Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 2
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Recenze uživatele VanTom k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2015) (S01) 

Neuspěchaný, relativně drsný noirový styl, v "superhrdinství" vysloveně zdrženlivý, perfektně zapadnul k nevyrovnanému, traumata minulosti alkoholem zahánějícímu soukromému očku. Scénáristé zručně zapracovali na jejich pozvolném ustanovení i představení, což průběžně vyústilo v brilantní scény s mrazivě charizmatickým záporákem Kilgravem (majícím velký podíl na Jessičině totálně rozhašeném duševním stavu). Neustále se komplikující "dohnání k doznání" už protahováním trochu ztrácelo na síle, ovšem stejně se jeho psychopatická věcnost a dominantnost asociála, kterého všichni poslouchají (doslova) na slovo, stala největším trumfem výborné série. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Což o to, odhalování Jessičiny minulosti (a poznávání těžce vyšinutého člena rodiny) svůj potenciál slušně rozehrálo, byť v natahované stopáži se opakované vzorce chování začínaly protivit. Tady se vycházelo aspoň z košatých charakterů a poznamenaných vztahů, ovšem linky s umanutou, po schopnostech bažící Trish, natož ta naprosto nezáživná, nikam nevedoucí a bezradně ukončená s lesbickou, nemocnou právničkou (jaksejenjmenovala) se nemohly opřít ani o to málo. Romantika či pracovní trable také nevycházely na 100%, akce zcela absentovala, tudíž těch 7/10 si odůvodňuji horko těžko. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Závěrečné díly to slušně rozjely, předtím se ale hodně natahovalo rozvíjením vedlejších postav – především umírající, panovačná, zamilovaná lesba / právnička Hogarthová mě vyloženě štvala a nebavila. Jen se tím rozbila linka s masovým vrahem Salingerem, který však na prvoligového padoucha neměl parametry od začátku. Naštěstí dramatický oblouk, který opsala superhrdinská zanícenost snaživé Trish, celou sezónu podržel. A Jessica se konečně začala chovat trošku přístupně, vstřícně, resp. přestala na všechno dlabat. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama