Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (166)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na poměry Primy má tenhle seriál solidní úroveň. Stále je ale vidět, že jej točí a píšou lidi, kteří se snaží kvalitou přirovnat třeba k Ordinaci v růžové zahradě. Přičemž cílovou skupinu hledají podobnou. Nicméně ale dle očekávání má tento seriál jeden klenot v záloze a tím je David Matásek, který svými kecy sem tam zvedne náladu i mrtvole. A to není vůbec špatný. Seriál kvalitou srovnatelný Schimanskimu nebo Big Benovi to ale, podle mě, nikdy nebude. Tenhle je totiž až moc rádoby cool a to se u výše zmíněných německých kriminalistů moc nehodí. ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

V seriálech obecně platí, že jednotlivé díly mají velice kolísavou kvalitu a o tomto seriálu to platí dvojnásob. Já osobně tomu seriálu říkám "Hulvát Bříza" a dost si ho užívám. Postava Davida Matáska se nechová, jako člověk, který by byl v kómatu 20 let, ale spíš tak, jako by se probral z pravěku, ale ty hlášky! Poněkud ošizené je možná povstání z kómatu do normálního života, tak alespoň do sebe mohl zapíchat ty vonné tyčinky jako Steven Seagal, když byl v podobné situaci, no ne. Největší sranda jsou bezesporu dialogy mezi Matáskem a Vyorálkem (" Tak, co to tu máš, Mrázi ") a moc se mi líbí i poněkud humpolácky zařazený hudební doprovod (Offspring, Guns n´ roses apod.). Pokud od toho někdo čeká kriminálku, tak to asi bude muset jinam, ale jako konverzační komedie je to super. Navíc je seriál nositelem myšlenky, že chlap se má chovat jako neandrtálec, koupit si pokud možno starou Volhu a bude z něj pak největší buldozer ženských srdcí, což je v dnešní hyperkorektní době osvěžující. Až teprve, když jsem viděl díly s Polívkou místo Orozoviče, jsem pochopil, že ten seriál vlastně celou dobu stál na nenápadném výkonu Igora Orozoviče, ten Polívka ho úplně zničil. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

David Matásek je sympaťák. V Básníkách jsem ho vyloženě nesnášela, ale tady se mi líbil. Mám ráda přesně tenhle typ policajtů ze staré školy, co jezdí krásnou Volhou Carevnou, ze které jsem byla opravdu paf. Očekávala jsem od seriálu něco trochu jiného. Nápad s komatem ale špatný nebyl. Dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Tak snad příště. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě viděl první minuty. Začalo to jeho probuzením z x-letého komatu během prvních 15 vteřin (okoukáno asi z Těžko ho zabít se Seagalem), následovali Offspring, Robbie Williams, Coldplay, zánovní revolver, cigaretka a hláška "Home, sweet Home", ale mám tušení, že nic z toho nezakryje tu šílenou snahu působit světově při absenci jakékoli kvality. Ještěže se to aspoň jmenuje jen Polda, ne Drsnej polda z přístavní ulice... ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál,který stojí na Matáskovi, Ozrovičovi,Pavelkovi a Vlasákové. Zajímavý scénář a je to věrná kopie německého serialu. Akorát by mě zajímalo,jestli mají licence na všechny megahity(guns roses,r.williams,The Offspring,The Verve,The Hoobstank),ktere v seriálu objevili. Jinak je to díl od dílu lepší. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Při premiérovém vysílání v TV se epizoda stala nejsledovanějším pořadem večera s více než milionem diváků. (rakovnik)
  • „Slušná čtvrť“ se nachází v Praze - Hodkovičkách, natáčelo se v Klánově ulici. (rakovnik)
  • Pivnice u Vandy, ve které tráví polda volný čas, se ve skutečnosti jmenuje Pivnice u Fandy a je hned z boku Hudebního divadla Karlín. (staki)

Reklama

Reklama