Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (166)

Ezis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii jsem neviděla. Během 2. série kvalita úžasně stoupla, nejmíň o jednu hvězdičku. Začínala takovou uhádanou Ordinací v růžové zahradě a jednoduchými příběhy, kde jsem vraha odhalila i já - a to je co říct :-) - a končila slušnými detektivními zápletkami, nečekanými zvraty a příjemným humorem. Vyloženě zázrak to není, ale potěšilo mě, že se v české kotlině našla současná detektivka, na kterou se ráda podívám. Hlavně se mně líbí neokoukaní herci, dobré hlášky a celkem i propracované postavy - ke konci 2. série jsem začala mít pocit, že scénáristi získali nadhled a mají ty své postavy rádi. A sice nejsem katolička, ale bylo super pro změnu vidět detektivku, kde hlavní policajt v kostele nenašlapuje jak po střepech a nerozhlíží se kolem, jako by zpoza sloupu měl vyskočit svatý Dyndyndon. A taky - třeba na rozdíl od Vražd v Midsomeru - bylo super vidět detektivku, kde vrahem není farář :-P Takoví skvělí kněží jako Bóďa se občas vyskytují (znám jednoho, co pět kluků vytáhl ze závislosti na automatech), takže mě potěšilo, že se taky jednou octli v mainstreamovém seriálu. ()

Danthare 

všechny recenze uživatele

24.1.17 dávám 35%, po dalších dílech beze změny, spíše nudnější krimi komediální záležitost. Matásek nic moc, jako Kendy v Básnících hrál lépe! //// Zatím bez hodnocení. Spíše než krimi seriál je to komediální záležitost. Obsazení dobré, situace vtipné, s policejní prací to nemá moc společného, zatím. Ale nenudil jsem se, zatím 50%, dva, tři další díly a uvidí se. ()

Reklama

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože takovou blbost,aby člověk pohledal.Matásek musí být hodně zoufalý,když roli v takové hovadině vzal.Po dvaceti létech v komatu by měl ten zoufalec tak atrofované svalstvo,že by se musel zgruntu znovu všechno učit i chodit,mimo to,že by si zřejmě nepamatoval ani jak se jmenuje,natož svou minulost.Že tak hloupé sci-fi předloží divákovi tv Prima a bude naivně doufat v ohromující úspěch,to bych nečekal.Režisér tohohle braku musí být naprosto slabomyslný a scénáristé na tom budou s inteligencí hůř,než zmrzlá makrela.Ještě,že to dávali dohromady tři.Jeden by snad takovou koninu snad ani zvládnout nemohl. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud chcete poldu sledovat kvůli kvůli krimi stránce, budete asi zklamáni. Případy jsou tuctové a většinou Vás v nich nic nepřekvapí. Největší síla seriálu spočívá v hlavních protagonistech, kteří jsou dobře napsáni a ještě lépe zahráni. Casting se zde opravdu povedl a ten retro styl do dnešní moderní doby seriálu neskutečně sluší. Po technické stránce také není co vytknout - kouká se na to dobře, lokality jsou pestré a stejně tak i lokalita případů, jejichž kvalita už není tou nejsilnější stránkou jak jsem psal na začátku. Seriál měl po celou dobu vysílání vysokou sledovanost, tak uvidíme, zda to 6. série byla opravdu tou poslední. Osobně si myslím že spíše ne. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Michale, půlku života jsi strávil v kómatu !! Řekni mi jedinej důvod, proč bys měl řídit ty !!" - "Dvacet let bez nehody.." ;) No, upřímně řečeno bez ohledu, či možná i právě pro ni, na franšízu jsem od Príma televize čekal nějakej vztahovej Fui(t), a toho se mi, zdá se, nakonec částečně i dostalo.. Navíc s téměř nekončícím popíkovým hudebním motivem.. Doba je zlá a uspěchaná, a tak si tvůrci vzali ten zajímavý motiv uzdravování a zároveň objevování neznámého, ten naopak platí za červenou nit série, pěkně kvapíkem.. Koncept buddy movie a kontrastní motivy asociálního machodinosaura v jednadvacátém století, s nedůsledností vlastní většině tuzemské tvorby, vlastně i funguje, ovšem znovu očekávaně na úkor detektivky, která naopak nestojí za psí prd.. Zdálo by se to jako příjemné ozvláštnění žánru, ovšem není tomu tak, když se dá dost ztěží mluvit i o nějakém mezižánrovém překlápění.. Nicméně casting se povedl, David Matásek asociující Schimanskiho má charisma a svou roli si docela minimalisticky užívá, podobně jako zbytečně nevyužitý Jiří Vyorálek.. Jsem zvědav, jak se to dál vyvine ?? Spíš už ani ne.. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Barber shop se nachází v areálu tvrze Kunratice. (rakovnik)
  • Píseň, kterou na konci hraje Polda (David Matásek) s kapelou Podlažní krytiny, je „Bigbítový dunění“ od kapely Vítkovo kvarteto. (a-ja)

Reklama

Reklama