Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (286)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tim Allen je tady fenomenální. Je zábavnej v každym dílu a jeho scény s Alem 'flanelem' Borlendem nemají obdoby. Utahování si buď právě z jeho flanelových košilí nebo jeho tlusté mámy je už téměr kultovní. Celé to ale stojí na Timovi. Pokud není před kamerou, je to jen další z mnoha nezábavných sitcomů. Jeho snaha všechno vylepšovat a jeho hloupost jsou k popukání. Trošku mi to kazí morální poučení na konci skoro každého dílu. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Tohle je vysněný život každého chlapa milující manželka, 3 kluci, v garáži si stavíte svoje fáro, navštěvujete své oblíbené sportovní týmy, pracujete s nejlepší asistentem Alem Borlandem a za souseda máte nejchytřejšího člověka na Světě, který vždycky přispěchá s užitečnou radou, když jste v koncích. Jen těch nehod se zbavit :). Kutil Tim patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale nastavenou laťku Tim Allen nedokázal udržet až do konce, poslední série je trošku zklamáním. I přesto jasných 5. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad dokonalého rodinného sitcomu v ktorom sledujeme príhody rodičov pri výchove ich nezbedných detíi. Nie je tu jediná postava, ktorá by ma nebavila. Ťahúňom je Tim Allen ako hlava rodiny a absolútne neschopný kutil napriek tomu, že má show o kutilstve. V show mu je perfektným nahrávačom bradatý Al s jeho suchou hláškou: Myslím, že ne Time. S problémami v manželstve Timovi zakaždým poradí sused Wilson, ktorého tvár nikdy neuvidíme a vynaliezavé spôsoby ako ju pred kamerou schovať sa stali vtipným trademarkom seriálu. Timova žena Jill je taký ten ideálny typ manželky. A ich traja synovia vystrájajú množstvo vtipných huncútstiev. Najviac ma bavil ten prostredný Randy. Škoda, že v poslednej sérii už neúčinkoval. Vďaka tomu bola táto séria slabšia. To je jediný kaz na tomto inak dokonalom seriály. Neskutočne sa vydaril aj CZ dabing zo zlatej éry dabingu. Bohužiaľ ale len prvých štyroch sérií v ktorých Tima daboval Postránecký. Dabing zvyšných sérií, ktoré dodabovali až po dlhých rokoch s Mahdalom sa nedali počúvať. Našťastie solídnou útechou je SK dabing Jojky, ktorý je kvalitou niekde medzi. Dobre obsadili Tima alebo Ala a najstaršieho syna, ale dabéri mladších detí a hlavne Jill mi až tak nesadli. 10/10. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že Kutil Tim je snad nejpovedenějším sitcomem 90. let. Příběhy šikovně nešikovného kutila, jeho početné rodiny, kamaráda a kolegy Ala ala flaneláka a souseda Wilsona, který léta úspěšně schovával svou tvář za plotem a pokud ještě žije, schovává ji dál. Bylo zajímavé sledovat, jak se s postupem času Taylorovic kluci mění z dětí ve vytáhlé čahouny, Jill a Tima nemilosrdně okousává zub času a jak Timův soused roste stále více do výšky :) Super zábava! ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálových legend mého dětství, jak já Kutila Tima sledoval a miloval! :') Ale i s odstupem času musím uznat, že tenhle seriál měl a pořád má něco do sebe. Na rozdíl od některých dalších amerických sitcomů má totiž hned na začátku pořádnou výhodu - velice atraktivní prostředí (především pro kutily) a také mu nechybí humor, což je u podobných seriálů asi to nejpodstatnější (a který některým americkým sitcomům právě chybí). ()

Galerie (259)

Zajímavosti (32)

  • Převážná většina nářadí Binford, kterou Tim představí ve své show, je z modelové řady 6100. (HellFire)
  • Plná jména kluků jsou Bradley Michael Taylor, Randall William Taylor a Marcus Jason Taylor. (Kulmon)
  • V pilotním díle "Debut" má Wilson šedivější vlasy než v pozdějších epizodách. (Kulmon)

Reklama

Reklama