Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Home Improvement rozhodně znamenal pro Tima Allena rozhodující nakopnutí do jeho slušné kariéry a kromě něj, se zde poprvé objevila i třeba Pamela Anderson. Dnes je seriál stále vtipný, ale už drží spíše pomocí nostalgie. Rychlost jeho stárnutí, humoru, i postav je bohužel příliš rychlá. Přesto kdo si čas od času rád nezavzpomíná na Tima a jeho show, asistenta a především souseda za platem? Pro představu o úspěchu sitcomu může posloužit rozpětí sledovanosti od 10,9 do 19,2 milionů diváků v USA. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelý sitkom so skvelým Timom Allenom, jeho skvelou manželkou a so skvelými troma nepodarenými synmi, ale aj tak sa mi vždy páčil skvelý bradatý pomocník Al (ktorý na rozdiel od Tima vedel, čo robí) a skvelý, takmer mystický sused Wilson, ktorého som, ak mi pamäť dobre slúži, nikdy nevidel ako vyzerá v tvári. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 52. ročník (za rok) 1994 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen + nominace (8) - 50. ročník 1992 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen, 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Patricia Richardson, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Patricia Richardson, 53. ročník 1995, 54. ročník 1996 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika a musím povedať, že niektoré problémy muž vs. žena som zažil tiež - nuž, asi vedeli o čom hovoria :) Od polovice (5. séria) sa zmenil dabing väčšiny postáv a najtvrdšiu ranu dostal Al! Vďaka tomu je druhá polovica o pár tried nižšie. Zmeniť dabing zabehnutému seriálu je to najväčšie zlo. A ešte takto! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návraty k dětským seriálovým láskám nebývají lehké, protože televizní revoluce posunula laťku hodně vysoko a bohužel ne všechny se přes ni dokáží přehoupnout. Po kompletní první sérii však můžu v klidu říct, že Kutila Tima se to netýká. Ten 90´ felling je i díky tomu, kam se společnost za ty roky posunula (ano, přesně tam), neskutečně odzbrojující. Ono je vůbec hrozně osvěžující vidět seriál, kde se tolik postav nebere vůbec vážně, i když mají svoje problémy a chyby. Zpočátku to stojí především na macho humoru, kutilském neumětelství a parodování role otce. Postupem času začne divák zbožňovat originální nápad s neustále filozofujícím sousedem Wilsonem a hlavně se ke slovu dostane kočkování mezi Timem a Alem v nejpřepálenější kutilské show, které v závěru série vrcholí takovým způsobem, že je těžké se udržet v křesle. Nesmím zapomenout na Pamelu, tři povedené synátory a těžce cool znělku. V pozdějších sériích nepřestává Tim překvapovat svou nešikovností, nejdelší running joke historie v podobě schovaného Wilsona také přináší nové nápady, ale právě ona zacyklenost, kdy postavy nedostanou prostor k vývoji, seriál sráží do vod old schoolu, který sice pobaví, jenže na nejvyšší příčky to už dávno nestačí. 1. - 4 . série: 85%, 5. - 8 . série: 75%. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • V závěrečné se Heidi těsně před posledním "Tool Timem", že je těhotná. Debbe Dunning byla tehdy skutečně těhotná. (Kulmon)
  • V Německu byl seriál vysílán pod názvem Hör mal, wer da hämmert, v překladu "poslouchej, kdo se zlepší". Název tak odkazuje na komedii Kdopak to mluví (1989). (chleba24)
  • Postava Wilsona je založena na dětské vzpomínce Tima Allena, kdy byl moc malý, proto byl neschopný si souseda prohlédnout (Kulmon)

Reklama

Reklama