Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (165)

Venus7 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu je nejlepší 1) soundtrack (Metallica, Smashing Pumpkins, Beck, apod... je popík???) a 2) Matásek, kterému ta role neskutečně sedí. Chtěla jsem dát 3*, ale dávám 4*! Možná, že kdyby mi bylo 15 let, tak možná dám taky "odpad", jako někteří zdejší "odpadáři", ale naštěstí mi 15 už dávno není a můžu si tento "retro" seriál docela užít. Srovnávání s Raplem mi přijde docela k smíchu. ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic jsem od pilotního dílu nečekal a nebyl jsem tudíž zklamán. Jako kriminálka nezajímavý případ, jako komedie to taky nefunguje a Matásek jako polda mi taky nesedí. Prostě jeden díl a dost. V porovnání s Raplem jedna velká bída... Ale. Never say never again a podíval jsem se ze záznamu i na druhý díl. Musím konstatovat, že jsem se u druhého dílu pobavil a i ty Matáskovy hlášky mi dnes sedly... ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám rozkoukanýho Rapla, cože proti tomuhle žumpa a Matásek je větší rapl. než ten slavej, na ČSFD vyhejpovanej Kuneš.Tady má vyšetřování alespoň nějakej řád podobnej práci kriminálky, tady všichni vypadají jako policajti, vypadá to tam jak na fízlárně a je to mnohem věrohodnější. Navíc je to mnohem vtipnější.Takže to v pohodě zkouknu celý.Narozdíl od Rapla. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vidim, ze namet je prevzaty ze zahranici, tak ani tu originalitu nemohu kladne hodnotit... Ono, vratit se do bezneho zivota po X letech je celkem zajimave, ale maximalne v komedialnim zanru nebo nejakem psychologickem dramatu. V kriminalce to pusobi docela divne, pripady samotne jsou upozadene a celkove mi vyznivaji hodne nezajimave a ani je nejak neresim. Zoufale dialogy. Matasek jinak v klidu, celkove je to vsak uplne o nicem a za par mesicu si na tento serial nikdo nevzpomene. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na zámku Měšice severne od Prahy. (dyfur)
  • Při prvním rozhovoru kriminalistů s taxikářem (Tomáš Matonoha) před hotelem lze dvakrát spatřit v okně v pozadí odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama