Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Daredevil byl (minimálně ve své první sérii) akčňákem o dilematech rodícího se undrgroundového superhrdiny. Jessica Jones byla mrazivým horrorothrillerem. A Luke Cage je skoro až sociálněpolitické thrillerodrama.. Jinými slovy.. Luke Cage se neveze na funkční šabloně, ale má svůj vlastní specifický face. Chvilkama to má takovou lehkost a hravost, že to působí jako luxusní pocta starým blaxploitationům o kterou se křečovitě snažil Tarantino v Djangovi... Funkovo-soulovo-hiphopový Harlem tu hraje jednu z hlavních rolí a atmošku má takovou, že by se tam jeden hned jel nastěhovat... Cage je sympaťák kterému člověk prostě fandí.. Záporáci zabírají celou škálu od psychopatických sviní až po týpky s relativně "lidskou tváří".. A celé se to zase hezky propíjí do okolního defendersovského světa ve kterém jsou šášulové poletující v oblacích spíše jen pro smích..... Dobrý.. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 75%. Zatím nejslabší příspěvek do Netflixovského Marveláckého universa. Body k dobru, že to má jistou atmosféru černošského Harlemu ze 70. let, kdy se točily blaxpoitation filmy. Na druhou stranu je to velmi natahované, že těch 13 dílů je až moc a akční scény nejsou moc efektní. Ono je to dané i postavou, Luke je prostě neprůstřelný hromotluk, který nemusí uhýbat a krýt se, takže jen stoji a pomalu jde k nepříteli, aby ho pak uzemnil ranou pěstí, žádnou dynamiku tedy moc čekat nelze a tedy i efektivnost jakou má Daredevil. Uvidíme jak na tom bude Iron Fist, který už ovládá martial arts. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Odtažitost a zpomalování tempa mi tolik nevadily, aspoň měl seriál vlastní tvář, která mu seděla. Druhá věc je, že mě na něm nejvíce bavilo, když se objevila „komiksovost“. Cageovi protivníci sice působili jako levná kopie Wilsona Fiska, ale zbytek postav, ať už nových nebo starých, dokázal sledování zpříjemnit, zvlášť když měly příležitosti, kde mohly vyniknout. A díky různým lákadlům se už nemůžu dočkat Defengers. 3,5* (Netflix) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: ***Luke měl zapadnout do MARVEL světa jako další puzzle ze skládačky. Trošku se o to snaží, ale podráží mu nohy rozvleklost a nuda. Co také vůbec nepomáhá jsou hlouposti a laciné scenáristické berličky. Díky tomu je série obrovsky nevyvážená a každý povedený moment je vyvážen dvěma dalšíma co nudí nebo otravují. 2. série: * Nechutný propad. V první řadě jsme se alespoň dozvěděli kdo je Luke a občas se i něco dělo. Druhá série je čistě o žvanění a debilních scenáristických berliček jak nafouknout sérii na 13 epizod. U mě Cage skončil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Luke Cage je vlastně harlemský Superman, protože je správňákem od kosti, všechno chce dělat podle pravidel, takže i když má jednoho z padouchů na lopatě, snaží se ho za každou cenu dostat do kriminálu a i když je zdánlivě nesmrtelný, tak i tady je něco jako kryptonit. A samozřejmě je díky tomuhle poctivému přístupu adekvátně na pěst. Ne pořád, ale dost často. Ale to není jediný kámen úrazu. Když odhlédnu od toho, že černošské záležitosti zase tak moc nemusím, tak je tu nesmyslných třináct dílů, které, podobně jako u dalších dosavadních marvelovek, vyjma Daredevila, totálně pohřbívají tempo i další pozitivní věci, které se tu najdou. Nejvýraznějším plusem tak zůstává casting, ale z mého pohledu je tohle seriál vedlejších postav, protože představitel té hlavní mi vůbec neseděl. Nicméně záporáků i klaďáků tu kromě Luka Cage bylo víc než dost a tahají to alespoň na průměr. 50% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy jde Luke Cage (Mike Colter) zabránit přepadení obchodu, si můžeme všimnout ve výloze obchodu letáku, na kterém je Stan Lee v uniformě policie. Stan Lee sice není tvůrcem postavy Luke Cage, ale je považován za jednoho z otců Marvel Universe a ve většině filmů od Marvelu si zahrál alespoň malé cameo. (Hovadin)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama