Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tim Allen zažil kdysi dávno velmi veselou příhodu. Byl jako idiot. No vážně. Postával na ulici a dýloval kokain. Asi vrozený smysl pro humor, ale tento mladík šel jednoho krásného odpoledne nabídnout "koks" hlídkujícímu strážníkovi. No, nekecám, odseděl si za to dva roky, debil. Čert to sral, každý jsme nějaký. Ale pak ten samý Tim natočil veleúspěšný seriál, který masíroval bránici diváka po několik let a ještě si za to Timmy Allen Dick odnesl mnoho cen. Tady vidíte, že je všechno možné, že i blbej feťáček může vaše dítka vychovávat skrzeva televizi a ještě tím udělat díru do světa. Když jsem sám jako dítko na to čučel, tak se mi to ale líbilo. Co dodat, že? Sranda tam prostě byla. Bravo, Time. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš, co řekl Galileo Galilei, Time ??" - "Jistě !! Proč zrovna já musím mít obě jména stejná !!" ;) Myslím, že ne, Time !! ;) A já zas myslím, že odpověď zní ano.. Pokud se tedy ptáme, zda Kutil Tim platí za jeden z vůbec nejoriginálnějších sitcomů.. Jeden z mála sitcomů navíc, který jsem sledoval už jako dítě školou povinné, aniž by jeho kouzlo vyšumělo i po těch letech.. Vždyť také jde spolu s M.A.S.H.em o jeden z prvních a zároveň nejdéle reprízovaných seriálů.. Sitcom Tima Taylora ozvláštňují, tedy vedle důmyslné konceptuálně ospravedlnitelné střihové montáže či pořadu v pořadu, různá moudra s moralizující pointou a ponaučením povětšinou spojená s nesmírně důsledně záhadným sousedem Willsonem, který zde plní podobnou roli jako třeba poručíkova manželka v seriálu Columbo a jehož citáty slavných filozofů a myslitelů Tim většinou předává dál, byť v naprosto svérázném podání.. I tenhle datail dodává Kutilu Timovi cejch kultovosti.. Home Improvement, který si skvostně utahuje z machismu i samého fenoménu kutilství, navíc na půdorysu rodinného sitcomu, stojí na osobnosti a charismatu skvělého amerického komika Tima Allena, který stvořil projekt z nejbizarnějších a zároveň postavu typově tak jedinečnou a neotřelou, že ho prostě nelze nemilovat.. A nezapomenutelné titulkové zkažené záběry, to už je kapitola sama pro sebe..;) Nesmírně sebevědomá a zároveň sebeironická záležitost.. [ Dabing 5/10 ] Velmi nevyrovnaná záležitost, kdy první čtyři série z dílny Studia Dabing AB Barrandov v čele s hlasem zlatokopa Václava Postráneckého štvou jen neustálými změnami dabérů Timových synů, aby se dál díky TV Produkci a.s. pro TV Prima stala neuvěřitelně špatným vtipem.. II Viděno kompletně celé !! ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z komediálních seriálů mé sladké nedospělosti, měla jsem ho ráda - zvláště postavu "neviditelného" souseda a Ala Borlanda. Ovšem postupem času se mi tenhle sitcom docela zprotivil - Tim Allen a jeho ksichty mi byly stále méně sympatické, jednotlivé epizody stále častěji nudily... a vždycky jsem nesnášela tu přiblblou znělku. 60% z nostalgie. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Kutil Tim se mrzačí na televizních obrazovkách už 20 let, seriál je o chlup mladší než já. Jako malá jsem se na to mohla dívat kdykoliv a na několik dílů za sebou. Po těch letech trošku ztratil šmrnc, ale ráda se na to podívám i dnes. Teď už to asi nepříjde moc lidem tak vtipné jako před 20 lety, lidi teď čekají zábavnou situaci v každé druhé minutě, holt seriálová konkurence je dnes veliká, Time. Oblíbené postavy: Wilson Wilson, Jill Taylor, Al ,,flanelová košile" Borland a Randy Taylor ()

Michi88 

všechny recenze uživatele

Tim je egoistický, narcistický a otravný blb, který neustále všechny kolem sebe shazuje, ve všem che být nejlepší a pokud tomu tak není, tak je hned oheň na střeše (natožpak když ho porazí žena). K tomu ho doplňuje trojice otravných spratků a rádoby soused typu "všechno ví, všechno zná, všude byl". Jen Jill, Al a Heidi jsou mi sympatičtí. I přes to, že bych tři čtvrtě postav nejradši strčil pod autobus, se pro mě jedná o průměrný sitcom, kde se najde i pár světlých a vtipných okamžiků. Nechápu, jak se mi seriál mohl v dětství tak moc líbit. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Poslední americký sitcom, který vyšel na videokazetách. (HellFire)
  • V pilotním díle "Debut" má Wilson šedivější vlasy než v pozdějších epizodách. (Kulmon)
  • Stephen Tobolowsky byl původní volbou do role Ala Borlanda. Nemohl se však účastnit natáčení kvůli závazkům k probíhajícímu natáčení filmu. Po natočení čtyř epizod tak byl obsazen do role Richard Karn. (HellFire)

Reklama

Reklama