Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

pufina 

všechny recenze uživatele

Kutil Tim se mrzačí na televizních obrazovkách už 20 let, seriál je o chlup mladší než já. Jako malá jsem se na to mohla dívat kdykoliv a na několik dílů za sebou. Po těch letech trošku ztratil šmrnc, ale ráda se na to podívám i dnes. Teď už to asi nepříjde moc lidem tak vtipné jako před 20 lety, lidi teď čekají zábavnou situaci v každé druhé minutě, holt seriálová konkurence je dnes veliká, Time. Oblíbené postavy: Wilson Wilson, Jill Taylor, Al ,,flanelová košile" Borland a Randy Taylor ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš, co řekl Galileo Galilei, Time ??" - "Jistě !! Proč zrovna já musím mít obě jména stejná !!" ;) Myslím, že ne, Time !! ;) A já zas myslím, že odpověď zní ano.. Pokud se tedy ptáme, zda Kutil Tim platí za jeden z vůbec nejoriginálnějších sitcomů.. Jeden z mála sitcomů navíc, který jsem sledoval už jako dítě školou povinné, aniž by jeho kouzlo vyšumělo i po těch letech.. Vždyť také jde spolu s M.A.S.H.em o jeden z prvních a zároveň nejdéle reprízovaných seriálů.. Sitcom Tima Taylora ozvláštňují, tedy vedle důmyslné konceptuálně ospravedlnitelné střihové montáže či pořadu v pořadu, různá moudra s moralizující pointou a ponaučením povětšinou spojená s nesmírně důsledně záhadným sousedem Willsonem, který zde plní podobnou roli jako třeba poručíkova manželka v seriálu Columbo a jehož citáty slavných filozofů a myslitelů Tim většinou předává dál, byť v naprosto svérázném podání.. I tenhle datail dodává Kutilu Timovi cejch kultovosti.. Home Improvement, který si skvostně utahuje z machismu i samého fenoménu kutilství, navíc na půdorysu rodinného sitcomu, stojí na osobnosti a charismatu skvělého amerického komika Tima Allena, který stvořil projekt z nejbizarnějších a zároveň postavu typově tak jedinečnou a neotřelou, že ho prostě nelze nemilovat.. A nezapomenutelné titulkové zkažené záběry, to už je kapitola sama pro sebe..;) Nesmírně sebevědomá a zároveň sebeironická záležitost.. [ Dabing 5/10 ] Velmi nevyrovnaná záležitost, kdy první čtyři série z dílny Studia Dabing AB Barrandov v čele s hlasem zlatokopa Václava Postráneckého štvou jen neustálými změnami dabérů Timových synů, aby se dál díky TV Produkci a.s. pro TV Prima stala neuvěřitelně špatným vtipem.. II Viděno kompletně celé !! ()

Reklama

HouseMK 

všechny recenze uživatele

A zase v televizi. A zase neodolám. A zatímco Krok za krokem už přestává bavit, Kutil u mě s postupem času zraje jako víno. Nebo spíš motorový olej. Hou hou hou. Seriál zdánlivě pro muže a o mužích, který si z nich na druhou stranu dělá prostřednictvím Jill a chlapů samých nehoráznou srandu. Mě seriál přijde jako velmi vtipná sonda do manželského života, kde se bez kompromisů nikdo neobejde. Ano, taky jsou tu rádoby mravoučné poučky (vševědoucí soused Willson bez anfasu), ale vždy mají hloubku a jsou, pokud může svobodný člověk jako já (nebo Al) soudit, velmi pravdivé. "Proč nemáš ráda myši? - Jsou malé, chlupaté, špinavé a živí se odpadky! - To jsou naše děti taky a miluješ je." "Manželství je jako tenhle lakovaný nárazník. Každý vidí jak se leskne zvenčí, ale nevidí pod povrchem všechnu tu práci. Rozdíl je v tom, že v manželství máme tchýni - tu se většinou snažíme dostat před nárazník." P.S. Neplatí pro poslední série a nový dabing. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o jeden z klasických rodinných seriálů...když už nic jiného, tak mu je nutno ku cti přiznat, jak vedle Kroku za krokem rozesmíval řadu českých domovů...Bezvadný komik Tim Allen doplňován příjemně vymyšlenými charaktery vedlejších postav, které jsou zahrány víc než mile...Rád jsem podléhal kouzlu tohoto zábavného díla... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predstaviteľ titulnej úlohy Tim Allen je celkom v pohode chlapík. Taký nenápadný sympaťák. Pozrel som si už aj zopár nenáročných, celovečerných filmov, v ktorých stvárnil hlavnú postavu. Taktiež boli fajn. Škoda, že sa v tomto televíznom sitkome obklopil tak protivnou partiou hercou. Mladíci, čo stvárnili jeho troch synov, Brada, Randyho a Marka, sú úplne herecké drevá a Patricia Richardson ako jeho dominantne tolerantná maželka Jill tiež nie je žiadna sláva. Na slabé tri hviezdičky to ťahá trocha záhadný, večne za plotom schovaný, sused Wilson a Timov nesmelý kolega Al Borland. *** ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • V seriálu je nejstarším bratrem Brad, o 13 měsíců než Randy. Ve skutečnosti je představitel Randyho o měsíc a den starší než Brad. (Kulmon)
  • Do role Jill byla původně obsazena Frances Fisher, ale při zkušebním natáčení pilotního dílu na ni publikum reagovalo negativně. Herečka proto byla přeobsazena Patricií Richardson čtyři dny před začátkem natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama