Reklama

Reklama

Superman a Lois

(seriál)
Trailer
USA, (2021–2023), 30 h 10 min (Minutáž: 39–63 min)

Předloha:

Joe Shuster (komiks), Jerry Siegel (komiks)

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Inde Navarrette, Dylan Walsh, Jordan Elsass, Emmanuelle Chriqui, Alex Garfin, Erik Valdez, Wolé Parks, Michele Scarabelli (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(43)

Po letech konfrontací s megalomanskými superpadouchy, monstry pustošícími Metropolis a mimozemskými útočníky odhodlanými vyhladit lidskou rasu, jsou nejslavnější superhrdina světa, Muž z oceli jménem Clark Kent (Tyler Hoechlin), a nejznámější komiksová novinářka Lois Laneová (Elizabeth Tulochová) nuceni čelit dosud největší výzvě – stresu, tlaku a problémům, jimž jsou pracující rodiče v dnešní společnosti vystaveni. Jako by náročná výchova dvou synů nebyla už tak dost složitá, Clark a Lois si také musí dělat starosti s tím, zda jejich synové Jonathan (Jordan Elsass) a Jordan (Alexander Garfin) časem zdědí po svém otci kryptonské superschopnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele BROKEN_ k tomuto seriálu (19)

Série 1 (2021) (S01) 

Žádný jiný seriál ze světa Arrowverse jsem neviděl. I přesto vám můžu říct, že i když je tady pár odkazů na jiné seriály z tohohle universa, vůbec nevadí když se podíváte na Superman a Lois. Všude vlastně čtu, že tenhle seriál je oproti zbylým seriálům od CW lepší. Já si můžu vlastně pochválit fajn casting, kde mi sednul Tyler Hoechlin jako Superman. Ze začátku jsem měl menší problém s Bitsie Tulloch jako Lois, ale s dalšími díly se to změnilo a patřila co se týče herců k tomu nejlepšímu, emoce zvládla dokonale zahrát. I jejich synové byli fajn a především mě bavil Jonathan. Děj kolem záporáka je taky dobrý, zajímavý a do konce 1 série přijde pár překvapení. Vůbec bych u tohohle seriálu neřešil vizuální efekty. Tam vlastně od levného seriálu nic nečekám. Především jde tady o postavy o jejich vztahy a ty jsou zpracováni velice slušně a i ty dialogy byly na úrovni, jen je pravda, že v druhé polovině 1 série se objevovali prkenné dialogy, které mi občas trhali uši, či to znělo hodně trapně. Ve finále se jedná o překvapení, které fanoušky Supermana potěší. Těším se na další řadu :-). 7/10 ()

Konec studu (2021) (S01E03) 

Závěrečná scéna mě zatím navnadila na další díl nejvíc. Zatím hrozně fajn seriál, až mě to překvapuje. Jen tak dál :) ()

Výstraha (2021) (S01E05) 

Škoda, že seriál dostane dva měsíce pauzu, kvůli covidu se nestíhá natáčet nové epizody, plus do toho i náročnější vizuální efekty. Seriál je hrozně fajn a kvalitu má, každý týden se těším na další a další díly. Budu to muset vydržet. Velká škoda, jelikož je to pěkně rozjetý. Konec opět navnadil na další díl. Ach joo. Alespoň byla potvrzena druhá série :) ()

Zlomená důvěra (2021) (S01E06) 

Pořád mě to baví a jsem zvědavý jak se to vyvine s Jordanem. Jinak scéna se Supermanem a kryptonitem byla super. Jo... a ty efekty bych vůbec neřešil, o tom to není. Stále je to hrozně fajn seriál, který má dobrý feeling. Těším se na další díl. :-) ()

Muž z oceli (2021) (S01E07) 

Nejlepší věc na celém dílu? Evil Superman... jsem zvědav kam se seriál vyvine... hlavně ať se z toho nestane kravina, zatím si to drží překvapivě nadprůměrnou kvalitu. Jen tak dál :-) ()

S hasákem v ruce (2021) (S01E08) 

Vždycky mě štve, že těch 42 plus mínus minut uteče rychle, chci víc! Opravdu hodně mě to baví a každý týden vyhlížím s radostí další a další epizody. Myslím, že fanoušci Supermana se seriálem musejí být velmi spokojení, je to solidní show, kde na mě dokonce zafungovali v této epizodě emoce... to bych vážně nečekal u seriálu se Supermanem. Jen tak dál! :-) ()

Věrní podřízení (2021) (S01E09) 

Za to jak moc to prožívám a užívám si každou scénu, musím dát poprvé v tomhle seriálu nějakému dílu 5 hvězd ( neustále jsem dával pouze 4 ). Neskutečně mě to baví, postavy mi přirostli k srdci a fandím jim. Momentálně je moje nejoblíbenější postava Jonathan. Elizabeth Tulloch skvěle hraje a je za mě ze všech herců tou nejlepší. Hoechlin v roli Supermana je vynikající. Jsem celkem v šoku kolik dobrých zvratů tady bylo - 2x - a jak na mě zafungovali. No a při poslední scéně mi spadla huba na zem... WOW. Chci okamžitě další díl! :-) ()

Má matko, kdepak jsi? (2021) (S01E10) 

Přišlo mi, že epizoda má doposud nejvíce cheap dialogy, párkrát jsem musel obracet oči. Opět se ale jedná o fajn epizodu, která nenudí, má dobré nápady ( scéna s Kal-Elovou matkou super, flashbacky na Supermanova bratra působivé ), a opět velice slušně fungující emoce. Těším se na další díl... jen tak dál.  :-) ()

Krátké vzpomínání mezi katastrofami (2021) (S01E11) 

Místy trapné dialogy a když si vzpomenu na ten rozhovor s Lois a Supermanem, začal jsem se smát jak levně to vypadalo. Ale je fajn, že nám díl připomněl pilotní epizodu a ve chvíli kdy se na scéně objevil Edge, byl jsem do toho pěkně zažraný. Jinak bych chtěl vědět jednu věc. Supermanovi svůj první oblek ušila maminka, a co se stane? Supermanův oblek odolá ohni... jako vážně?! Z čeho mu to ta mamka vyrobila :-D. Jinak mě seriál furt baví, ale nebýt Edge šel bych na 3 hvězdy. Tohle byla dle mého první epizoda, která mi přišla trochu trash. Ale ty pozitiva a taky to jak mě pěkně bavily ty některé scény, tak to u mě je stále na 4. Každopádně se těším na další díly a jsem velice zvědav co bude dál. Poslední třetina dobře navnadila. :-) ()

Co je skryto (2022) (S02E01) 

Povedený start 2 série. Nové postavy, nastínění děje. Jediné co musím vytknout je vztah Jordana a Sarah. O tři měsíce později je jejich vztah zase na začátku :-( Jinak se to veze na kvalitách první série a já jsem spokojený. Jen tak dál :-) ()

Pouta, která svazují (2022) (S02E02) 

Musím dát pět hvězd za to, jak moc mě to baví. Jsem strašně rád, že tvůrci vrátili na scénu nevlastního bratra Supermana - Tala. Toho Adam Rayner ztvárnil dokonale. Jeden z hlavních tvůrců Todd Helbing potvrdil, že postava, která způsobuje zemětřesení a díky němuž má Superman vize, se jedná o Doomsdaye. A já jsem sakra zvědav, jak se jim povede CGI a celkově střet se Supermanem. Druhá řada má zatím dle mého parádní start. :-) ()

Tajemství v dole (2022) (S02E03) 

Slibovali nám Doomsdaye a nakonec je to Bizarro. A i když jsem se těšil na Doomsdaye, tak si myslím, že s Bizarrem to bude mnohem zajímavější. S epizodou mám jinak jediný problém, všechno se děje nějak rychle. Ale jinak jsem zase hodně spokojený a bavím se. Druhá řada je fakt sakra dobře rozjetá :-) ()

Cesta k inverzi (2022) (S02E04) 

Scéna v nemocnici je to nejsilnější co tahle show zatím předvedla. " Jste Superman. Měl jste ho ochránit ". ()

Z děvčátka ženou (2022) (S02E05) 

Skvělá epizoda, kde fungovaly emoce, posun děje a závěr. Velká spokojenost s touhle show zatím. ()

Bizarní lidé v bizarním světě (2022) (S02E10) 

Ze začátku mě ten červený look iritoval, ale nakonec jsem si na to celkem zvykl. S postavou Andersona scenáristé moc dobře nepracovali a proto byl jeho vývoj v této epizodě zvláštní. Celkově jsem si ale tuhle epizodu užil, i přes slabší scénář, odpudivý červený look díky kterému CGI bolelo na pohled. No jsem zvědav jak druhá série dopadne :-) ()

Pravda a následky (2022) (S02E11) 

Skvělá epizoda. Hudba byla hodně povedená a chvílema jsem měl pocit, že se snaží seriál připomenout Man of Steel od Zimmera. Jeden konkrétní souboj perfektní a závěr mi nadělil úsměv na tváři. Já to žeru :-) ()

Čekání na Supermana (2022) (S02E15) 

Tyler Hoechlin je v současnoti pro mě ten pravý Superman. Povedená řada končí pěkně a jsem zvědavý s čím přijdou tvůrci ve třetí sérii. Těším se :-) ()

Uncontrollable Forces (2023) (S03E02) 

Poslední scéna dokonalá. Husinu i slzy jsem měl. ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Reklama

Reklama