Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 2
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (166)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Michale, půlku života jsi strávil v kómatu !! Řekni mi jedinej důvod, proč bys měl řídit ty !!" - "Dvacet let bez nehody.." ;) No, upřímně řečeno bez ohledu, či možná i právě pro ni, na franšízu jsem od Príma televize čekal nějakej vztahovej Fui(t), a toho se mi, zdá se, nakonec částečně i dostalo.. Navíc s téměř nekončícím popíkovým hudebním motivem.. Doba je zlá a uspěchaná, a tak si tvůrci vzali ten zajímavý motiv uzdravování a zároveň objevování neznámého, ten naopak platí za červenou nit série, pěkně kvapíkem.. Koncept buddy movie a kontrastní motivy asociálního machodinosaura v jednadvacátém století, s nedůsledností vlastní většině tuzemské tvorby, vlastně i funguje, ovšem znovu očekávaně na úkor detektivky, která naopak nestojí za psí prd.. Zdálo by se to jako příjemné ozvláštnění žánru, ovšem není tomu tak, když se dá dost ztěží mluvit i o nějakém mezižánrovém překlápění.. Nicméně casting se povedl, David Matásek asociující Schimanskiho má charisma a svou roli si docela minimalisticky užívá, podobně jako zbytečně nevyužitý Jiří Vyorálek.. Jsem zvědav, jak se to dál vyvine ?? Spíš už ani ne.. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Po docela dost špatné první epizodě se to v dalších dílech trochu zlepšilo (i když konec posledního dílu snad nemohl být horší). Opravdu bych v tom nehledal nějakou vážnou kriminálku, spíš komedii s krimi prvky. Bohužel ne vždy ta komedie funguje. Pak mi úplně neseděl Matásek, ale většinou se to dá. Na zabití času to stačí a kupodivu, pokud to porovnám s Mordpartou, tak to i docela funguje. 55 % ()

Reklama

Georgex odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát po dlouhé době nějakému českému seriálu šanci a mé oči se upřely právě k tomuto na zdejší poměry netypickému seriálu. Jednak kvůli Davidu Matáskovi, ale také ze zvědavosti, jestli ve zdejších vodách může vzniknout důstojný zástupce z kategorie buddy movies. Odpověď je jednodušší než by se zdálo, nemůže, nebo alespoň ne v režii tuzemských komerčních televizí. Hloupý nápad, špatné herecké výkony, absence nejzákladnější logiky, zkrátka trapnost nadevše. Nikdy více. Moje hodnocení 10%. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základě jedné náhodně zachycené epizody (5. série - Tygři), ale pro mě osobně příjemné překvapení v rámci české seriálové produkce posledních let. Základní premisu (ani předlohu) neznám, ale herci hrají uvěřitelně, hlášky baví a příjemně odlehčují obvykle těžkotěžkou atmosféru průměrné kriminálky (žánr, kterému se obvykle spíše vyhýbám) a zároveň marně hledám vyloženě trapné momenty. V rámci televizní produkce konečně něco, co (alespoň na první dojem) vyčnívá! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

David Matásek je sympaťák. V Básníkách jsem ho vyloženě nesnášela, ale tady se mi líbil. Mám ráda přesně tenhle typ policajtů ze staré školy, co jezdí krásnou Volhou Carevnou, ze které jsem byla opravdu paf. Očekávala jsem od seriálu něco trochu jiného. Nápad s komatem ale špatný nebyl. Dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Tak snad příště. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Píseň, kterou na konci hraje Polda (David Matásek) s kapelou Podlažní krytiny, je „Bigbítový dunění“ od kapely Vítkovo kvarteto. (a-ja)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na zámku Měšice severne od Prahy. (dyfur)
  • Pes Schimanski, kterého najde a následně se ujme Vojta (Vladimír Polívka), je ve skutečnosti fenka jménem Gi. Je to šampionka ve psím parkuru. Svým vzhledem okouzlila většinu štábu včetně dvou hlavních protagonistů, kteří tak psíka ochotně během natáčení scén nosili v náručí. (notozjano)

Reklama

Reklama