Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ou jes, Filipe, je to hustý, ta spousta akce, hudby, tragických velkých celků na měsíční krajinu po bouračce, rychlý auta saniťáků, detaily na těžké emoce ve tvářích a husté hlášky všech těch borců, aneb kam se hrabou Amíci, že... Ale ne, tak jako je to docela sranda, Marek Vašut je nejvíc borec a Dáša Havlová čím dál krásnější, tak co víc si přát...:) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu nové Sanitky se postavy z původního seriálu seznamují s novými hrdiny půl hodiny, než konečně zaznějí sirény. Nová Sanitka tak dědí nešvar českých seriálů, kdy se dlouze rozplétají vztahy než dojde k svižné profesní akci. Tatínkovi se má věřit, zvláště pokud se jmenoval Jiří Hubač. Jeho syn Ivan Hubač líčil, že otec o své slavné Sanitce řekl: Kdybych psal pokračování, tak už čistě jen o profesních záležitostech záchranářů. Hubač mladší, který se scénáře Sanitky II nakonec ujal, si milostné zápletky naopak podržel. A první díl, který dnes vysílá ČT1, jasně dokládá, že pravdu měl Hubač starší.V půli 80. let za éry jedné televize působila Sanitka moderně. Ale třicet let poté, kdy z desítek stanic útočí zahraniční profesní seriály založené vesměs na případech zajímavých řemesel, vypadá úvod Sanitky II, jako by scenárista nikdy neviděl Dr. House, zato Ordinaci hltá. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek první série Sanitky jsem pochopitelně zklamán. Filip Renč mě nepřekvapil a na laťku nastavenou původním seriálem dosáhnout nedokázal ani zdaleka. Nutno dodat, že Ivan Hubač mu bídným scénářem také zrovna nepomohl. Při sledování prvního dílu jsem nevěřícně kroutil hlavou nechápajíc, proč se po tolika letech nedokázali nebo nechtěli tvůrci elegantně zbavit největšího omylu první série Tomáše Juřičky. Skepticky jsem vnímal i sázku na herecké „hvězdy“ typu Marka Vašuta nebo Jiřiny Bohdalové. Tomáš Juřička ale nakonec patřil k těm, kteří toho zkazili méně (jako starší je mnohem snesitelnější) a dokonce i Marek Vašut se pochlapil a měl pár povedených momentů. Hereckou snahu nelze upřít Michalu Dlouhému, i když jeho proutník zůstal na míle vzdálen doktoru Skalkovi. Jaromír Hanzlík zůstal jen stínem mladého doktora Jandery plného vznešených ideálů. Nakrátko se vzchopil v sedmém a osmém dílu, kdy zazářil mimo jiné i ve skvěle napsaných dialogových scénách s Jiřím Dvořákem (asi nejpřirozenější herec této řady), jenže o to více vynikl rozdíl mezi právě např. těmito díly a jinými těžce podprůměrnými epizodami. Závěrečné díly opět poslaly seriál do pekel, sestřička zlodějka, ta modelka (nebo co to bylo), politické pletky a usměvavé obličeje Zdeňka Srstky neomylně vtiskly druhé řadě Sanitky punc béčkového seriálu určeného pro masové televizní konzumenty. Druhou hvězdu jsem přidal po několika vydařených momentech uprostřed série, na víc to bohužel není, ale dolů už přes slabý závěr také nepůjdu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ziadny serialovy novodoby boom sa rozhodne nechysta. Sanitka 2 je len dalsi z pod/priemernych serialov, dokonca miestami to az pripomina Ordinaciu. A to hlavne castym zmykanim ludskych emocii, absenciou akcnejsich scen, a prazdnym tliachanim o medziludskych vztahoch a o tom, kto koho moze/nemusi ..... bla bla bla. Ocakavania boli velke, a sklamanie je preto na mieste. No nic to, asi sa novodobeho kultu ako Chalupari z roku 1975 alebo Takovej Normalni Rodinky sa isto iste nedockame. A bez servitky, sereblity ako Vasut mam absolutne na haku. 15 % ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Srovnání se starou Sanitkou ? Expozice naznačila obávané a od druhého dílu jde do tuhého. Koho tak pochválit ? Snad producenta, že to s PR dostali až od vysílání. Renč vysekl další pomník, Hubač ml. v myslích zůstane, a vůbec... Občasný herecký výkon (Zedníček) sice zvedne úroveň o pár cihel výš, ale jak se celkově zbavit pocitu trapnosti z kalkulu a formalismu nejhrubšího zrna? Co někdy v TV oprášit dramaturgické řemeslo ? Užitkově 1-2* ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Ve čtvrtém dílu probíhá zásah v Poslanecké sněmovně, ale ve skutečnosti je scéna s ostrahou natáčena v prostorách recepce Ministerstva průmyslu a obchodu. V místě byly pouze upraveny prostory. Skutečný vchod do budovy je dveřmi, před kterými jsou umístěny vlajky. Obsluha "rentgenového pásu" je skutečně zaměstnána na recepci ministerstva. Ve chvíli, kdy záchranáři společně s šéfkuchařem procházejí přes bránu do útrob budovy, svítí červené kontrolky na zařízení evidence výstupu. (Kirman)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)
  • Podle kuloárů měl projekt dokonce namále. Když zjistili, že v novém scénáři figurují v plné síle hrdinové, kteří by podle minulého děje byli dávno v penzi, žasli režisér pokračování Filip Renč i autor původní Sanitky Jiří Hubač. Následovala mimořádná porada s tehdejším vedením ČT v čele s Jiřím Janečkem, na níž se zvažovala i možnost, že seriál půjde k ledu. Nakonec se rozhodlo, že jde o přípustnou „autorskou licenci“, kterou diváci nebudou zkoumat. Autoři seriálu si před jeho uvedením byly nedostatků vědomi, avšak věřili, že se nepřesnostmi nebude nikdo zabývat. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama