Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Recenze (239)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Není to nic světoborného, přesto jsem si každý díl s chutí užíval. Doktor nabízí pohled do života na vesnici v horách, originální figurky místních lidiček, sympatická Čvančarová, suché hlášky Donutila a objevení talentovaných nových herců (např. místní policajt) a další skvělý herci jako Gabriela Marcinková, legenda Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Tomáš Měcháček. Přináší laskavý humor. Člověk se v každém dílu dočká momentů, kde se fakt zasměje. Díly na sebe nenavazují. Miroslav Donutil je prostě pan herec. Postava Ireny skvěle doplňuje doktorovu ordinaci. Postava doktora Elingera byla neskutečná a všechny příběhy kolem ní nebyly vůbec špatné. Beru tento seriál jako nenáročnou zábavu po perném dni. Seriál se povedl a rozhodně to není propadák. Spokojenost. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Miroslava Donutila mám rád, ale tady prostor pro zlepšení opravdu je. Na druhou stranu, Doktor Martin mě baví. Není to dokonalý seriál, ale v porovnání s například Ulicí...? 65% ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Na Donutila se koukat dalo, občas byl i vtipnej, ale proč má mít pletky s mastodontem Čvančarovou? Ježíši, vždyť je to nechutné. Ve chvíli, kdy po sobě ty dva začali slintat se mi regulérně zvedl kufr... Ani dlouhé zimní večery mě nedonutí se na to koukat... Už ne. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Děj seriálu by relativně ušel, ovšem já osobně mám nepřekonatelný problém s Donutilem. Za prvé škoda, že není alespoň průměrným hercem, pak by nemusel neustále dokola opakovat jedinou polohu, kterou zvládne, protože ji nehraje - načuřený zamračený, všem odsekávající týpek, který by vysál veškerou životní energii i z takového Menšíka, natož z jedince jako jsem já, co v 95% bdělého stavu přemýšlí o bezútěšnosti světa. Jednu výhodu to má, dokud máme Donutila, nemusíme se rozhodně obávat nějaké noci oživlých mrtvol č. II, protože on dokonale umrtví nejen živé, ale určitě i mrtvé. Křesťani tak mají velké štěstí, že se Donutil nenarodil před 2000 lety, páč to by k žádnému vzkříšení Ježíše prostě nemohlo dojít. A za druhé, jaká škoda, že se Donutil narodil u nás, a né v zahraničí... Za á by se v naší televizi tolik neobjevoval a za bé, kdyby se náhodou objevil, běžely by pod ním jakožto pod cize mluvícím české titulky, a člověk by tak konečně slyšel, co vlastně říká. Neboť já normálně z jeho dýchavičného mumlání horko těžko chytám každé třetí slovo. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Jelikož originální Doc Martin nebyl zrovna nejlepší seriál, tak česká verze snad ani propadnout nemohla. První epizoda byla vcelku povedená. Donutil je skvělý, i když mám pocit, že ten sarkasmus á la House je někdy až zbytečný. Místy opravdu povedené fóry a malebná krajina dělá z Doktora Martina příjemné osvěžení oproti seriálům na komerčních stanicích. 70% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Pražáci už těžká demence. Vinaři byly svojí "moravštinou" na pěst, ale včerty, ještě to byla jižní morava, ale tohle už je na zabití! Tak kurva buď ten příběh umístím do fiktivní oblasti (Protějov nestačí, když jedním směrem jsou Velké Karlovice, druhým Vsetín a všecko jsou to beskydy), nebo to dám třeba do severních čech. To je nějaká čecháčská moravafóbie, nebo jak? Amíci nestráví film s titulky a proto se přetáčejí remaky v angličtině, tak veškeré české filmy a seriály směrovány na moravu budou už prostě navždycky : "je to jasný...", "tak jsem přemejšlel", "poď na voběd" a do toho všeho vyhrává cymbál Nechoď Janku přes Polanku. Choďte už s tým do piči! Jak v jednom americkém filmu, kde fanoušek rockové kapely nosil triko Obituary a na hlavě punk číro... Zlaté Slovácko sa nesúdí. A seriál jako takový? Jo, dá se to. EDIT: Ne, nedá se to, hvězda dolů. ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo-pochybuji, že tvůrci někdy viděli ordinaci praktického lékaře, natož u nás v Beskydech.. Každopádně po tristním začátku celkem divatelný seriál. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Nádherně zapáchají, božsky vyměšují, roztomile skáčou na lidi, koušou je, oslintávají... Já si myslím, že psi jsou prostě nejlepší." -doktor Elinger- ()

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

Staci prohlasit brak hitem a cesky divak se sveze na euforicke vlne podprumernosti nekolik mesicu, nacez na zaver pln zklamani omluvi svou tupost a stadovitost zvolanim: Nebylo to tak spatne! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to jako mít rád třeba pivo, nebo limo, prostě pivo/limo a dostat toho plnej bazén. Úplně nejdřív to chlemtáte s určitou blažeností. Pak už to do sebe jen tak lejete. Mechanicky, bezmyšlenkovitě. Čím dál častěji se vám z toho navaluje. Chlastáte to, protože je vám líto od toho odejít v polovině/třech čtvrtinách. Je to pořád stejný, ale má to konec a tam se přece něco konečně stane. Přijde nějaká změna, konečně budete v prázdným bazénu. Budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete... Ano, konec znáte. Víc od toho nečekejte. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

A není nějaká ta ovce březí? Česká Televize zase skóruje v dosti WTF seriálu. Doktor Martin (ne "obvoďák", ale doktor) přijíždí do Velkých Karlovic poblíž malého socialistického státu Slovensko (kde zjevně nikdo neumí s počítači až na syna instalatéra a hackera s akném). Jelikož jsem byl v dané vesnici už párkrát, mohu potvrdit, že seriál zde neukazuje skutečný život obyvatel, ale spíše venkov z pohledu typického pražského scénáristy. Když se mi narodil syn měl jsem vizi. Hořící kříž. Já, on - a oba jsme instalatéři. Dočkáte se všemožných nemocí (například "hnačka") a řešení stylu Dr. Chaus - jednou to diagnostikuju špatně, podruhé taky, ale na potřetí je to vždy správně. Je tu pár dobrých nápadů - jako rozhlas/rádio, které přes internet poslouchají všichni novináři z kraje (proč? nemají co dělat? jsou to hackeři s akné?). Herectví kulhá a občas se to trošku táhne. Vtipy někdy slušně fungují, jindy vůbec. 1,5*/5 Pořekadlo: *Pan Donutil mlčí se zamračeným výrazem* ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

RTVS a ČT spojili sily, prizvali si nestarnúcu legendu Miroslava Donutila a vytvorili príjemný rodinný seriál. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

A mimo Prahu nikde jiní herci nejsou, že v čemkoliv s dějem mimo Prahu se pořád objevují pražští herci? Ostrava, Opava, Třinec atd., tam nemají žádná divadla, jejichž herci by hráli v seriálu s lokací jejich krajiny? Už je to fakt neúnosné, jak český film v takové míře ignoruje všechny ty talenty působící v mimopražských divadlech, jedno jestli v českých, moravských nebo slezských. A ta zdravotní sestra? Ta by letěla, než by stačila otevřít pusu. Ta je morous, ne Martin. Suma sumárum: jedna hvězda, protože odpad nedávám, druhá za Beskydy. --- Po dvou a půl dílech druhé řady snižují na jedna. Je to nudné a postava Čvančarové je furt jak fízl všude, až je to trapné... ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, že ČT potřebuje mít svého Donutila, tak jak jsou na něj diváci "jedničky" zvyklí. Myslím, že tenhle seriál určitě utáhne až dokonce. Má kolem sebe skvělé herce, zvlášť mě zaujala Gabriela Marcinková a Václav Helšus. Ovšem, myslím si, že by se takový seriál dokázal natočit trochu jinak, než 3+1, nebo Trapasy a podobné pořady. Je to rozhodně lepší průměr a i ve scénáři se najde spoustu zajímavých míst. Jen je mi líto, že Češi už neumí napsat žádnou původní a originální tvorbu. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se smát. Tedy ne že by mě pobavila nějaká donutilovská komediálnost nebo co, ale smál jsem se spíš kouzlu nechtěného tohoto nebývale nepovedeného seriálu. Už v úvodu, když arogantní doktor přijíždí do malebné beskydské vesničky, vystavěné ze dřeva zřejmě někde ve skanzenu (z důvodu její náležité malebnosti), jsem zaúpěl. A ty postavy, ach, ty postavy. Čvančarová se opět o něco víc vyžrala a opět hraje femme fatale, což nikdy nepochopím. Donutil marně bojuje se svojí sestřičkou, neuvěřitelně blbou, drzou, nekompetentní a věčně otrávenou Slověnou a když jí po zásluze kopne do prdele, vzbouří se proti němu veškeré veřejné mínění. Žijou tam v tý vesnici samý dementi? Mimochodem, za zmínku stojí i Slověnin otec, což je podivný knírač v džísce, jenž se krutě zamiloval do jakési hysterické natupírované krávy, která otřesným způsobem přehrává, když blbečkuje na svýho mrňavýho pejska v tašce. Ale dál. Dál tu máme nějaký dva dělňase, ti se naprosto nepochopitelným způsobem pokouší Donutila zavraždit pokaždý, když ho potkají na silnici. WTF? Když je Donutil opravdu v koncích, dojede se nechat utěšit od tetičky Jany Štěpánkový, která je nějakým ztělesněním laskavé životní moudrosti nebo co a k téhle postavě jsem cítil opravdový odpor. Donutil má coby doktor ovšem dost smůlu, protože pokaždé, když se pokouší někoho léčit, tak dotyčný se na něj strašlivě nasere. To je třeba případ věčně nasraného Václava Kopty, který hraje postavu bývalého kantora, a těžce nese, že mu Čvančarová pokazila jeho kariéru učitele... WTF? Scénárista neví, že místo učitele není žádná kariéra, že je to jen špatně placený způsob trýznění pro masochisty a když vás někde vykopnou, snadno nastoupíte jinde? Ale dál. Do panoptika těchto podivných postaviček výborně zapadá zcela neuvěřitelná postava starý brécy, jinak fořtovo manželky, která se zaplete s místním mladistvým idiotem; idiot jí na veřejnosti naprosto bizarně vyznává lásku a dělá scény jako z šestákovýho románu. Ještě se tam potácí jakýsi podivný policajt, jenž jedná, jak kdyby byl po lobotomii a také neuvěřitelně neschopný instalatér Norbert Lichý, ten ovšem bohužel ani svým neobyčejným hereckým talentem nedokázal prolomit debilitu scénáře. No a mezi těmito kokoty se nešťastně motá Donutil, kterého jeho osvědčená arogance rychle opouští, protože zřejmě rychle pozná, že v takovém pohádkovém prostředí plném psychopatů a autistů mu zjevně není nic platná. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Jde o adaptaci britského seriálu. Chvíli jsem přemýšlel zda je výsledné forma spíš vinou adaptace nebo zda je špatná předloha.... Adaptace ostrovní komediální romance do beskydských podmínek není vůbec špatná ... tak mi to přijde po shlédnutí několika dílů originálu... Na vině je předloha a rozhodnutí seriál adaptovat (celý stojí na černobílých klišé a schématičnosti). Když si člověk obuje důchodky, uvaří meltu a cmrdne do ní mléko ze sáčku tak se to dá koukat :). ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na české poměry relativně nadprůměrný seriál, který není pouze komediální- i když na vtipech a gazích staví...Doktor Martin je takovou komickou figurkou, i když herecké ztvárnění Miroslavem Donutilem se okouká a po čase nepůsobí moc sympaticky. Co nechápu, jsou vzájemné naschvály obyvatel Protějova a Elingera navzájem, ale i tak...(originál jsem neviděl) ...60% ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo milá pohodovka pri ktorej nikto príliš nerozmýšľa a vie sa pobaviť. Donutil ma síce až tak nebaví (vybral by som niekoho mladšieho), ale celkovo do pohody... ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama