Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

No tohle nemyslí vážně? Sanitka alias Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí a Cesty domů???? A ty stupidní melodie při každé činohře, to se fakt nedalo vydržet. O dědku Mádrovi a Janderovi už ani nemluvím. Takový SHIT a takový humbuk kolem toho! Zlaté seriály z komunistické éry. Po prvním dílu říkám: "Již nikdy více další díl!" ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je zase vrchol. Bohužel jsem měl možnost vidět nějaký díl. Lituju toho a ještě litovat dlouho budu. Cikán podřžíne v lese krk cikánce, teče ji krev z krřní tepny. Nic zvláštního. Zvláštní je to, že ona ještě po půl hodině žije, protože cikán volá záchranku, než se idiot vyžvaní a než Zlata Adamovská to pochopí, uběhne 5 minut. Než se saniťáci rozhoupaj, další dvě minuty. Jedou v klidu, po cestě si ještě povídají, za jízdy se na sebe smějí, dívají se na sebe. Když dorazí na místo, kde sevezme, tu se vezme - novinář na motorce. Ten se stačí ještě předjet a ryyyychle běží fotit ještě nezheblou cikánku, která už dobrých 6 minut krvací z krční tepny a tsále je při smyslech a mluví. Cikán se dá na útěk a saniťáci se domluví, že si zahraji na policisty a zločince dopadnou. Než se ale rozhodne kdo, uběhne minimálně půl minuty. Cikán má samozřejmě náskok. Ale ten mladý saniťák je snad syn pana Zátopka a za 5 vteřin už vidíte, jak cikán leží na zemi a saniťák ho hrdinsky spacifikovává. Ale to že cikán měl u sebe nůž, kterým podřízl krk své běhně, to už asi nehraje roli. Takže pokud to shrnu a vžiju se do reality, tak 6 minut dojezd na mist je asi dost. Samozřejmě záleží na podmínkách provozu a pod. Ale pokud vezmu zdržování, které jsem viděl, salo by se to zkrátit na 3 minuty. Ten novinář tam, se to dozvěděl jak? Byl na školení u CIA nebo co? Nebo pracoval pro NOVU :-) (podrobnosti na tn.cz) A ten hrdinský saniťák...netrvdím, že nikdo takový neexistuje, ale jedno je jasné. Cikán pokud utíká, je už nepolapitelný. Pokud je polapen, tak na 100% použije cigoš kudlu. To znamená že na 90% bude saniťák zraněný. A Vašut odsouzen, za to, že vůbec si dovolil vyslovit v seriálu slovo "cikán", za rasovou urážku. Podrtženo sečteno, ten seriál je odpad. Urážka zachranářů a nebo naivita tvůrců......cože? Tvůrců???.... ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Po polovině seriálu musím konstatovat, že Jiří Hubač by se styděl. Pokud někdo hodnotil "starou Sanitku" průměrně, tak jak má hodnotit tohle Renčovo "veledílo" ? Jsou tam scénky, které by dohromady možná daly na slušný celovečerní televizní film, ale na desetihodinový seriál je to setsaktramentsky málo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod - hodnocení bude odpovídat průměrům podle jednotlivých dílů, s tím že samozřejmě až bude po všem, bude se možná celé posouvat (jak do sebe skládačka zapadne). Ale protože mám trochu problémy pamatovat si x týdnů staré seriálové epizody, jsem líný psát si někam mimo poznámky, a nechce se mi jen kvůli citům některých uživatelů rozhazovat počty hodnocení a komentářů, jsou tu už po první epizodě kromě obvyklých keců i hvězdy. A co říct k věci? Asi to, že první díl byl opravdu na rozjezd - vychrlil na nás hromadu postav, nastínil kolik různých linek se tu asi bude odvíjet, ale celkově to bylo takové rozpačité. Renč (resp. Hojda) ukázal, že ho baví obrazové vychytávky (několik druhů prolínaček, rozdělování obrazu, zoom sem zoom tam), ale pokud měl být dramatický záměr ukázat divákům, že se vlastně u záchranky za těch několik desítek let nic nezměnilo, tak selhal, protože z toho mám jen a pouze pocit, že si tu někdo chtěl mermomocí "jen" střihnout několikero scén z původního seriálu - protože to jsou téměř doslovné kopie, jen např. místo Srstky je tam Vašut (BTW ta scéna, kde dojde ke konfrontaci Jiráčka s Vašutem u nosítek prostě nemá konec:)) a místo rodičů "Evy" zase Ilja Racek;) Uvidíme co bude dál, zatím postrádám uvěřitelnost, kterou původní Sanitka mohla rozdávat. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér Jiří Adamec natočil v roku 1984 jedenásť dielny televízny seriál z lekárskeho prostredia "Sanitka". Na mňa tým teda moc nezapôsobil. Nebavilo ma to. Ohodnotil som to dvoma hviezdičkami. No oproti voľnému pokračovaniu, ktoré po takmer tridsiatich rokoch narýchlo splieskal dohromady Filip Renč to bolo doslova umelecké dielo. "Sanitka 2" je absolutne zbytočné kopanie do mŕtvoly. Neviem ktorého idiota napadlo vyprodukovať toto totálne zmršené pokračovanie. Je to odpad! ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Autobus MHD, který lze vidět ke konci dílu, je vůz 4063, zvaný Mazlik, vyrobený roku 2003, jezdící do roku 2019 u DPP a od května 2020 ho vlastní soukromý majitel. (JLanovkar)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)
  • Jedním z nedostatků v první epizodě je odlišný typ letadla, které ve skutečnosti létá mezi Prahou a Londýnem. (ČSFD)

Reklama

Reklama