Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 3
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 747)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak toto ohodnotit. Působivé epické bitvy plné ohně a temnoty, to všechno ano, ale nemůžu si pomoct ... těžká nuda. Děj jsem pravděpodobně nepochopila, zmatený, divný ... Jsem ráda, že jsem nemusela trpět v kině. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jak jsem doufal, ne tak špatné jak jsem se bál. Skvěle zahrané hlavní hrdinské trio, strašně špatní záporáci. Děravý scénář s nelogickými motivacemi. Akce digitální - dle očekávání, ale i tak poměrně slušná. Chce to ovšem zpomalit, ten film chce říct a ukázat strašně hodně. Ne že by komiksy z dnešní doby nebyly stejně přeplácané. Úvod s Affleckovým Waynem je boží. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Stále to tam je. Snyder se s BvS profiluje podobně jako Ridley Scott - točí si filmy podle sebe a pro sebe, bez ohledu na hlavní tok řeky, kterému tak silně v těchto vodách dominuje Marvel se svým přímočarým, ale pro komiksem nepolíbeného diváka snadno pochopitelným, světem. Bez sebemenší znalosti DC univerza nemá člověk u téhle odkazy nabitého spektáklu žádnou šanci. A to je škoda, protože souboj dvou největších titánů má minimálně v první polovině našlápnuto hodně solidně, ale v posledních třiceti minutách skutek-utek a důkladné budování děje je nahrazeno spin-offem k Transformers, kde talentovaní herci pobíhají mezi zelenými prostěradly. Očekávání se přesto naplnila: Affleck je nejpřesvědčivějším Batmanem k dnešnímu datu, čímž možná až nechtěně zastiňuje zbytek obsazení. A to je například u vynikajícího Ironse více než naškodu. BvS nakonec ani zdaleka není filmem průměrným či vysloveně špatným. Je to čtvrtmiliardová atrakce od fanouška pro fanoušky, která, byť temnější jak brooklynské ghetto, má svou vizi jasnou. Pastelové barvy Walta Disneyho pomalu začínají blednout závistí. Ultimate: Konečně mohu s klidem dát plnou palbu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Batfleck rulezz! Akorát mi tam trošku zacláněl ten Superman! :D To už ale dávám na vědomí delší dobu, že mě Cavillovo Superman příliš nebaví. Nicméně, pokud bych se měl rozepsat trošku obšírněji, rozhodně chválím naprosto famózní začátek, který nakopne celou Batmanovskou existenci pro DCEU, přičemž mi ani nevadil onen milionkrát provařený origin (90s filmy, Nolan, animáky, Arkham herní série, seriál Gotham). V ten moment si mě Batfleck napevno získal. Následuje Snyderův fetiš pro komiksovou stylizaci podpořený hutnou a dobře známou Zimmerovsko-Junkiovskou skladbou (je ovšem individuální nakolik člověk ocení velice známé melodie z Man of Steel). Nakonec jsem se i naladil na závěrečnou půlhodinovou válku o opuštěný ostrůvek kdesi mezi Metropolis a Gothamem, kde všechno neuvěřitelně bouchá a Snyder tím ukazuje, že film natáčel takřka dva roky. Mezi tím ovšem najdeme tolik scénáristických glitchů, kterým možná dodá druhý rozměr ona slibovaná extended verze, ovšem pro tento účel a plnohodnotné 150ti minutové dobrodružství občas člověku přestává rozum stát. Nicméně do toho nebudu dál rýpat, stejně jako předchozí díl i tento kousek rozdělí diváky na dva tábory, ovšem já se rozhodl kvůli namakanému a věčně zamračenému Benu Affleckovi přeci jenom přilepšit. Bavilo mě budování univerza, povětšinou mě otravoval Jesse Eisenberg, který nesahá takovému Kevinu Spaceymu (vlastně jedinému světlému bodu toho jednoho strašlivého filmu) ani po kotníky, ale třeba do té postavy doroste až půjde na věc lysohlavý. PS : Tak Robina umláceného páčidlem jsem v Ultimate extended version neviděl a na to, že to bylo o půlhodinu delší to příliš nepomohlo. A eRko už vůbec kromě jedné krvavé šmouhy na zdi :P 8/10...[23.3.2016_Cinema City IMAX_Flora] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k neskutečně ubíjející scénáristické vatě už nebaví ani ty nařvané, vizuálně kulervoucí destrukce, které Snyder umí a v Man of Steel tím dokonce uměl i strhnout, neboť měl po ruce solidní příběh, kde si to mohl dovolit dělat. Jenomže tahle temná kulisa ala Watchmen s příběhem ala Gumídci diváka ke spokojenosti zdaleka nedovede. Spoustu vedlejších postav, kterých je tam zbytečně moc a nemají tam co dělat a bohužel trestuhodně nevyužité postavy které zajímavé jsou a chcete se o nich dozvědět mnohem více (Gal Gadot). Souslovím totální průser se pak dá nazvat samotné "jiskření" Batmana se Supermanem, kdy nevstřebáte jejich motivace nepřátelství, načež za dvě minuty od gladiátoského souboje dvou světů jsou to nejlepší kámoši, kteří se zaručeně nezradí. Digitální bordel na konci už jen završuje výsledný bolehlav. Po téhle jízdě už vás nijak moc nenadchne ani když Snyder nechá zbourat pár mrakodrapů, nebo odpáli atomovku. Zimmer přidal jen smyčce, jinak je to v podstatě Man od Steel soundtrack a Affleck je cool Batman, kterému chybí realističtější ukotvení v hmatatelnějším lidském světě (Nolan). V čem si naopak polepšil jsou skvostné osobní souboje, čímž Nolan ale nevynikal nikdy a to je všeobecně známá věc._____ULTIMATE CUT je výrazně lepší. Film je mnohem širší, díky dlouhé stopáži je tam přidaných x záběrů, takže celek působí celistvěji, se smyslem pro detail. Určitě jiný tón, než který udává smíšek Marvel. Temnější, epičtější, osudovější. Hvězda nahoru. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Na to, že dávám 3 hvězdy, se mi to vlastně moc nelíbilo. Sice začátek dost vnadil, ta úvodní akce byla asi ta nejlepší akční sekvence celýho filmu a největší překvapení - líbil se mi Affleck! - film ale trpí několika zásadními neduhy. Předně roztříštěnej děj, očividně pro fandy komiksu, kterýma nejsem, tak jsem spoustu věcí nechápala. Pak stopáž je těžce přepísklá. Konečnej monster mash spíš k smíchu a celej konečnej souboj byl jen přehlídkou hromady digitální kaše, blesků a laserových pohledů. Jo, a Jesse Eisenberg byl naprosto otřesnej! Očividně se snažil vystřihnout postavu "psycho mladý záporák milionář," a inspiroval se zřejmě u mnoha vzorů (lepších), vznikl z toho nejotravnější hereckej výkon filmu, hanba, fuj! A Amy Adams velká nuda, ale to je asi postava Lois Lane tak nějak obecně. A pak ten pětinásobnej konec, eee. No, a teď konečně klady. V některejch chvílích je to rozhodně výborná hudba a sem tam dost povedená akční scéna. Jeremy Irons v zanedbatelný roli potěší a Costner HA HA! Ten se tam zjeví tak náhle, že jsem fakt čekala, jak spustí, jak výbornej je salát Riomare a že když tuňáka, tak Riomare. Nejlepší na filmu jsou tak dva hlavní herci - Affleck a jeho Batman v depresi byl super, a to jsem byla přesvědčená, že bude hroznej. A Cavill měl dost charizma, aby mě jeho Superman trochu zajímal, jinak je totiž Superman (aspoň pro mě) totálně nezajímavá komiksová postava - trpí holt tím, že je moc klaďák. Jo, a ještě Gal Gadot, ta byla extrémně sexy, ačkoliv mi přišlo, že její postava je tam naroubovaná jen do počtu. No, to je asi tak všechno. Celkem mě mrzí, že jsme nešli do kina na něco jinýho, v televizi by to ale asi byla ještě větší nuda. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dva hoši (jako) malovaní, oba s pláštíky a snadno zapamatovatelným logem, PR je zkrátka PR, ať poletujete v Metropolis nebo Gothamu, ať je Lex Luthor váš bytostný nepřítel, nebo pouze konkurent na stejné příčce společenského a podnikatelského žebříčku, a ať se superhrdinou teprve v převleku stáváte, nebo se ze superhrdiny převlekem stáváte obyčejným nenápadným chlapíkem. Jestli je někdo přesným opakem cílové skupiny Úsvitu spravedlnosti, jsem to já. Z komiksů mám ráda Barbánka, Čtyřlístek, Asterixe a kocoura Garfielda. Obrázkové příběhy o hrdinných hrdinech bez bázně a hany, prakticky nezranitelných, chladných a s medvědí mimikou, mě minuly hodně širokým obloukem. Představitelé titulních hrdinů do svých rolí sedli (nepatřím k lidem, na nichž při spatření Bena Afflecka raší pupence), Lois je krásná, jak se na osudovou ženu sluší a patří, Wonder Woman byla přesně tak okouzlující, jak odpovídá jejímu popisu práce. Hudba dobrá, triky fajn, světla svítí, ostřikovače stříkají. Jen logika pláče, za to tedy spravedlivě hapruje u všech postav, takže z toho nikdo nevychází jako naprostý blbec. Je to nekonečně dlouhé, pro fanoušky (ať žánru či některého případně obou létajících superhrdinů) skvělá nabušená jízda, pro mě to byl dvě a půl hodiny trvající sentimentální výlet zpět do dětství, kdy jsem jednoho i druhého chlapíka s pláštíkem viděla prvně. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vezměme to od začátku. Propojení s Mužem z oceli bylo fajn a dobře se na to koukalo. Úvod, kde jsme již po 150. viděli smrt Bruceových rodičů opravdu byl jen ve zkratce, aby leccos vysvětlil neznalcům. Irons jakožto mentor a opatrovatel Batmana v pohodě - seděl k Affleckovu Batmanovi, který se nijak moc vábně netvářil, celkově si v kostýmu moc nepoběhal, ale nevadil. Cavill opět jako Superman potěšil a Eisenberg byl po druhém shlédnutí vážně jetý... Překvapením filmu se stala Wonder Woman, která opravdu potěšila a spolu s naprosto famózní hudbou Zimmera a Junkieho, naprosto válela. Soundtrack opravdu výrazně umocňoval zážitek z filmu. Děj nijak světoborný, prostě klasika s pár dobrými nápady. Babiččin broskvový čaj si už po filmu asi nedám. Absolutní spokojenost panovala, když se na plátně objevili znaky dalších 3 budoucích členů Justice League. Aquaman, ač oproti komiksové předloze vzhledově pozměněný vypadal skvěle, stejně jako Cyborg. U Flashe pořád nevím co si mám myslet. Vlasatý Miler mě zatím nijak neuchvátil, ale SPOILER: Za předpokladu, že to v písečném snu byl Flash, který cestoval minulostí: SPOILER KONEC nevypadal zase tak zle. Doomsday byl fajn záporák a zde se i Snyder držel předlohy (koukněte na to, je to další spoiler). Vtipem je, že lidově řečeno do huby si dva hlavní "cápci" dávají asi tak 5-10 minut, což mě osobně zarazilo, ale co se dá dělat. Největší "žblebtem" potom bylo jejich usmíření, které bylo více než podivné. Závěrečným epic-fight v mnohém připomínal konec Muže z oceli, ale jinak rozhodně neurazil. Nedá se tedy říct, že bych byl tímto filmem nějak ohromen, ale jako základ pro Justice League solidní. Uvidíme co přinese prodloužená R-Ratingová o 30 minut prodloužená verze (zatím vypadá více než nadějně). Kino hodnocení: 75% Po druhém shlédnutí nechám 75% (klasická verze), protože jsem si film sice překvapivě užil, ale Lex mi začal hodně vadit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takové počítání zvládne i druhák. Sečtení dvou komiksových ikon znamená v producentské mašinérii jednoduché počty. Pojďme to zkusit, ať to stojí, co to bolí. První hodinku jsem si to docela užíval a hlavně dával díky hercům a tvůrčí snaze pozor. Gradování konfliktu mezi Clarkem Kentem a Brucem Waynem je nicméně spíš vzdálené a chtěné, ale na plátno se ho moc nedostalo, oddalování fyzické konfrontace neporozumíme, počínání některých důležitých postav není moc pochopitelné, režijní styl moc nestrhne, se scénáristickou vatou si Zack Snyder nedokázal poradit. Prostě za sebou jen někdo skládal scény, které nejsou nijak zajímavé. Párkrát se ušklíbneme, párkrát nelichotivě usmějeme, ale vesměs doklopýtáme do finále bez výrazných ztrát kytiček. Jenže já coby divák, který se klidně mohl očekáváním vrátit do mládežnických let, si to prakticky neužil. Bylo toho hodně a stejně tak nic. Příliš dlouhé, příliš bez emocí, příliš digitální. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pukancova zábava, ktorá sa kvalitatívne ani omylom nepriblížila predošlým, samostatným častiam o oboch "hrdinoch". Verím, že je náročné spracovať scenár v ktorom budú hrať prím "obaja-dvaja" kohúti na jednom smetisku, no tak či onak, počiatočná pointa príbehu symbolicky pripomínajúca súboj Obamu s Putinom o zvyšok sveta, nič prevratné nepriniesla. Nemôžem povedať že ma Batman Vs Superman vyslovene nebavil, no po solídnom našliapnutí samostatných príbehov v mnohopočetných sériách som od spoločného projektu očakával omnoho viac. Záver ktorý bol pre moje oči čistým gýčom radšej nebudem ani bližšie komentovať. Najmä vďaka nemu šupnem bez výčitiek čistú dvoječku, lebo už chýbal len kpt. America, Hancock a Godzilla, a mohli sme byť svedkami zrodu novej ligy nevýnimočne výnimočných. Keď tento snímok porovnám s tohtoročným Deadpool-om, toto je čistá šľapajda do blata v bielych mokasínach. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem se vrátil z kina, napsal jsem, že v tomhle filmu je snad úplně všechno a vůbec bych se nezlobil, kdyby toho bylo ještě více. No a ještě více toho je v prodloužené verzi! A ten film je díky ní definitivně skvělý! Ben Affleck si Batmana vyloženě užívá, Wonder Woman je amazonka jak má být, Henry Cavill působí opravdu jako z jiné planety (ale samozřejmě v tom dobrém slova smyslu), Jesse Eisenberg mi - světe, div se - nevadí, akce zná míru a díky Zacku Snyderovi to všechno má spoustu výborných momentů. Třeba při scéně, v níž Batman tluče pěstí Supermana, kterému se ale postupně vrací jeho síla, se mi chtělo nadšením tleskat.___P.S. Akorát zase titulky od Kateřiny Hámové... Nepochopím, proč ta dobrá žena neustále tak podivně překládá (například "devil" podle ní není "ďábel", ale "démon") a proč dává postavám do úst úplně jiná slova, kolikrát snad i proto, aby tím divákovi vysvětlila něco, co vysvětlit nepotřebuje. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo tohle Zacku Snyderovi schválil, takovou patlaninu, jaká z toho vznikla, jsem skutečně nečekala. Scénář je hodně slabý, nulová motivace postav a vyloženě chabé vykreslení vztahů mezi nimi, nevěřila jsem jim. Ten film má dvě a půl hodiny, kde se dobrou polovinu neděje NAPROSTO NIC a když už pak konečně dojde na akci, tak je přesně taková, jak to snad umí jenom Zack, čili smršť nepřehledných digi záběrů, kde se všechno hroutí a vybuchuje a diváka to ve výsledku vlastně vůbec nezajímá. Vážně, Zacka by měl na place někdo hlídat. Nástup Wonder Woman a závěrečných 15 minut je docela fajn, ale na to, že mělo jít o komiksovou megaudálost je to prostě zoufale málo. Tohle fanoušci těchto dvou ikonických postav budou Zackovi odpouštět hodně dlouho. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela mě baví sledovat jakým směrem se vyvíjí světová kinematografie. Jsem zvědavý kdo se utká s kým v příštím filmu. Tady si to rozdali netopejr s kryptoňákem, aby se nakonec spojili a bojovali spolu bok po boku. Všichni tu porovnávají letošní filmový duel mezi Marvelem a Dc comics, tak já se přidám i když fundovanej odporník skrz tohle nejsem, ale zase proti těmhle dvěma hrdinům (to jest Batman a Superman) nic zásadního nemám a pokud můžu říct svůj názor, tak i když mají taky na kontě určitý sračky tak v tomhle duelu Dc z Marvelem a jejich stupidním Deadpoolem docela solidně zametli. Teda ne, že by mě to nějak dostalo po stránce příběhu nebo postav to ne spíš to na mě působilo jako totálně přeplácaná ptákovina, ale to vem čert. Soustředil jsem se na akci a ta se mi líbila je přiměřeně velkolepá, přehledně natočená a nemám pocit, že by ten film byl až tam tmavej jak tu všichni nadávají. Škoda tý nehorázný vaty okolo trochu prostříhat by neškodilo děj mi byl stejně u prdele. Samotnej duel titánů pak průměrně natočenej pochopitelně z remízovým výsledkem jo a Saprmen na konci chcípne (ups sorry za spoiler) ale počítám, že do příštího dílu už ho nějak oživí.55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela očividně první díl nové trilogie aka konkurence marvelovské týmovky. Je to ale špatně? BvS je sice krapet osudovější a temnější (nolanovky jsou stále nedostižné) než MoS, postrádal jsem v něm ale větší provázanost mezi hrdiny a jistější naraci v otázce jejich osobních pohnutků. Vztahy mezi zakládající Justice League jsou kvůli nedostačující (!) stopáži víceméně jen naťuknuty, scénář si v kinoverzi jakoby šmahem odkroutí lutherovské svoje a nazdar. Také akční složky byly v předchozím Muži z oceli mnohem nápaditější a vypiplanější, byla z nich hmatatelněji cítit hravost. Celkovému mírnému zklamání se lze naštěstí snadno vyhnout v případě, kdy člověk celý snímek analyzuje jako hutné comicsové drama o střetu dvou hrdinů s poněkud odlišnými vyhraněnými názory. Překvapí investigativní krimi část a úderné zvraty, minimálně u dvou scén padá čelist k zemi. Digitální bordel ve finále se pomalu ale jistě stává (ne)chtěným snyderovským trademarkem, je otázkou kolik filmů ještě bude i ty střízlivější fanoušky bavit. Za mě určitě spokojenost, R-ková režisérská blu-ray verze se nicméně bude hodnotit citelněji lépe. P.S. 3D v IMAXu překvapivě dost fajn až na jakési odlesky světlých elementů v záběrech. Tmavý to nebylo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nevedel som čo si mám o tomto filme myslieť. prečo by mali títo hrdinovia proti sebe bojovať.? Kámoš ma na film zlákal, ale i sám som bol zvedavý o čo vlastne ide. Trailer bol pomerne lákavý, ale hovoril som si, že toto nie je Nolan a očakávam priemerný film. Dopadlo to však ešte horšie. Poznáte ten pocit keď po hodine premietania vás film nijako nechytil, cítite sa nesvoj a v duchu sa pýtate o čo vlastne ide? Kurevský problém nastáva v momente keď si tú istú otázku položíte i po druhej hodine premietania...Ja vlastne nedokážem popísať o čom ten nekonečný 2,5 hodinový film vlastne bol. Zack Snyder nasnímal pekné obrázky, ale jeho film je bez duše, chladný ako psí čumák. Akokoľvek sa B. Affleck snažil, filmu to nepomohlo. Asi som bol mylne nabudený úspechom a nepopierateľnou kvalitou Nolanovej trilógie Batman. Nolan urobil film aj pre bežných divákov a nie čistokrvných vyznávačov komiksu. Z. Snyder sa k čistokrvnému komiksu vrátil. Alebo k rozprávkam pre malé deti? Film som viacmenej pretrpel a stačilo raz. Druhý krát ho nepotrebujem a ani nechcem vidieť. 40%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sklamanie a nevyužitý potenciál? Určite. Ide totiž o ďalší blockbuster, ktorý sa topí vo svojej ambicióznosti (vidz. trojky Matrixu a Spideyho alebo postLotRovské Jacksonovky). Stále sa však dokáže v správnej chvíli nadýchnuť a aspoň v mojom prípade predviesť čaro padajúcej čeľuste a nerdovského nadšenia. Hlavne v ukľudnenej a rozvážnejšej druhej polovici, keď to konečne všetko začne dávať zmysel. Herci sú boží, myšlienkovo je to bohaté, skvelo to vyzerá a niektoré pasáže sú skutočne prvá liga. Scény ako Batmanovo záchranné sólo, rashomonovský úvod, ústredná konfrontácia alebo nástup Wonder Woman a dosť ďalších dokázali dojať a rozpumovať adrenalín v žilách. Samozrejme výčitky väčšiny divákov ohľadom motivácií, tempa alebo réžie sú opodstatnené. BvS totiž nestojí na vlastných nohách. Je to proste úvod k niečomu väčšiemu a tak to treba brať. Ak ste ochotní spraviť k filmu krok vpred (a pravdupovediac niekedy aj dva) , čaká vás výborná komiksovka, ktorá s prehľadom strká väčšinu konkurencie do vrecka. 8/10 Ulitmate edition -Batman v Superman ani v rozšírenej verzii nie je tak dobrý ako mohol resp. mal byť, ale ten posun je zjavný. Mám ten film proste rád, ale ak niekomu nesadla kinoverzia tak to nemá cenu pozerať. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zoufale slabý film, který má sice spoustu plusů (vypíšu později), ale zároveň selhává v tolika věcech, že je mi až líto, kam se Snyder od třístovky a Strážců dostal - k degradaci. Ale začněme s positivním, předně je tu Batman, který se konečně chová jako Batman (je náležitě děsivý, skrývá se ve stínech a temnotách, vhodnou hi-tech výbavu po ruce a skvěle se hodící tvář páně Aflacka, který se do téhle role hodí mnohem víc, než Bale se svým hlasem Ládi Kerndla po rakovině hrtanu a transplantaci spodní čelisti za koňské pysky), on je vůbec cast povedený. Dále je tu několik fajn hudebních motivů a krásně psychoptacký Lex "vůůbec-to-nehraje-jako-zuckerberga" Lutor a jedna velmi skvělá akční scéna (s Batmanem, kvůli výše zmíněnému). A co je špatně? Vše ostatní, Délka je pro takhle dějově řídkou věc neúměrná, souboje jsou neskutěčně nabobtnalé a zbytečně natáhlé, takže i tam, kde by mohli působit dobře jsou tak domrvené, že jsem se díval na hodinky. Koneckonců, když je nejlepší věc z celého akčního finále hudební motiv Wonder Woman, tak to značí, že je cosi špatně. Většina pokusů o vydojení dojemnosti se míjí účinkem, Lois Laynová mě místky takřka štvala a hlavní cgi padouch byl občas k smíchu. I tak je to ale za průměrné tři, stále ale velké, převelké zklamání. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem to celé srovnával s Nolanem a to je prostě chyba. Nikdo není Nolan a Zack Snyder už teprve ne. Pokud existuje v Batmanovském univerzu zajímavější látka než souboj Batmana proti Supermanovi tak mě to není známo. Rozhodně jsem nečekal že celému jejich trošku z prstu vycucanému konfliktu bude udávat tempo Lex Luthor. Pro mě jasný adept na jeden z nejhorších castingů mě příjemně překvapil. Eisenberg dlouho takhle zajímavě nezahrál. Přitom z Jokera zase tolik neopisuje a našel si svou vlastní polohu. Jak říkám příjemné překvapení. Film je notně temný a tuším že v mých očích mu pravděpodobně druhá projekce spíše pomůže než ublíží. O jednu z nejlepších komiksovek všech dob se nejedná ani náhodou. Ti Nolanovi Batmani prostě nastolili zcela jiné standardy a oproti tomu působí každý další filmík jak neškodné blbnutí. Problém vidím samozřejmě i v tom že jako divák zkrátka stárnu. Vyrůstal jsem na Rambovi, pusu dokořán mě otevřel Terminátor 2, potom Matrix, po něm Temný rytíř a loni v létě Mad Max .... v roce 2016 se příjemného šoku zřejmě nedočkám, ale člověk nikdy neví. Nejočekávanější film roku v mých očích ambice určitě nepotvrdil. 60% ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama