Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 1
Česko, (2016–2024), 59 h 9 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (160)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes počáteční nižší sympatie k hlavnímu hrdinovi, respektive k jeho neurvalému chování, jsem byl se seriálem spokojen. Na televizní obrazovce slušný průměr mezi kriminálkami s komediálními prvky. (Osobní plus a půl hvězdy v hodnocení, získal seriál natáčením v mé známé "poslední opravdové putyce v Karlíně", jejíž kouřový odér si filmaři "odnesli" jistě na památku :) 60% Edit po druhé sérii: Seriál a vtipné sarkastické průpovídky "koma poldy" mne bavili možná i víc. 70% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Scénáristu Tomáše Holečka si hodlám zapamatovat - a zdaleka se mu vyhnout. Tak špatně odvedenou práci jsem dlouho neviděla. Nechápu, jak to mohlo přes tolik lidí, kteří se v každém televizním štábu vyskytuji, projít. Jeden nepříčetný člověk se vyskytnout může, to se stává, ale proč ho ostatní nezabrzdí? Protože je jim jedno, že doslova každá scénka je debilní? Přece si to nemůžou nemyslet... Takže pro prachy všechno. Druhý díl jedině po lobotomii mozku. O srovnání se seriálem "Rapl", který sleduji souběžně se ani pokoušet nebudu - tvůrce Rapla by to mohlo urazit. ()

Reklama

Venus7 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu je nejlepší 1) soundtrack (Metallica, Smashing Pumpkins, Beck, apod... je popík???) a 2) Matásek, kterému ta role neskutečně sedí. Chtěla jsem dát 3*, ale dávám 4*! Možná, že kdyby mi bylo 15 let, tak možná dám taky "odpad", jako někteří zdejší "odpadáři", ale naštěstí mi 15 už dávno není a můžu si tento "retro" seriál docela užít. Srovnávání s Raplem mi přijde docela k smíchu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tu sci-fi o chlápkovi, co po dvaceti letech v komatu do týdne skáče jako kamzík, beru jako nejmenší úlet. Že umění napsat dobrý dialog, nebo ostrou hlášku, je pro tvůrce sprosté slovo, už ale nikdo neoddiskutuje. Ty jakože cool formální hrátky s kamerou a střihem, které mají hudební playlist, co byl na Spotify ve výprodeji, prostě jenom dokazují, jak to tady neumíme, protože snad vlastně ani nechceme. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když opomenu fakt z oblasti sci-fi, že se Matásek po dvaceti letech v komatu dostal během krátkého času do formy, což by mu mohl závidět i Stevan Seagal ve filmu Těžko ho zabít, který se z pouze sedmiletého komatu vzpamatovával za pomoci intenzivního cvičení minimálně rok, tak mi to vychází spíš jako satira. Je zde evidentní snaha napodobit daleko úspěšnější zahraniční seriály - nějaká ta mrtvola, pár falešně obviněných, alespoň jedna honička a pokud se to hodí, tak i nějaká milostná scéna. S lítostí vzpomínám na Četnické humoresky, či Kalašovky s Hrušínským a lituji Davida Matáska, který si tak ubohý scénář nezasloužil. No ještě uvidíme, třeba se dočkáme překvapení. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (30)

  • Pes Schimanski, kterého najde a následně se ujme Vojta (Vladimír Polívka), je ve skutečnosti fenka jménem Gi. Je to šampionka ve psím parkuru. Svým vzhledem okouzlila většinu štábu včetně dvou hlavních protagonistů, kteří tak psíka ochotně během natáčení scén nosili v náručí. (notozjano)
  • Kostel, ve kterém slouží Bohdan (Martin Sitta), je ve skutečnosti katedrála sv. Štěpána v Litoměřicích. (a-ja)

Reklama

Reklama