Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (163)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením klasický počkat až na poslední díl, ale když mě zvědavost přemluvila k rozkliknuti zdejšího "rozjezd" hvezdickovani, nedá mi to a musím seroš podpořit a bránit před momentálnímy odpaďáky!!!! Matesovi sedí role jak prdel na hrnec, soundtrack jsou dvou tisícovky, příběh povedený a scénář poslouchatelný!!! Tohle bude rozhodně to lepší z tuzemského seriálového prostředí...70 % ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Scénář 4/10/// PLUS: hláškující David Matásek, námět, některé vtipné situace vyplývající z námětu, občas potěší hudba MÍNUS: detektivní případy jsou velice průměrné, potenciál, který sliboval námět nebyl úplně využit, rodinné vztahy sráží seriál do podprůměru a nudí./// Shrnutí: Mojí chybou je, že jsem očekával seriál Polda (z Marsu), až později jsem zjistil, že vyhlížím seriál Svět pod hlavou (2017). Díky očekávání mě z počátku seriál moc nezaujal. Bohužel mě moc nebavil ani po té, co už jsem věděl, co mám očekávat. Scénář, dialogy, řešení případů a rodinné vztahy to vše je průměrné. Jediné co pobaví je ta humornější stránka vyplývající z některých hlášek, situací a občas dialogů. Určitě se jedná v rámci primácké televizní produkce o kvalitnější seriálovou tvorbu, ale v rámci konkurence seriálové tvorby jiných televizních stanic, které přinášejí lepší seriály, tento spadá do průměru./// Celkem 51%/// ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nápad možná dobrej, pokus o udělání českýho Schimanskiho, kterej se probudil po několika letech z komatu. Jako komedie se na to dá i koukat, některý hlášky Matáska jsou dobrý, jako krimi bych to ale vůbec nenazval. Jestli se někomu zdá, že tady všichni vypadaj opravdu jako policajti a vyšetřování má řád (zase zdravím pana Ozzy2), tak to chce hodně slušnej matroš...Hodnotit celkově zatím nebudu, počkám si, co nám z toho TV Prima udělá dál, ale nečekám zázraky, co se týká nějáký dobrý zápletky, nebo že bych byl napnutej. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádnej zázrak, Matáskův tvrďák je směšnej, ale jakž takž to aspoň trochu má hlavu a patu a je to klasická průměrná česká krimi. Mimochodem, ta idea s návratem Matáska do "budoucnosti" je vlastně variace na ideu původní předlohy Světa pod hlavou. No a tady je výsledkem tohle, na Čt v opačném čase trochu nechtěný (mám takový pocit) skvost. Jenže když to porovnám s řadou jiných českých kriminálek, na které se koukám radši, než na ty současné americké, kde člověk přestává vnímat, kdo je kdo a kde se to odehrává, tak tohle se dá. Rozhodně je to o parník lepší, než třeba novácká Dáma a Král s odpuzujícím Donutilem. A nebo sračkou z ČT, se kterou nedokázal udělat nic ani sám Hřebejk - tuším Kriminálka Plzeň. A mohl bych jmenovat další. Takže celých 60% asi ne, ale nad padesát ano. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Konce se nedožiju. E05/E08. S krimi seriály se roztrhl pytel, ale ne každý může být dobrý. Nejdůležitější: ještě, že byl v kómatu jen posledních 20 let, být to od četnictva, tak by chtěl šavličku a koňa; každý průměrně inteligentní divák snad pochopí, že prostě revolver, jako služební zbraň, je v České republice nesmysl; a tak jde pokračovat dál, jedna pitomina za druhou. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Golfové hřiště se nachází v obci Slapy u stejnojmenné přehrady. (rakovnik)
  • Tato epizoda se natáčela v ateliérech seriálu Zoo (od r. 2022). (Teres)
  • V čase 7:25 se objeví ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu). Je to útvar, který neexistuje od roku 2016. Rozpuštění útvaru tenkrát vyvolalo ostré reakce části veřejnosti i policejních špiček (a tedy vyjádření Fišera může znít jako hrubá neznalost tvůrců seriálu, či nesouhlas se současným vedením). Místo ÚOOZ byla zřízena NCOZ (Národní centrála proti organizovanému zločinu). (kjama)

Reklama

Reklama