne své druhé já - tj. nevybouřeného puberťáka, náchylného k digibordelu a destrukcím všeho typu - zase zbytečně (těch cca 15 minut souboje s Doomsdayem bylo v pohodě stravitelných), takže výtky by byly jen malé, třeba usmíření Batmana a Supermana bylo příliš překotné, ale jinak to bylo fajn a v nesestříhané ultimaté verzi všechno dávalo smysl, vše do sebe zapadalo. Výsledek byl lepší (rozuměj - temnější, dospělejší), než většina přeplácané ´Marvel´ tvorby pro nenáročné teenagery. A zpětně doceňuji předchozí ´Man of Steel´, kde ale mé výtky k digitální přeplácanosti zůstávají. ___ PS: Vzkaz pro ty jedince, kteří si zde stěžují na "příliš tmavý obraz": nečumte na kinoripy, nebo nekvalitní dvd-ripy (1,5 GB a menší), hlupáci.... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi oficiálně starý, protože ZBYTEČNĚJŠÍ komiksovku, než BATMAN V SUPERMAN: ÚSVIT SPRAVEDLNOSTI, jsem v kině neviděl dobrou dekádu. Možná by nevadilo, že je to vlastně jen trailer na budoucí týmovky a sólovky. Klidně bych asi i akceptoval ten (znovu) finální digitální bordel, který začne být po chvíli hrozně nepřehledný a nezáživný. Co se mi ale odpouští těžko, to je naprosto šílený scénář, kdy postavy s oblibou reagují na něco, co nemohou vědět (Lois Lane je v závěru skoro za vědmu), případně se pro potřeby vývoje děje chovají jako úplní idioti. Affleck podává ok výkon, ale samotný Bruce-Batman je většinu času za debila - viz již úvodní dramatická scéna, kdy (tenhle spoiler si dovolím, protože jde o scénu z traileru) vůbec nedává smysl, proč vlastně k budově jede? Těžko tam někoho zachrání. Ale ok, chce se angažovat. Očividně je nejlepší šéf na světě, protože zaměstnanci poslušně ČEKAJÍ na smrt, než jim Bruce po telefonu dovolí, aby opustili stanoviště! No a když už Bruce konečně k troskám dorazí, "náhodou" je tam holčička jedné z obětí z domu. Takže to chápu dobře, že matka měla dítě na ulici a místo toho, aby za ním běžela, tak čekala, až bude padla? Podobných scenáristických perliček je ve filmu mrtě. Je mi to skoro blbé napsat, ale v mém osobním Batman žebříčku to neskončí na úrovni Batman a Robin jen proto, že to má temnější vizuál, výbornou Wonder Women a jeden dobrý nápad s bombou. Zbytek je ale prostě špatně. Je třeba dodat, že to dost možná (podobně jako u některých filmů Ridleyho Scotta) začne dávat smysl v prodloužené verzi. To je ale v tuhle chvíli naprosto nepodstatné. DODATEK k Ultimate Edition: Změny jsou a k lepšímu (hlavně linka okolo soudu/obvinění Supermana je lépe propracovaná, dokonce i s novým twistem), ale úvod i akční závěr beze změn, stejně tak Batmanova pramalá motivace k tomu, aby chtěl Supermana vymazat z povrchu Země. O "Martha" efektu nemluvě (ale s tím se nic dělat nedalo) a eRko z toho taky moc cítit není. UE za 60%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

JDE O MŮJ SVĚT. Tak nevím, zda jsem si na Snyderův a Goyerův styl od minula zvykl, nebo v něčem ubrali, bylo to IMHO víc o Batmanovi, proč ne, ale některé věci, co už jsme ikskrát viděli (vražda rodičů, noční můry, netopýři), si mohli tvůrci odpustit, snímek zkrátit a trošku ubrat na patosu. Závěrečná příšera mě bavila a nejvíc jsem si užil Lexe Luthora, to, že i tady je vzdělaný pošuk. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

FIlm tak temný, že většina akčních scén v podstatě nejde vidět, a to až takovým způsobem, že to vypadá, jako kdyby na plátno promítali nekvalitní kinorip. Dlouho očekávaný duel dvou nejznámějších komiksových hrdinů je nakonec bohužel nepříliš zajímavá komiksárna (napočítal jsem slovy jeden zajímavý moment), kde si Batman se Supermanem dají v jedné scéně přes držku, aby byl jejich konflikt ukončen neuvěřitelně lacinou scenáristickou berličkou a pak se společně vydali bojovat s jakousi okatě digitální mimozemskou opicí, která se zrodila prapodivným způsobem z prapodivných důvodů (motivace hlavního záporáka, haló, kde jsi?). Mimochodem na nějakou akci se čeká nekřesťansky dlouho, a když už konečně začne, tak buď není vidět (jak jsem již vyjádřil v úvodu), anebo je nepřehledným digitálním bordelem, v němž kolem sebe zmíněná opice metá blesky, výbuch střídá výbuch a zážitek se rovněž rovná nule. A do toho Lois Laneová odpovídá Batmanovi správně na otázku, kterou neslyšela, případně háže do vody kopí, aby se pro něj pár minut později potápěla a málem při tom umřela, aniž by byla přítomna dialogu, v němž je odhalena jeho důležitost, přičemž ani nemá dostatek informací, aby si ji mohla správně odvodit sama. Zklamáníčko, zklamání. Asi jediným pozitivním prvkem je nakonec nasupený Afflackův Batman, toho bych celkem rád viděl v jiném filmu. (PS: Man of Steel byl u mě za 5*) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, chlapci z logem na pláštích nikdy neměli k akci daleko a umí to roztočit, tak že ani Islamský slát tolik výbuchů neviděl. Hlavní postavy jsou celkem dobře napsaný. Superman mě nikdy nepřirostl k srdci, vždycky jsem ho vnímal, že je tak moc super, že už je skoro jako já. Tady sice má taky všechyn svoje "super", ale i přes to na mě působí jako bytost, která se rozhoduje na základě svýho rozumu, podvědomí a emocí. U Batmana jsem zase byl příjemně překvapen pojetím Bena Afflecka, tohle mě byl nejbližší Batman ze všech, postavou, jednáním, minimem keců, dobrý Bene. Akce je dobře udělaná, nechybí v ní nápady ani dynamika, vlastně celkově je vidět že tenhle film dělali profíci, má to ale jeden problém. Těžko se to popisuje, ale jako kdyby mezi mnou a tím filmem byla výloha, která mě bránila stát se součástí toho velkolepého dění. Ještě jsem nepochopil,(nejsem komiks znalec) kdo byla ta slečna co tam na konci rajtovala v tý minisukni, to byla Xena nebo Hillary Clintonová za mlada ? Osobně si myslím, že film si užijou spíš starší než mladší, ale to je jen taková minimyšlenka na závěr. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ešte prvú hodinu sa to celkom dá. Hlavne Batffleck je až nečakane fajn a s Alfrédom Ironsom im to spolu pristane. Lenže asi v polovici to úplne prestane dávať zmysel a zmení sa to na nekonzistentnú gebuzinu, v ktorej za hrsť cool comicsových momentov (nástup Wonder Woman, Batman vs. presila v sklade) načisto zabijú nechcene smiešne scény ("Martha!") a pokračujúce stupídne dialógy. Luthor je spočiatku celkom OK, ale keď sa prepne do toho šialeného módu (bez toho, aby tento prerod ktokoľvek rozumne vysvetlil či nebodaj funkčne vystaval), stane sa z neho len neznesiteľný pandrlák hrajúci ako vo filme od spoločnosti Asylum. No a keď sa zdá, že to nemôže byť horšie, Supermanovi príde dať po držke cavetroll, ktorého by hobiti umlátili panvicami a Legolas dorazil jedným šípom do podnebia. Zlatý Marvel! 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Číst si všechny nerdovské teorie a rozborky toho, kam až Snyderova vize sahá, je sice fajn, mnohé to ujasňuje a dává možnost těšit se na DC verzi, na druhou stranu to servíruje fakt, že na běžného diváka to dost kašle, protože pokud nenajedete na geekovskou vlnu, ty postavy bez pořádných motivací vás za 2,5 hodiny nakonec utlučou. Digitální finále nebolí, jalový vztah k (ne)vlastním maminkám už jo. PS: Zimmer vrže nejnudnější tóny za posledních 15 let. PPS: V Ultimate verzi oceňuji především 20 vteřin Jeny Malone, která paradoxně dodá smysluplnější rozměr Lois Laneové. Zbytek jsou spíše nenápadné divácké směrovky k ujasnění motivací, ale epičtější nářez se nekoná. Jenom rozmáchlejší komiksovka, která chce udávat dospělejší tón nolanovskou pochmurností, ale až příliš se zahlcuje zbytečným vizuálním obžerstvím a ochuzuje o nadhled. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co by tak Batman vs. Superman mohl nabídnout? Především pitomej příběh plnej nesmyslů a ničeho, čeho by se divák mohl chytit. Také se připravte na to, že Batman je a vždycky bude jen jeden - Christian Bale. A také že úspěšný Superman nikdy nebude Henry Cavill přestože se snaží seč mu síly stačí. Přijde mi, jak kdyby DC už tenkrát v komiksech zkombinovalo dva odlišné světy, protože už nevědělo, co dělat. Osobně mi to přijde jako hrozný nesmysl něco takového vůbec vymejšlet a je mi líto všech, kteří se na filmu podíleli. Tenhle film je totiž naprosto bezvýznamná komiksárna, která vyšla v době, kdy je svět zahlcený komiksovými filmy a běžný kousek už mezi ně prostě nepatří. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Čtyři dny po projekci si z toho pamatuju jen Amy Adams ve vaně a to, že to bylo hodně barevný. Podruhé nikdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $330,360,194 Tržby Celosvetovo $873,634,919Tržby za predaj Blu-ray v USA $55,974,912Tržby za predaj DVD v USA $22,141,436║ zatiaľ ide skôr o rozpačité dojmi, v prvom rade 3D efekt mi to dosť kazil, robilo mi to prevažnú časť filmu tiene, rozdvojovanie obrysov, hlavne pri tom veľkom množstve tmavých záberov, na druhú stranu potešil úvod asi prvých 20 minút má pekné spojivo s Mužom z ocele, pre mňa boli plusom psycho depky "vsuvky" od Snydera, tie ma zasa brali, doslova uletenosť ako pri Sucker Punch, rovnako tak nebola zlá nastrelená celková dejová kostra, len niektoré hrany boli príliš ostré na vstrebanie, rovnako tak aj rýchle preladenie Batmana s nepriateľa Supermana na jeho top priateľa a ich rýchla nadštandardná spolupráca, prišlo na občasné dejové výstrelky ako keď sa predstavovali nový super hrdinovia z univerza DC, tam to prišlo doslova krkolomné, určite to chcelo trošku viac sa s tým vyhrať ale stále lepšie než Avengers 2... uvidím čo povie 2-pokus a nakoniec na druhý krát a v 2D verzii lepší zážitok a už lepšie som prekusol aj dej, záver priniesol aj emócie /videl v kine 3D verziu: 80%/__ __/videl v kine 2D verziu 2x: 90%/__ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Až na to, že se tam první hodinu mluví v pozoru a stylem, jako kdyby někdo sežral Bibli a zapil to koňskými sedativy, až na to, že se skoro dvě hodiny člověk snaží pochopit, proč se ti dva panáci tak nenávidí, aby se po několika vteřinách začali milovat, až na to, že se skoro všechny dynamické posuny dějí kecáním a snovými sekvencemi, až na to, že motivace a činy postav se řídí podle logiky zvrhlého scenáristického boha lobotomie, až na to, že to (zase) nemá plnohodnotné postavy, ale jenom hranaté hlasy, až na to, že Jesse Eisenberg hraje hodně lowcostovou verzi Heatha Ledgera, až na to... co jsem to chtěl? Už nevim. Vlastně jo. Hezký vobrázky pro komiksový fanboye a výborná režie kontaktní akce. Myslim. Mám matnej pocit, že Muž z oceli mě sral víc než tenhle Úsvit nahodilosti. Jestli si DC vybralo cestu, kdy budou svoje filmy dělat jako genetický slepenec vysoce komiksové stylizace a velmi rétorických odkazů k vážným tématům, budou si muset najít režiséra, který to bude schopný udržet pohromadě. Ale to Snyder není, obzvlášť, když pracuje se scénářem, který připomíná spíš soubor nenavazujících nápadů k dalšímu rozpracování. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zjednodušeně: Monumentální produkce, která měla vrcholit soubojem netopejra s pláštěnkou, je ve výsledku velice roztříštěnou podívanou sloužící primárně pro nastartování DCU směrem k Justice League. Autoři chtěli týmovku, tohle byla cesta k ní, která rozhodně nenaplňuje potenciál, ale současně zabaví a ukazuje, jak moc bude DCU odlišný od Marvelu. // Podrobněji: Tenhle film ve mě vyvolal docela hodně přemýšlení. Proč? Nejdříve tím, pro koho vlastně měl být, pro koho ve výsledku je a proč se tolik odklání od Man of steel, kterého jsem bral jako první ukázku směru DCU. Přijít na odpovědi je těžké, protože film je roztříštěný (nejdříve důraz na Batmana, Superman řešen pomocí politiky, Luthor si hraje) a teprve poslední půl hodina navazuje na akční destrukci a přímočarost Man of Steel. Do toho všeho přichází (možná až moc?) scénáristických pomrkávání, které předčí ty marvelovské a to především svojí okatostí, protože si jich nejde nevšimnout a někdy až ruší (Joke's on you, Flash, metalidé, nolanův Batman?). Navíc je film s dvěmi silnými postavami na dobré straně také velice těžkopádný. Navíc některé postavy filmu mají problém s motivací a se svými plány, takový Lex Luthor je příliš chytrý na to, aby se nechával unášet svými "problémy dětství", které stejně nevyřeší. Přesto všechno, má BvS své klady, pro mě především ve využití konce minulého filmu (desktrukce města Metropolis) ve vazbě na Batmana, velice dirty/old Batmana, důraz na "watchmen" politiku (Superman jako Bůh, naděje, jako obžalovaný...), sexy Wonder woman a závěr filmu, kde se autoři nebáli trochu riskovat a za mě se jim to daří. Možná i proto všechno jde podle mě (a to je březen) o nejdiskutovanější film roku. PS: jsem zvědav na chybějících 30 minut z R-rated verze slíbené na DVD/BR. PPS: přál bych si, aby někdo vzal tenhle film, vytáhl motivy Batmana, Supermana a postavil na nich dvou hodinové komorní drama, ty můry, ty obavy a problematika božství mě fascinuje a zaslouží si víc než pár zpomalovaček... PPPS: vážný svět DC se mi jinak líbí velice a jsem zvědav, zda batmanovy můry jsou sny nebo vize budoucnosti... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mno, Zack to sfouknul zhruba podle očekávání, ale paradoxně mě to zase tolik netrápilo. Jsou to prostě (o třídu horší) Avengers 2 od DC, tedy složitá a temná podívaná bez začátku a konce, v níž se především plní geekovské sny. Řadovým divákům z toho půjde hlava kolem a asi se budou divit, kdy propásli 6 předcházejících filmů (ha, je akorát jeden!). Fandové si ale s klidem domyslí historii Batmana i Wonder Woman, zajásají nad veškerým budováním Justice League a budou se pravidelně radovat z toho, že Snyder prsknul na plátno tolik ikonických momentů z comicsů. Že všechno kolem často skřípe? To bez debat a Warneři z toho musejí být na prášky, tímhle přízeň mainstreamu vážně nezískají. Já jsem ale dostal nečekaně svižnou přehlídku komiksového blbnutí, jejíž přerod z civilního napínáku (úvod má Zack opět skvělý) v tradiční digifest vnímám smířlivěji, než bych čekal. Holt je to další totální geekařina. DCčkový nádech "Bohové a monstra" ale konečně dorazil v plné síle, takže se opatrně těším na nášup. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

potesila identifikacia Lateefa v zaberoch a vacsi priestor pre Drazica, ktory od australskej strednej urazil kus cesty (skoda ze bez Anity, ta by bola pre mna vhodnejsou Wonder Woman) - ved modri uz vedia :), zvysok je naplnenim pribehu o psickovi a macicke, ktori zacali varit kasu ale skoncili pri nestravitelnom gulasi. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

To, co tak pracně budoval ve svých filmech o Temném rytíři geniální Christopher Nolan, to dovede kýčař Zack Snyder zamést vniveč jedním jediným filmem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V zásadě vše co platilo o „jedničce" platí bezezbytku i tentokrát, akorát je to díky množství postav a nakousnutých linií chaotičtější a znatelně méně sevřené. Hlavním poznávacím znakem jsou tedy ruku v ruce jdoucí rozporuplnost s rozpolceností, kdy na patnáct minut stopáže připadá pět minut nadšení (některé výkony, dějové linie, konkrétní scény), pět minut postranních pohledů na hodinky (množství balastu kolem zdlouhavého budování fikčního světa, které není zúročeno, do dění násilně cpané linie s eskapádami Lois či překombinovaně tupé fáze Luthorova plánu) a pět minut zoufalého mlácení hlavou o sedačku (přestřelená nabubřelá pompéznost, snové pasáže Clarka i Bruce, Eisenbergovo dětinské přehrávání, nepřehledná akce vrcholící během půlhodinového digibordelového „už zase padají mrakodrapy" nezáživného finále, neexistující tenze mezi ústředním duem a především "Marta!"). A to se celý snímek skládá z deseti po sobě jdoucích takovýchto čtvrthodinek. Nejlépe se to dá ilustrovat na Affleckovi/Batmanovi. Role životem unaveného stárnoucího Bruce mu sedne výtečně, ale scénář z něj dělá zapšklou naivní loutku ve hře inteligentnějších. Jako Batman je také vynikající, ale je zbytečný, jelikož během finálního zúčtování jen uskakuje před padajícími baráky, zatímco se super(muži/ženy/mutanti) bitkují. A tak je to tu se vším; dobré úmysly a nápady, jejichž realizace mnohdy značně skřípe a to místy až na hranu nechtěné sebeparodie. Ultimate edition sestřih je pak uhlazenější, navzdory délce pocitově lépe plynoucí, ale nic moc z toho. Ano, úvodním dvěma hodinám to prospívá, motivace Clarka i Bruce jsou propracovanější, Lois má rázem co dělat, celé to lépe představuje Snyderovu pochmurnou vizi. Ovšem k čemu to, když funkční pnutí je stejně posláno k ledu v závěrečné třetině (což je stále hodina stopáže) během "CGI se monstr bitkujeme", které je echt debilní jako nezáživné. A naprosto nesedící do tónu nastoleném úvodními dvěma třetinami. Což tento sestřih paradoxně ještě umocňuje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČERNÁ PROTI MODRÉ. BŮH PROTI ČLOVĚKU. DEN PROTI NOCI…“ /// Bůh proti člověku – to už tady taky bylo a zřejmě s lepším scénářem. Snyder mě zatím zklamal jen bezemočním Mužem z oceli. Tady je to vo kus lepší. Netopejr si sem přitáhl tu svoji temnotu (jako ponurost), ve který vobčas zazáří červenej pláštík… heleďte, já byl většinu času (– mám na mysli akční stránku) spokojenej. Prostě komiksovka, který škodí slabší scénář v tý části, ve který se má vypravovat (v tý druhý už vlastně není co vymejšlet). Filozofickej rozměr taky nic moc. Možná by mohlo stačit, že vopláštíkovaný hrdinové dokážou ničit města stejně jako Marvelácká parta a dokážou vydolovat špetku emocí. Affleck je pro mě mnohem lepší režisér než herec a Batman je vděčná role (viď Keatone?), páč jste „někdo“ a většinu obstaraj efekty (voblečky, hračky… – apropó hračky – škoda že jich nebylo víc). Zapracovat Wonder Woman do děje šlo hladce, vo sázce na neznámou Gal Gadot si zatím nemyslím nic (možná ji plusy zařídila ta její erotická póza – takže mám představy vo tom, jak mně příště ukáže odvážnější kousky sama). Překvapil Eisenberg. Prudit jako padouch v komiksu je pocta, která se nesplní každýmu. A jestli na něj budeme vzpomínat, třeba jako na Jokera ukáže až čas. Nebo tříhodinovej Directors Cut, kterej má vyjít na blůčku. Třeba se pak zvedne nálada i dosavadním nespokojencům. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám doma plášť a přemejšlím, komu vo něm říct. 2.) Miluju, když jsou hrdinů plný hřbitovy. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama