Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

argenson 

všechny recenze uživatele

Když se chystala Nemocnice po dvaceti letech, byla velká očekávání a následoval velkej průser. Proto jsem u Sanitky radši nic moc nečekal. A kupodivu zas až takovej průser to není. Výkony a vývojem postav mě potěšili Vašut a Dvořák. Naproti tomu Hanzlík se tam ploužil bez výrazu a nasazení s rolí celkem o hovně, Adamovská už jenom tak do počtu, aby jako bylo vidět, že navazujeme. Havlové to slušelo natolik, že ani nebyl poznat dost podstatný věkový rozdíl mezi ní a novým amantem. Juřička, v první Sanitce plachý chlapec od klavíru, tady ovšem neohroženě s revolverem nakráčí do cikánského ghetta, případně zmydlí zloděje sanitky. A Mádr, to je teprve kadet! Už za války lítal v Anglii a ještě v roce 2013 pilotuje záchranářskej vrtulník. Bohužel, Jana Budaře mám pořád zafixovanýho jako polodementa z Nudy v Brně, takže v momentě, kdy se představil jako Gordon Mádr, skončil můj pokus vnímat Sanitku 2 jako drama. Plus další otřesně vtipné momenty typu Lábuse běžícího s majákem v ruce po ulici, nemluvě o parodii Srstky na Srstku. Ale jo, mohlo to bejt horší. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

V dnešní sváteční den jsem díky zpomalenému metabolismu a šnečím reakcím, zapříčiněným přemírou metaxy a piva všeho druhu, nestačil dostatečně čile přepnout z kanálu na stoku a viděl jsem akční sekvenci z cigošského gheta, neboli zločin a trest po renčovsku. Nikdy by mě nenapadlo, že senilita přichází po čtyřicítce a já začínám mít opravdu strach, neboť se k této hranici kvapem blížím. A ty, scénáristo, bys zasloužil přes Hubače...při vší úctě ke zdravotníkům, tohle jste si nezasloužili. Ano, ani ty ne, ty kurvo, doktore Vaverko, kterýž jsi mně domrvil tonsilektomii, ani ty, kreténe a sadistický doktore Mádlíku, který má na svědomí můj křivý prst, ani bezejmenný team snů na traumačce, co mi dokonale zkurvil dráhu perspektivního modela, díky jejich plastické operaci a další a další až k drahému Dr.Mengele. No, mazec...never more. Čistě ze studijních důvodů jsem se masochisticky odhodlal ještě ke zhlédnutí jednoho dílu, respektive jeho části a nyní již s klidným svědomím mohu říct, nikomu jsem nekřivdil, je to ještě horší, než jsem si vůbec dovolil myslet. Tady si z nás už někdo dělá bohapustou prdel. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo nezbytné točit pokračování osudů záchranářských týmů, ale po strhujícím závěru jsem se dala obměkčit a už neříkám, že to bylo šlápnutí vedle. Pro mě osobně to bylo zajímavé v tom, že se člověk více dozvěděl o tom, jak to probíhá, když vytočíte 155.. Oproti staré Sanitce zde měl dostatek prostoru i tým "andělů", sester, které navigují, jak pomoct a které musí odhadnout, kolik vozů na místo poslat. Samozřejmě, že se polovina věcí točila okolo vztahů, a tím pádem mě tam některé věci šíleně vytáčely, ale nakonec se to vstřebalo. Krom vztahů mě taky doháněla k šílenství všepřítomná politika (nevím, jestli to takhle ve skutečnosti funguje, a jestli ano, pak to jsou všichni šašci počmáraní). Některé díly haprovaly mezi 2-3*, některé zase mezi 4-5*, takže bych to měla shrnout na průměr, ale.. když tu vidím to číslo 44%, tak se mi to zdá málo, proto přidávám a zaokrouhluji na 4*. jooo, zvedla jsem to o jedno procento ;-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ackoliv dnes uz serialy vubec nesleduji, na Sanitku jsem si udelal cas. Myslim, ze se u nas toci daleko horsi serialy nez je tento. Nejvice mi vadi fakt, kdy je spousta epizod dejove vyhrocenych a malo pravdepodobnych (treba neustale krouzeni vrtulniku kolem vily, cikansky lync...), myslim, ze prazska zachranka si uzije dost pravdepodobnejsich a stejne zajimavych situaci. Podobne to vidim i s rezii, Renc je urcite schopny reziser, nektere vizualni efekty bych vsak vynechal. Herci vesmes hraji dobre (az na Srstku, to je pro me momentalne nejhorsi nas herec), jak uz ale nekteri zminili, jejich vekovy prumer zacina byt alarmujici:-). Chybi jeste pet dilu do konce, me hodnoceni to uz ale pravdepodobne nezmeni. Na odreagovani to funguje, urcite se nejedna o nejaky serialovy pruser (jako treba pokracovani Nemocnice na kraji mesta). ()

Galerie (394)

Zajímavosti (36)

  • Řidič (Igor Bareš) krade ze sanitky naftu, avšak má vůz VAZ 2101, který jezdí na benzín. (sator)
  • Pán oznamující doktoru Janderovi (Jaromír Hazlík) ve scéně, kdy Jandera zachraňuje člověka s nožem v srdci, že on je také lékař a má s tím jisté zkušenosti, je Peter Ziman, lékař, který provedl stejný zásah u pacienta, jemuž vrhač nožů probodl srdeční komoru a který za tento čin před časem dostal z rukou prezidenta republiky Zlatý záchranářský kříž. (Adrai)
  • První klapka padla 12. září 2011 ve vysílači Liblice. Natáčení trvalo 171 dní, během kterých byl utracen rozpočet 170 milionů Kč. Poslední klapka padla 29. června 2012 na Smíchově. (kosticka7)

Reklama

Reklama