Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem kdysi napsat, jak je tento seriál příšerný, ale poté, co jsem viděl začátek 8. řady Walking Dead (a těch srovnání by mohlo být klidně i víc), tak jsem musel změnit názor. The 100 sice chvílemi je příšerný seriál, plný kýčovitých momentů a učebnicových dějových zvratů, vše v mezích YA žánru, najdou se ale i chvíle, kdy skvěle konkuruje Game of Thrones nebo Walking Dead v jejich nejlepších letech. Navíc jelikož to bylo šílené a hloupé už od začátku, tak nemusím nostalgicky vzpomínat, jak seriál byl kdysi dobrý, jako tomu je pro mě u Walking Dead a křivka oblíbenosti může vesele cestovat nahoru, protože dolů už není kam. Chtěl bych mít jejich kouzelné samoléčivé/rychloléčivé schopnosti. Chtěl bych mít jejich trvanlivé zbraně a jejich neomezený počet. Chtěl bych mít taky stealth matky Octavie, hlavně kvůli tomu jak své těhotenství utajila na Arše. Je to past. Ze začátku jsem byl u obrazovky, protože jsem chtěl vidět, jak moc to bude absurdní (a částečně taky proto, že jsem chtěl vidět zmutovanou planetu Zemi, protože mám v oblibě Černobyl, S.T.A.L.K.E.Ra, opuštěné, zarostlé civilizace, atp.). Pozdější díly jsem sice taky sledoval jen abych viděl, jestli to dokáže být ještě absurdnější (dokáže, stačí se podívat na tohle video [Basically, Finn; Spoilery na S02E04-S02E08]), ale po konci druhé série jsem však musel přidat jednu hvězdičku na celkové tři. Vzhledem ke kolísavé kvalitě a uspěchané závěrečné sérii už to na tomto čísle zůstane. Hloupé, ale velký potenciál pro guilty pleasure? Ha! Už vím, kde jsem tento recept viděl předtím. ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Post-apo Beverly Hills 90210, vykradený a splácaný Fallout se Šíleným Maxem dohromady, většinou nechtěně velmi zábavné. Zvraty a posuny v ději často nad rámec zdravého rozumu (rozuměj psaní scénáře musela být jedna velká párty s nekonečným přísunem drog a chlastu)... Ale především sakra zábavné guilty pleasure jak svině. Co na tom, že se "Stovka" s logikou (v tomhle seriálu sprosté slovo) minula o světelné roky. Těším se na šestou řadu a zařazuji mezi oblíbené seriály. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ale prosím vás, fantasy? A to kto kde nabral? Zato, že tam bol dvojhlavý jeleň, alebo jaskyňa čo žrala všetko živé?  Vo vesmire je všetko možné. Čistokrvné scifíčko. Začalo to ako také celkom príjemné postapo s bojom o prežitie a nakoniec sa to zvrhlo na monštruózne medzihviezdne scifi s chaoticky prepleteným, no uceleným dejom. Miestami pritiahnuté za vlasy, miestami pár opakujúcich sa prvkov nudilo, ale celkovo príjemné prekvapenie. Sranda, dráma, tragika, zrady, zvraty, akčné scény... Všetko v jednom. Len dlhé ako fras. Prvé série bavili najviac, potom sa to trošku zamotalo, ale ešte v norme. Aj chaos môže byť zaujímavý. A zaujímavých bolo aj pár pekných myšlienok o povahe ľudstva. A Clarke? Liezla na nervy, ale z časti sa aj dá chápať. Pri mnohých scénach by som ju však najradšej kopol do riti. Nadpriemer. 75/100 ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

I když už dávno nejsem teenager a tenhle seriál je převážně o teenagerech, kteří byli vysláni po téměř sto letech zpět na Zem, musím přiznat, že mě seriál hodně baví. A to i přes to, že je v něm několik nedostatků. Proč třeba nikoho z "dětí" nezajímá, jak se povedlo pozemšťanům (se kterými se setkaly) přežít na Zemi zničené nukleárními zbraněmi? Já bych se na to zeptala hned při první příležitosti... Jsem ráda, že bude na podzim druhá série a fakt se na ni těším. Zvlášť po závěrečných minutách posledního dílu. WTF? :-) EDIT: Po osmi dílech druhé série přidávám hvězdičku. Seriál je díl od dílu lepší. ;-) ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně. Ovšem potom kvalita začala ani ne tak klesat jako spíš zůstala na stejné úrovni. U jiného seriálu by to bylo dobré znamení, ale u The 100 jsem měl pocit, že se nic nemění (k lepšímu). Nepřekonatelné pro mě bohužel je i hlavní hrdinka, která mi není ani trochu sympatická a s tím padá celý seriál. Druhé mínus krom nesympatické hrdinky jsou také momenty, kdy se lidé v seriálu chovají naprosto nepochopitelně (ale to spíš dávám za vinu autorce knihy). Tak či onak... původně jsem seriálu dal čtyři hvězdičky, ale jednu jsem odebrat musel. Jde o podařený ale průměrný seriál. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Jedna z hlavných hrdiniek, Octavia (Marie Avgeropoulos), je v seriáli o štyri roky staršia v porovnaní s knihou. V seriáli má 18 rokov, v knihe len 14. Zabránilo sa tým kontroverzii pri niekoľkých scénach. (mivr)
  • Všetky scény, ktoré sa odohrávajú v lese, sa v tom prostredí skutočne aj natáčali. Vôbec sa nepoužili tzv. "zelené plátna". (mivr)
  • Písnička, která hraje při vzpomínání, je „Cigarettes After Sex“ od Apocalypse. (Duoscop)

Reklama

Reklama