Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Renčovi a npvé Sanitce se toho dá spousta vytknout. Díly přecpané dějem, místy až trapné herecké výkony a vypjaté scény episodních rolí ve stresu jsou jak přes kopírák a strašně přitažené za vlasy. Točit ale Renč umí. Takže akční scény jsou na naše poměry na dost vysoké úrovni a chemie mezi všema hlavníma postavam je také znát. Škoda že se toho muselo tolik ukázat a tolik stát, protože být v seriálu víc kecání (které je parádní - Budař a nevěra, skoro cokoliv s Vašutem, Zedníček, politikaření atd), bylo by to ještě důstojnější pokračování legendy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Můj čas.....je příliš drahý, abych se na to díval dál. Můj čas....mě nepustí přes čt kanál. Rád, tak rád bych žil....s tímhle seriálem mám jen zbytek sil a času ještě méně, než Renč dá nové sémě. Příteli chvátej, píšu vzkaz, prosím Tě, zbav mě Hanzlíka zas. Zbav mě touhy mé, Havlové a té nejvíc! Úvodní díl druhé řady proslulého seriálu provázela velká nepřirozenost až křečovitost v ději a postavách, což je nejčastější negativní jev současných českých seriálů. Scenáristickou práci po zesnulém Jiřím Hubačovi převzal jeho syn Ivan, a i když jeho táta měl unylé scénáře, uměl dokonale pracovat s postavami a vytvořit mezi nimi interakci, což se tady neděje. Herecky jen hrubě nahozené charaktery nikdo výrazně nepodržel. O nějaký nadhled se snažil Jaromír Hanzlík v roli značně zestárlého lékaře Vojtěcha Jandery, který už není ředitelem nemocnice, jejíž šéfem se stal po jeho odchodu ambiciozní ředitel Kaderka (Jiří Dvořák), a právě se vrací z Afriky a na letišti se přivítá se svými nejbližšími. Je mezi nimi i jeho druhá žena, kterou hraje Dagmar Havlová, ale zapomněla, že už dávno není první dámou, a tak není nutné svoji upjatou noblesnost dávat i do své seriálové postavy. Kapitolou samou o sobě je Janderův syn v podání Václava Jiráčka, který oproti upozaděnému Janderovi seniorovi, dostal v první epizodě největší prostor. Je rovnou lepší "exnout", než se nechat "odborně" vyšetřit od trumbery Jandery juniora. On vůbec ten celý záchranářský tým kolem něj stojí za to. Trio Jiráček-Vašut-Zedníček, jako by se vylouplo z nějaké parodie na seriály z lékařského prostředí. Mladý doktor nemá kouska respektu a podle toho vypadají také zásahy u pacientů. Jednou se s arogantním Vašutem hádá o způsobu přepravy pacienta, podruhé zraněnému u těžké autonehody nedokáže aplikovat injekci. Renč selhává tam, kde jsem čekal, že bude silný, a sice v iniciování nehod a ohrožení životů. Je jisté, že v průběhu seriálu uvidíme více takových vypjatých situací, ale nehoda, kterou nám první díl ukázal, byla k smíchu. Pokečupovaný chlap na hlavě bez sebemenší známky viditelného zranění byla opravdu soda. Operační středisko pro výjezdy je také k pobavení. Laxní přístup k volajícím ukazuje zřejmě možnou variantu toho, v jakém stavu je dnes zdravotnictví. Posledních deset minut prvního dílu naznačilo, že možná ještě je šance na zlepšení reputace. Druhá řada měla neskromné cíle a obrovská očekávání, ale tahle Sanitka disponuje sotva slyšitelným houkáním a prostředí v sanitním voze je sterilnější, než je nezbytně nutné. 20% ()

Reklama

lillien

všechny recenze uživatele

Po pilotním dílu nemá smysl udělovat hodnocení, ale protože původní Sanitku považuji za jeden z nej českých seriálů, dovolím si alespoň resumé mých pocitů z tohoto pokusu o navázání na dávný úspěch. Myslím, že to nedopadlo o nic hůř, než dvojka Nemocnice na kraji města. Zásadní problém je v tom, že tohle už nemá nic společného se starým Jiřím Hubačem. Nechci snižovat Ivana Hubače (třeba jeho Dlouhá míle je vynikající), ale tady je scénář triviální a nenápaditý, místy až trapně hloupoučký, napsaný jako přes kopírák pro současné nenáročné české seriálové publikum, které nevyžaduje duchaplnost a mám pocit, že nevyžaduje ani kloudné herectví. Nová Sanitka vsadila na táhlo několika herců ze staré gardy, kteří ale pod jinou taktovkou než Dietlovou nebo Adamcovou ze sebe tlačí zas jen šedý průměr. Nové tváře mě zatím neoslovily. Za neomluvitelné považuji vykrádání scén z původní Sanitky. Např obšlehlá situace, kdy mladý Jandera řeší stejný konflikt jako jeho otec ( záchranář odmítá snést pacienta z vyššího patra). Jestli došly nápady, měl Renč možná zůstat u reklamy. Nechci to hned odsoudit k odpadu, takový odpor jako Ulice to ve mně nevyvolalo, ale na víc než kulisu k žehlení to zatím nemá. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tato nová verze mě zaujala hned, sympatické postavy, moderní prostředí. Celkově je seriál pro obyčejného diváka určitě zajímavý a dobrý. Obsazeni paradni, asi nejlepší herci součastnosti podpořeny hvězdami z první sanitky , svižná režie, osudy každého hrdiny ze sanitky rozebrány, a sem tam i nějaká ta akce. Renč, ačkoli to není můj oblíbenec, se toho zhostil dobře. No a Vašut, je třešničkou na dortu. Jen nechápu lidi co dávaj odpad, viděli 3 díly a hodnotí to je teda úroveň. Na naše poměry slušný. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod - hodnocení bude odpovídat průměrům podle jednotlivých dílů, s tím že samozřejmě až bude po všem, bude se možná celé posouvat (jak do sebe skládačka zapadne). Ale protože mám trochu problémy pamatovat si x týdnů staré seriálové epizody, jsem líný psát si někam mimo poznámky, a nechce se mi jen kvůli citům některých uživatelů rozhazovat počty hodnocení a komentářů, jsou tu už po první epizodě kromě obvyklých keců i hvězdy. A co říct k věci? Asi to, že první díl byl opravdu na rozjezd - vychrlil na nás hromadu postav, nastínil kolik různých linek se tu asi bude odvíjet, ale celkově to bylo takové rozpačité. Renč (resp. Hojda) ukázal, že ho baví obrazové vychytávky (několik druhů prolínaček, rozdělování obrazu, zoom sem zoom tam), ale pokud měl být dramatický záměr ukázat divákům, že se vlastně u záchranky za těch několik desítek let nic nezměnilo, tak selhal, protože z toho mám jen a pouze pocit, že si tu někdo chtěl mermomocí "jen" střihnout několikero scén z původního seriálu - protože to jsou téměř doslovné kopie, jen např. místo Srstky je tam Vašut (BTW ta scéna, kde dojde ke konfrontaci Jiráčka s Vašutem u nosítek prostě nemá konec:)) a místo rodičů "Evy" zase Ilja Racek;) Uvidíme co bude dál, zatím postrádám uvěřitelnost, kterou původní Sanitka mohla rozdávat. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Na území hl. m. Prahy zajišťuje leteckou záchranou službu Letecká služba Policie ČR, a ne společnost Delta System Air. (karda1)
  • Původně bylo počítáno, že v seriálu bude opět vystupovat i postava otce doktora Jandery. Nakonec z toho sešlo, neboť jeho představitel Josef Karlík se odmítl ze zdravotních důvodů účastnit i příprav natáčení. Pokud by se Jandera starší v seriálu skutečně objevil, muselo by mu být okolo 110 let. (cundak)

Reklama

Reklama