Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod - hodnocení bude odpovídat průměrům podle jednotlivých dílů, s tím že samozřejmě až bude po všem, bude se možná celé posouvat (jak do sebe skládačka zapadne). Ale protože mám trochu problémy pamatovat si x týdnů staré seriálové epizody, jsem líný psát si někam mimo poznámky, a nechce se mi jen kvůli citům některých uživatelů rozhazovat počty hodnocení a komentářů, jsou tu už po první epizodě kromě obvyklých keců i hvězdy. A co říct k věci? Asi to, že první díl byl opravdu na rozjezd - vychrlil na nás hromadu postav, nastínil kolik různých linek se tu asi bude odvíjet, ale celkově to bylo takové rozpačité. Renč (resp. Hojda) ukázal, že ho baví obrazové vychytávky (několik druhů prolínaček, rozdělování obrazu, zoom sem zoom tam), ale pokud měl být dramatický záměr ukázat divákům, že se vlastně u záchranky za těch několik desítek let nic nezměnilo, tak selhal, protože z toho mám jen a pouze pocit, že si tu někdo chtěl mermomocí "jen" střihnout několikero scén z původního seriálu - protože to jsou téměř doslovné kopie, jen např. místo Srstky je tam Vašut (BTW ta scéna, kde dojde ke konfrontaci Jiráčka s Vašutem u nosítek prostě nemá konec:)) a místo rodičů "Evy" zase Ilja Racek;) Uvidíme co bude dál, zatím postrádám uvěřitelnost, kterou původní Sanitka mohla rozdávat. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na Sanitce Reborn je nejvíc fascinující ta koncentrace klišé a stereotypů, se kterou je zinscenován snad každý jev, o kterém se za posledních 10 let alespoň jednou psalo v novinách, každý vztahový spletenec, každá dějová linka. Na Sanitce Reborn je také facinující ten nepoměr mezi vcelku dobrým herectvím a naprosto šíleným hereckým neumětelstvím; ten úžasný žánrový mix sahající od komedie až po softporno; ten kontrast mezi technologickou profesionalitou a provinčním amatérstvím. Pokračování Sanitky je tak úchylně rozplizlé, tak neskutečně scénáristicky a dialogově diletantské, že jsem nemohl odolat a (provinile přiznávám) podíval jsem se na všechny dosavadní epizody, abych se elitářsky ujistil, že tento výstup české televizní tvorby symptomaticky předznamenává smrt televize jako média, které lze brát vážně... ()

Reklama

cvutak 

všechny recenze uživatele

Trošku jiné kafe než původní seriál. Hodně lidí se bálo režie od Renče, ale podle mě se toho zhostil skvěle. Pravdou je, že nějaké díly jsou slabší. Hodně má nový seriál společného s původním, jako milostné vztahy, hromadné neštěstí ap. Akorát herci nám zestárli. Jediný co bych trošku vytknul je rozdělování obrazu a další obdobné hrátky. 7/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ackoliv dnes uz serialy vubec nesleduji, na Sanitku jsem si udelal cas. Myslim, ze se u nas toci daleko horsi serialy nez je tento. Nejvice mi vadi fakt, kdy je spousta epizod dejove vyhrocenych a malo pravdepodobnych (treba neustale krouzeni vrtulniku kolem vily, cikansky lync...), myslim, ze prazska zachranka si uzije dost pravdepodobnejsich a stejne zajimavych situaci. Podobne to vidim i s rezii, Renc je urcite schopny reziser, nektere vizualni efekty bych vsak vynechal. Herci vesmes hraji dobre (az na Srstku, to je pro me momentalne nejhorsi nas herec), jak uz ale nekteri zminili, jejich vekovy prumer zacina byt alarmujici:-). Chybi jeste pet dilu do konce, me hodnoceni to uz ale pravdepodobne nezmeni. Na odreagovani to funguje, urcite se nejedna o nejaky serialovy pruser (jako treba pokracovani Nemocnice na kraji mesta). ()

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Tři legendární scény: dvě s Romy a jedna s muslimy. Ty stojí za odpad! jako řemen. Renčovy výmluvy, že on to nevymyslel, že to pouze zrežíroval, jsou alibismem té nejvyšší úrovně. Jeho názory jsou obecně známé, je to rasista, přátelí se s Danielem Landou, podporuje Miloše Zemana. Jako "umělec" se režisérsky podepsal pod Sanitku 2, jinými slovy s oněmi vyobrazeními, jež jsou absolutně přes čáru, souhlasí. A stejně jako všechny tyhle vypatlané mozky, na protiargumentaci vůči chybám ve svém díle postavených na xenofobii je schopen přirozeně zareagovat pouze výhrůžkami násilí a vztekem (viz pořad Zaostřeno na ČRo Plus z 18. ledna 2014). Česká televize definitivně zničila koncept veřejnoprávní televize a odhalila svoji populistickou tvář. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Fanda Beznoska (Pavel Zedníček) řídí v seriálu lékařské auto Mercedes registrační značky 8A2 0155 (poslední trojčíslí odkazuje na telefonní číslo záchranné služby). Vůz byl v březnu 2022 darován jako humanitární pomoc na válkou zasaženou Ukrajinu. (azcr)
  • Výbuch rockového klubu natáčelo 160 komparzistů. (M.B)
  • Po odvysílaní prvního dílu si mnoho diváků stěžovalo na různé podivnosti a nepřesnosti. Mezi ně patří například ta, v níž si diváci ve scéně s nehodou "na Úvalech" všimli, že sanitka ve skutečnosti jede na Barrandov, čili úplně na druhou stranu, a dále objíždí prakticky celé město i přes to, že dispečink tvrdí, že jsou nejblíž nehodě. (ČSFD)

Reklama

Reklama