Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Videa (7)

Trailer

Recenze (87)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

OK, tohle se Applu fakt nepovedlo a je vtipný že to má asi nejlepší hodnocení. To prostředí je nesmírně zajímavé a fakt mne bavilo čekat, s čím tvůrci ještě přijdou. Výprava ať už vesmírná nebo retro nádherná. Kinnaman strašnej bůh, řádil tam srovnatelně jako Billy Crudup v Morning Show. Neskutečnej byl teda taky Colm Feore jako Werner von Braun, hlavně v soudní síni. Překvapila Sonya Walger. Problém je, že to má strašně nezajímavou vatu. V podstatě se to snaží být ve výplni stejné jako Mad Men, ale selhává to ve všech ohledech, bylo mi naprosto buřt co se komu stane v osobním životě. 5/10 škoda.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý nápad alternativní historie, nepřeberné množství možností a nápadů jak koncepci dobývání vesmíru uchopit a vesměs se to daří výborně. Kinnaman je tahoun, ale ani ostatní herci, sic méně známí, se neztratí. Bohužel jak už to občas bývá, season 1 je nepřekonána. Měla nejlépe namixovanou vesmírnou akci, parádně alternované události té doby a pro postavy zbývalo místa tak akorát, aby to nebylo zbytečně moc uslzené, upovídané a přehnaně emocionální. Dvojka a trojka už nemají optimální balanc a sklouzává to občas to vesmírné a pozemské soap-opery, která pořádně nikam nevede a jen vyplňuje hluchá místa, potažmo je tak over-the-top, že i borci z Armageddonu musí občas valit bulvy. Přesto tam je mnoho scén, které vezmou za srdce vesmírné fandy a nikdo z tvůrců se za výsledek celého projektu nemusí stydět. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené seriálové alternativní okénko, které nám ukáže, jak extrémně by vesmírný závod eskaloval, kdyby Sovětský Svaz přistál na Měsíci jako první. Seriál For All Mankind tuto neodolatelnou otázku, kterou si určitě položil téměř každý fanoušek kosmonautiky a pilotovaných letů obecně, zabaluje do velmi realisticky působící podívané s přirozenou příchutí emancipačního dramatu, která Vás dokonale “přiková” ke gauči. Jistě, některé epizody jsou až moc táhlé a nemají ten patřičný spád, ale těchto případů zde naštěstí moc není, takže to nepůsobí až tak rušivým dojmem. Za zmínku rovněž vyjma uvěřitelných hereckých výkonů stojí i precizní skloubení “naší” a “vymyšlené” historie, jež si zde podávají ruku velmi nápaditými způsoby. Pokud jste tedy fanoušky NASA a pilotovaných letů na Měsíc, tato delikátní seriálová záležitost je pro Vás určitě tím pravým. Skvělá práce! (Apple TV+) „Remember, we chose to go to the moon not because it was easy, but because it was hard.” ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Poutavá alternativní historie, zkouknutelná takříkajíc na jeden nádech. Scénář skvělý tak, že i momenty, které jinde představují nudnou vatu a citové slinty jsou zde poutavě vyprávěné, takže vytváří celé sérii vyvážené tempo a hlavně propracovanou zápletku. Nakonec se člověk smíří i s mexickou dějovou liníí, která tam po čase aspoň trochu zapadne. Kinnamanovi konečně někdo řekl, jak má hrát, Wrenn Schmidt mi připomíná moji učitelku matiky, takže jí uvěřím i tu raketovou vědátorku a zbytek ancámblu taky super. Technicky slast, byť občas si tvůrci v rámci alternativní historie dovolí s NASA mašinkama trochu víc, než by v reálu zvládly ale tak...Kažodpádně ještě pár takových počinů a uvěřím, že může mít formát VOD i uměleckou hodnotu. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Z jakési sbírky seriálů z alternativní historie z poslední doby, do které patří především The Man in the High Castle a The Plot Against America, je For All Mankind za mě rozhodně nejlepší. Studená válka byla vždy jedním z mých oblíbených témat a zde je ona všudypřítomná paranoia z toho, co právě dělá druhá strana, výborně zpracovaná. Zároveň se mimo cestování vesmírem jedná o povedený vhled do života astronautů a jejich rodin. Při postupném objevování nabídky Apple TV+ jsem rád, že jsem se při dalším výběru po Mythic Quest zase trefil. 8/10 ()

Galerie (441)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je pojmenovaný po části slavné věty, kterou prohlásil Neil Armstrong, když jako první člověk na světě stanul na Měsíci: „That's one small step for a man, one giant leap for mankind.“ V překladu: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (venca)
  • Během startu měla Cobb (Sonya Walger) jakožto pilot LEM sedět vpravo, ne uprostřed. Jediný LEM pilot, který během všech Apoll seděl uprostřed, byl Aldrin během letu A11, a to jen proto, že velkou část předchozího tréninku strávil na pozici pilota CM. (Andy.)
  • Na začátku epizody jsou záběry z České republiky. Nejprve je vidět český nápis „Ostrava vítá první kosmonautku“ a následně jsou vidět záběry historické budovy Národního muzea a Václavského náměstí. (DonCarlos80)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama