Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (286)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad dokonalého rodinného sitcomu v ktorom sledujeme príhody rodičov pri výchove ich nezbedných detíi. Nie je tu jediná postava, ktorá by ma nebavila. Ťahúňom je Tim Allen ako hlava rodiny a absolútne neschopný kutil napriek tomu, že má show o kutilstve. V show mu je perfektným nahrávačom bradatý Al s jeho suchou hláškou: Myslím, že ne Time. S problémami v manželstve Timovi zakaždým poradí sused Wilson, ktorého tvár nikdy neuvidíme a vynaliezavé spôsoby ako ju pred kamerou schovať sa stali vtipným trademarkom seriálu. Timova žena Jill je taký ten ideálny typ manželky. A ich traja synovia vystrájajú množstvo vtipných huncútstiev. Najviac ma bavil ten prostredný Randy. Škoda, že v poslednej sérii už neúčinkoval. Vďaka tomu bola táto séria slabšia. To je jediný kaz na tomto inak dokonalom seriály. Neskutočne sa vydaril aj CZ dabing zo zlatej éry dabingu. Bohužiaľ ale len prvých štyroch sérií v ktorých Tima daboval Postránecký. Dabing zvyšných sérií, ktoré dodabovali až po dlhých rokoch s Mahdalom sa nedali počúvať. Našťastie solídnou útechou je SK dabing Jojky, ktorý je kvalitou niekde medzi. Dobre obsadili Tima alebo Ala a najstaršieho syna, ale dabéri mladších detí a hlavne Jill mi až tak nesadli. 10/10. ()

Zl0 

všechny recenze uživatele

V dobe keď to bežalo na ORF mi tí čo to pozerávali o tom básnili. Že mrú od smiechu, že je to skvelé a zábavné. Keď som to konečne mal možnosť vidieť u nás, nestačil som sa čudovať čo za sprostosť to je. Síce sa to slovo hodí aj na viac iných seriálov, ale u tohto je to 100% výstižné. Trápne. Normálne som sa hanbil za tých hercov. Brr. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kutil Tim a jeho "dokonalé" umění něco ukutit :-).Zajímavé na tomto rodinném komediálním seriálu je,že mi po celou tu dobu a po všech těch 8mi sériích přišlo,že všichni dětští herci jsou neskutečně podobní svým seriálovým rodičům. Ke tradičnímu kutilskému pořadu Čas pro nářadí patří také rodinná atmosféra,která na nás svým sentimentem dýchá snad v každém díle. Místy naivní ale nic, co by někoho dokázalo rozzlobit nebo donutit přepnout kanál. Na tuhle věc se ráda podívám,když je možnost :-). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jde o moralitku, nesjíždí do hlubin ubohosti jako Krok za krokem, ale zachovává si nadhled i ve chvílích ponaučení. Tim Allen je jako Kutil Tim naprosto bezchybný, jeho rodina sice poměrně nudná, nejde však o karikatury jako v Ženatém se závazky. Dvě významné vedlejší postavičky jsou tak dokonale dotažené a vyšperkované, že na sebe strhávají minimálně stejnou pozornost, jako samotný Kutil Tim – samozřejmě myslím skrytého souseda Wilsona a zesměšňovaného, ale schopného parťáka Ala Borlanda. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že Kutil Tim je snad nejpovedenějším sitcomem 90. let. Příběhy šikovně nešikovného kutila, jeho početné rodiny, kamaráda a kolegy Ala ala flaneláka a souseda Wilsona, který léta úspěšně schovával svou tvář za plotem a pokud ještě žije, schovává ji dál. Bylo zajímavé sledovat, jak se s postupem času Taylorovic kluci mění z dětí ve vytáhlé čahouny, Jill a Tima nemilosrdně okousává zub času a jak Timův soused roste stále více do výšky :) Super zábava! ()

Galerie (259)

Zajímavosti (32)

  • Převážná většina nářadí Binford, kterou Tim představí ve své show, je z modelové řady 6100. (HellFire)
  • Některé z univerzit a vysokých škol v Michiganu poslali Timu Allenovi svetry a trička s logem školy, aby je mohl nosit během natáčení, což Tim udělal. (HellFire)

Reklama

Reklama