Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Zatím nebudu hodnotit, protože jsem viděl jen první díl, ale bohužel, pokud budou ostatní díly v podobném duchu, rozhodně tomu víc jak dvě hvězdy nedám. Většina herců má problémy s přirozenou dikcí u špatně napsaných dialogů, kamera je většinou až zbytečně rozhýbaná, takže když sleduje rychle jedoucí vozy, klepe se tak, jako když jedete s levnou digitální kamerou po kočičích hlavách vykloněn z auta (které nemá pneumatiky ani tlumiče) a máte přiblíženo na dost velkou vzdálenost - šíleně se to míhá a vypadá to jako nějaká nerozhodná parodie na styl Michaela Baye. Hudba místy hodně kopíruje Ordinaci v růžové zahradě, což opravdu nechápu, protože zní o něco živěji - asi jako když srovnáte verzi nějaké symfonie hrané doma na klávesy (Ordinace) a pak na totéž pustíte živý orchestr (Sanitka). Příběhově se příšerně tlačí na pilu, každou chvíli se někdo musí pohádat, holka je do chlápka celá hotová po jediném pohledu (vycmrndlík Jiráček rozhodně nepůsobí dojmem největšího alfasamce střední Evropy), manželka hrdiny má příšerného otce, který se s hrdinou naprosto nesnese, a to nejhorší: V každé scéně se jakoby mimochodem musí vysvětlit, co přesně daná postava dělá ("Copak mi tahle letecká základna neříká Pane?"). Působí strašně rušivě, když se musí každá věc přesně nazvat, místo aby toto bylo vyjádřeno jednoduše kamerou a střihem. U příběhu mi ještě vadí pokusy navázat co nejvíc na původní seriál (záchranka je i v dnešní době brána jako potupné zaměstnání, u něhož máte jistotu, že horší místo už neseženete), nehledě na fakt, že se v některých scénách jedná o remake původního seriálu (nosítka u nemocného děvčete). A u závěrečných titulků mě naštvali taky. Pořád je tu sice ještě původní verze písně Můj čas, nicméně jsou do ní namixovány zmoderňující prvky (asi aby se ani mládež nenudila) a je zkrácena na polovinu. Po shlédnutí prvního dílu zatím říkám: Tak takhle by to nešlo. UPDATE: Poté, co jsem namátkou shlédl pár kusů z několika dílů mám dojem, že jsem měl se svým původním rozhořčením pravdu. Tak fajn. Jedna hvězdička. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Doprdele ale už mě s tím přirovnáváním k nějaký zahradě, nemocnice či pojištovně apod. výdobytkům vážně uživatelé serete! To neumíte napsat svůj vlastní názor???! Furt opičkujete jedno a to samý, když se objeví nový seriál z lékařského prostředí! *** Po shlédnutí všem 13ti dílů musím uznat, že syn pana Hubače se popral s pokračováním velmi statečně a pan režisér Renč udělal svoje celoživotní "seriálové" dílo. 80% ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jako celek mě tento seriál opravdu mile překvapil. Pominu-li telenovelské pošťuchování mezi hlavními hrdiny. Akční scény jsou opravdu na české poměry pěkně natočené a je se na co dívat. Převážná většina hereckého obsazení také sympaticky vybrána. Zkrátka, dle mého názoru plnohodnotné pokračování původního seriálu. Filip Renč rozhodně ostudu neudělal. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • První díl Sanitky 2 sledovalo skoro půldruhého milionu diváků. (hippyman)
  • Původně bylo počítáno, že v seriálu bude opět vystupovat i postava otce doktora Jandery. Nakonec z toho sešlo, neboť jeho představitel Josef Karlík se odmítl ze zdravotních důvodů účastnit i příprav natáčení. Pokud by se Jandera starší v seriálu skutečně objevil, muselo by mu být okolo 110 let. (cundak)
  • Se seriálem byli mimo jiné spokojení i skuteční záchranáři. Při rozhovoru se serverem iDnes.cz nešetřili chválou. Převážně chválili zaměření na dispečink, který je velice důležitý, a dále i nad hádkami ve voze záchranné služby, které údajně v záchranářských vozech skutečně probíhají, přestože ne tak často jako v seriálu. Ředitel pražských záchranářů Zdeněk Schwarz, který dělal u seriálu odborného poradce řekl: "I když jsme se s režisérem často přetlačovali a oba jsme dělali ústupky, myslím, že z devadesáti procent to odpovídá realitě. Vyložená kravina tam určitě není." (ČSFD)

Reklama

Reklama