Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Recenze uživatele adaben k tomuto seriálu (8)

Ať shoří (2020) (S04E06) 

Mrzí mne, že už opakovaně byl vrah rychle uhodnutelný a navíc tu byl už trochu opakovaný typ zápletky, hlavní podezřelí "sígři" či "mafiáni" mají ramena i na policajty, ale vrahy nejsou, těmi je někdo na první pohled slušný a starostlivý vedle nich či bydlící naproti nim.. Škoda, jinak to má stále příjemné výkony policistů, vtip a jisté kouzlo jednoduchosti vyprávění. ()

Výhodná investice (2021) (S04E14) 

Viděl jsem z této letošní řady teprve první díl, nebylo to špatné, ale oproti minulosti jsem tam postrádal trochu vtipu. Zápletka, závist gastarbeitrů, co tu jenom makají, uklízejí u zajištěných rodin, byla věrohodná. Naopak konkrétní narážka na hattrick Skuhravého mi přišla zrádná, vzhledem k jeho skutečným post kariérovým problémům. A předávka peněz se podle mne natáčela na hřbitově v Aldašíně u Jevan, což je historicky zajímavé místo. ()

Dobrý soused (2021) (S05E02) 

Hlavní dvojice pořád udržuje vyšší úroveň a vtip seriálu, ale když už se rozehrála vražda v domě s několika nájemníky jako z A. Christie (jak poznamenají sami poldové), tak bych čekal přece jen trochu více vyšetřování a propracovanosti možných motivů nájemníků, ale oni moc prostor nedostali. A pak, jmenovat šéfem kriminálního oddělení vražd někoho, kdo vlastně není zcela z profese a ještě zjevně není zdejší národnosti, to opravdu nevím....to snad ve státní službě tak nemůže fungovat. ()

Ryba (2021) (S05E03) 

Hezký výkon J. Teplého i třeba A. Pyška, zase tomu chyběla trochu propracovanější zápletka, a vraha jsem nějak odhadl hned při jeho první scéně. ()

Poklad (2021) (S05E06) 

O hvězdičku navíc za zdařilý výkon Ondřeje Pavelky jako výrobce piva k nepití, ale i  představitelé vedlejších rolí T.Dianiška a představitelé vetešníka byly osvěžením, navíc když šlo o skutečné vetešnictví v Podolí. ()

Pot a krev (2021) (S05E08) 

Díl vtipný dialogy mezi policisty, ale jako detektivka to kleslo o stupeň níže než obvykle. Vlastně se vyšetřování vůbec díl nevěnoval, jako kdyby to byla jenom nějaká bokovka. A navíc až příliš průhledné od návštěvy veterináře. ()

Rána do zad (2022) (S05E13) 

Bohužel samotné příběhy začínají být čím dál víc opravdu odfláknuté. Spíš jen tak nadhozené, povídání v baru a vtipkování v autě to úplně nezachrání. ()

Bříza na horách (2022) (S05E16) 

Poslední díl patřil, co se týče slovního humoru, k těm vtipnějším. A přesun do jiného prostředí také trochu pomohl, ale hlavně nepřehlédnutelný byl výkon Veroniky Kubařové a také Hana Ševčíková zaujala. ()

Reklama

Reklama