Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu nové Sanitky se postavy z původního seriálu seznamují s novými hrdiny půl hodiny, než konečně zaznějí sirény. Nová Sanitka tak dědí nešvar českých seriálů, kdy se dlouze rozplétají vztahy než dojde k svižné profesní akci. Tatínkovi se má věřit, zvláště pokud se jmenoval Jiří Hubač. Jeho syn Ivan Hubač líčil, že otec o své slavné Sanitce řekl: Kdybych psal pokračování, tak už čistě jen o profesních záležitostech záchranářů. Hubač mladší, který se scénáře Sanitky II nakonec ujal, si milostné zápletky naopak podržel. A první díl, který dnes vysílá ČT1, jasně dokládá, že pravdu měl Hubač starší.V půli 80. let za éry jedné televize působila Sanitka moderně. Ale třicet let poté, kdy z desítek stanic útočí zahraniční profesní seriály založené vesměs na případech zajímavých řemesel, vypadá úvod Sanitky II, jako by scenárista nikdy neviděl Dr. House, zato Ordinaci hltá. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jako celek mě tento seriál opravdu mile překvapil. Pominu-li telenovelské pošťuchování mezi hlavními hrdiny. Akční scény jsou opravdu na české poměry pěkně natočené a je se na co dívat. Převážná většina hereckého obsazení také sympaticky vybrána. Zkrátka, dle mého názoru plnohodnotné pokračování původního seriálu. Filip Renč rozhodně ostudu neudělal. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Doprdele ale už mě s tím přirovnáváním k nějaký zahradě, nemocnice či pojištovně apod. výdobytkům vážně uživatelé serete! To neumíte napsat svůj vlastní názor???! Furt opičkujete jedno a to samý, když se objeví nový seriál z lékařského prostředí! *** Po shlédnutí všem 13ti dílů musím uznat, že syn pana Hubače se popral s pokračováním velmi statečně a pan režisér Renč udělal svoje celoživotní "seriálové" dílo. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MNOZÍ Z VÁS PAMATUJÍ STARÉ ČASY. LEGENDÁRNÍHO ŘEDITELE JANDERU…“ /// Dialogová vata, kterou občas oživí havárka, kolaps, výbuch… Do akce vyrážej sanitky, vrtulník…houkačky makaj na 120%, hudba jak při válečným masakru - Renč touží po akci a dělá ji ze všeho, co se dokáže trochu rychlejc hejbat a aspoň tímhle se to liší vod ,,Růžovky“ či jinejch nekonečnejch ,,rajcovních“ seriálů. Příběhy (zkušenosti) záchranářů + Jandera a jeho rod (a trochu někdo jinej) = vztahová výplň, která mě nerajcuje. Plochý charaktery bez nějakýho posunu – krom Vašuta a Dlouhýho. Tenhle výtvor mohl celkem dobře sloužit jako děkovačka záchranářům za jejich dřinu. Právě jejich práce je tím, co drží seriál při životě i pro člověka, kterej nemíní sledovat, která a kdy se s kým vychrápe nebo nevychrápe. Takže vlastně jde vo dílo, při kterým bude normální českej sériovej divák, milující Babovřesky spokojenej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč Jandera je BŮH! 2.) Miluju postavy, který jsou rozhodlý během celý série nezasunout! 3.) Vždycky jsem si přál vidět vybouchnout Vildu Čoka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z původní lehkonohé víly se stala stará bába, která si kecla na svoji tlustou zadnici. Trapná pididramátka, která se primárně točí kolem sexu, nebo alespoň toho, kdo s kým, kdy a proč. Esence toho nejhoršího, co se potácí kolem bludného kamene všech telenovel, si reklamní režisér (kdeže jsou ty doby, kdy točil filmy?) Renč spletl do tlustého biče a mával tímto kostrbatým lejnem, až se divák bojí, kdy se stárnoucí herecké hvězdy obnaží a jmou se kopulovat před kamerou. Bartákova hudba za něco stojí jen v těch okamžicích, kdy ji ukradl bratrům Ormům. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • S rozpočtom 200 miliónov českých korún sa stal seriál vo svojej dobe najdrahším projektom Českej televízie. (Raccoon.city)
  • V 6. díle během hlavního líčení je obžalovaný doktor Kaderka (Jiří Dvořák) zastupován obhájcem v modrém taláru a státní zástupce v červeném taláru je druhou stranou v řízení. Může se však zdát, že doktor Adler (Vladislav Beneš), který podal trestní oznámení na doktora Kaderku a sedí po celou dobu hlavního líčení vedle státního zástupce, je státním zástupcem "zastupován" a vše tak může svádět k tomu, že se jedná o sporné řízení v občanském soudním řízení mezi Adlerem a Kaderkou. (Kirman)
  • Hajný (Zdeněk Hess) říká, že je ze Suchdola u Příbrami. Toto místo však spadá pod kompetenci Středočeské záchranky, nikoliv Pražské. (ČSFD)

Reklama

Reklama