Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Raimok 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že se mi v dětství tento seriál líbil. Ale když jsem si ho pustil asi po 20 letech, zjistil jsem, že to jeden z nejlepších sitcomů, co jsem kdy viděl. Tim Allen je génius. Je tam dokonalé snad všechno – narážky na Ala (i samotný Al), Wilsonovy rady, které Tim vždycky překroutí, Jill i výjimečně vtipné děti, což nebývá zvykem. 91 % ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika a musím povedať, že niektoré problémy muž vs. žena som zažil tiež - nuž, asi vedeli o čom hovoria :) Od polovice (5. séria) sa zmenil dabing väčšiny postáv a najtvrdšiu ranu dostal Al! Vďaka tomu je druhá polovica o pár tried nižšie. Zmeniť dabing zabehnutému seriálu je to najväčšie zlo. A ešte takto! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predstaviteľ titulnej úlohy Tim Allen je celkom v pohode chlapík. Taký nenápadný sympaťák. Pozrel som si už aj zopár nenáročných, celovečerných filmov, v ktorých stvárnil hlavnú postavu. Taktiež boli fajn. Škoda, že sa v tomto televíznom sitkome obklopil tak protivnou partiou hercou. Mladíci, čo stvárnili jeho troch synov, Brada, Randyho a Marka, sú úplne herecké drevá a Patricia Richardson ako jeho dominantne tolerantná maželka Jill tiež nie je žiadna sláva. Na slabé tri hviezdičky to ťahá trocha záhadný, večne za plotom schovaný, sused Wilson a Timov nesmelý kolega Al Borland. *** ()

Grogan 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový průměrný sitcom, kde hlavní postava je místy neskutečně vtipná a během jediné minuty dovede být zase neskutečně otravná. Poměrně slušně je doplňována pomocníkem Alem a jeho třemi syny (z nich nejlepší je ironický Jonathan Taylor Thomas). Na druhou stranu, postava Jill mi přijde značně unylá a oproti spoustě jiných mi nejtrapnější přijde postava souseda Wilsona, jednak to věčné zakrývání ksichtu mě vyloženě sralo (já vím, vtip, ale mě vtipnost tohohle fóru úplně uniká) a nepamatuju si skoro žádnou situaci, kdy by měl nějakou vtipnou scénu či hlášku, jen ze sebe neustále sype nějaké přemoudřelé řeči ohledně kdejaké kraviny. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Zdaleka se nejedná jen o "klasickou rodinnou zábavu". Seriál nabízí přehlídku skvěle, s nadsázkou a humorem, vykreslených důvěrně známých vztahů: 1) manželský, potažmo muž-žena (Tim - Jill, se zdůrazněnou lehkou úsměvnou mužskou ješitností), 2) pracovní (Tim - "flanelový" Al), 3) otcovský+mateřský/rodinný (Tim+Jill - jejich kluci, s opět perfektně odvedenými rozdílými přístupy, ukazujíc jak ohromně důležité jsou obě tak protichůdné role rodičů v rodině), 4) sousedský (Taylorovi - Wilson), 5) vztahy k vlastním profesím a věcem (Tim - jeho auto, které staví, případně celá jeho sbírka nářadí souvisejíc s jeho pro něj paradoxně ne/vhodnou profesí, kde neustále uplatňuje svou ne/šikovnost) a dalších a dalších... A z tohoto těžící lítají tam vtipy jako perly jeden za druhým, přičemž nikdy se nejedná jen o bezduchou legraci, ale vždy za tou inteligentní zábavností, podobně jako v MASHi, se skrývají jistá drobá poselství poukazující nejen třeba na různé úrovně jakési vyspělosti či moudrosti postav, přičemž právě proto jsou tak důvěryhodné. Výběr hlavních představitelů byl taky bezesporu bezchybný (v čele s pro tuto roli jako stvořeným Timem Allenem) stejně jako jejich herecké výkony, úroveň kvality/zábavnosti/smyslupnosti taky v podstatě nikdy neklesla, někdy skoro bych řekl s rostoucími dětmi se dokonce i také zvyšovala, a tak jednoduše není tomuto vpravdě povedenému sitcomu takřka co vytknout. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • V garáži, kde Tim tráví hodně času, vidíme červenou skříň na nářadí. Stejnou skříň použili filmaři při natáčení snímku 60 sekund i s nálepkou BinFord. (James46)
  • V Německu byl seriál vysílán pod názvem Hör mal, wer da hämmert, v překladu "poslouchej, kdo se zlepší". Název tak odkazuje na komedii Kdopak to mluví (1989). (chleba24)
  • Timu Allenovi bylo za natočení 9 sezóny nabídnuto 50 milionů dolarů a Patricii Richardson polovina této sumy. (HellFire)

Reklama

Reklama