Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po velmi zralé úvaze jsem se rozhodla dát tomuhle seriálovému počinu zaokrouhlené čtyři filmové hvězdy. Věci, kterých jsem se na začátku obávala, se eliminovaly na minimum snesitelných. Jedna z nich bylo obsazení paní prezidentové, která se k mému překvapení prezentovala celkem mile. Role lékařky a paní hoteliérky se zhostila velmi dobře, působí tiše a skromně. Co mi nesedlo byl její románek s ředitelem záchranné služby, který je teda o hodně mladší než ona a jejich vášnivá obětí a žhavé polibky ve mně vyvolávaly dávicí reflex. Nezbytné řešení mezilidských vztahů se taky dalo skousnout, protože de facto celý život, dennodenně se potýkáme se vzájemnými vztahy ať už soukromými nebo pracovními. Bylo tam pár momentů nebo situací, které se mi zdály hodně přehnané a za které bych strhla i víc stars, ale nakonec tedy 3,5* . Dostatek záchranných akcí to celé u mě zachránilo. Když to srovnám s jinými hrůzami, které byly natočeny jako pokračování po letech něčeho úspěšného, tak tohle se Renčovi a spol. povedlo. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, opět jeden total propadák. Souhlasím s KIT.HL, radek99, ceskyhonza a mnohými dalšími. Vyhozené investice ČT. Dva díly a dál se nedívám. Poplatné dnešní akčně škvárové době. Myslím, že Filip Renč tohle neměl brát.. A Ivan Hubač by se měl vrátit ke své původní tvorbě typu May Day (TV film), Černí andělé (TV seriál), atd. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Renčovi a npvé Sanitce se toho dá spousta vytknout. Díly přecpané dějem, místy až trapné herecké výkony a vypjaté scény episodních rolí ve stresu jsou jak přes kopírák a strašně přitažené za vlasy. Točit ale Renč umí. Takže akční scény jsou na naše poměry na dost vysoké úrovni a chemie mezi všema hlavníma postavam je také znát. Škoda že se toho muselo tolik ukázat a tolik stát, protože být v seriálu víc kecání (které je parádní - Budař a nevěra, skoro cokoliv s Vašutem, Zedníček, politikaření atd), bylo by to ještě důstojnější pokračování legendy. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na Sanitce Reborn je nejvíc fascinující ta koncentrace klišé a stereotypů, se kterou je zinscenován snad každý jev, o kterém se za posledních 10 let alespoň jednou psalo v novinách, každý vztahový spletenec, každá dějová linka. Na Sanitce Reborn je také facinující ten nepoměr mezi vcelku dobrým herectvím a naprosto šíleným hereckým neumětelstvím; ten úžasný žánrový mix sahající od komedie až po softporno; ten kontrast mezi technologickou profesionalitou a provinčním amatérstvím. Pokračování Sanitky je tak úchylně rozplizlé, tak neskutečně scénáristicky a dialogově diletantské, že jsem nemohl odolat a (provinile přiznávám) podíval jsem se na všechny dosavadní epizody, abych se elitářsky ujistil, že tento výstup české televizní tvorby symptomaticky předznamenává smrt televize jako média, které lze brát vážně... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ackoliv dnes uz serialy vubec nesleduji, na Sanitku jsem si udelal cas. Myslim, ze se u nas toci daleko horsi serialy nez je tento. Nejvice mi vadi fakt, kdy je spousta epizod dejove vyhrocenych a malo pravdepodobnych (treba neustale krouzeni vrtulniku kolem vily, cikansky lync...), myslim, ze prazska zachranka si uzije dost pravdepodobnejsich a stejne zajimavych situaci. Podobne to vidim i s rezii, Renc je urcite schopny reziser, nektere vizualni efekty bych vsak vynechal. Herci vesmes hraji dobre (az na Srstku, to je pro me momentalne nejhorsi nas herec), jak uz ale nekteri zminili, jejich vekovy prumer zacina byt alarmujici:-). Chybi jeste pet dilu do konce, me hodnoceni to uz ale pravdepodobne nezmeni. Na odreagovani to funguje, urcite se nejedna o nejaky serialovy pruser (jako treba pokracovani Nemocnice na kraji mesta). ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Po odvysílaní prvního dílu si mnoho diváků stěžovalo na různé podivnosti a nepřesnosti. Mezi ně patří například ta, v níž si diváci ve scéně s nehodou "na Úvalech" všimli, že sanitka ve skutečnosti jede na Barrandov, čili úplně na druhou stranu, a dále objíždí prakticky celé město i přes to, že dispečink tvrdí, že jsou nejblíž nehodě. (ČSFD)
  • Natáčelo se v nemocnicích Na Homolce a v Motole. Natáčení výbuchu probíhalo v bývalém vojenském táboře na Božím Daru u Milovic na Nymbursku. Budova, ve které se natáčel zásah v rockovém klubu Black hole ve 12. a 13. epizodě, byla původně sovětským kinem rovněž v bývalém vojenském prostoru Milovice - Boží dar. Dnes je tato budova zdedvastovaná, přesto často využívaná hráči airsoftu a paintballu. Seriálový dispečink záchranky byl postaven na Poliklinice na Proseku. Několik scén se natáčelo i na letišti v Hradci Králové a v městě samotném. Na letišti hlavně scény s helikoptérou a ve městě scény odvozu paní s infarktem. Stožár, ze kterého v 7. epizodě skáče paraglidista, se nachází poblíž Českého Brodu. Jedná se o dvojici 355 m vysokých vysílačů - Vysílač Liblice B. (M.B)

Reklama

Reklama