Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Recenze uživatele Blowler k tomuto seriálu (2)

Prvních 100 (2014) 

Tento seriál chce hodně trpělivosti, to je asi to nejdůležitější, co bych chtěl na začátek říct. Bez neustálého ujišťování, že se to časem zlepší, bych se asi ke druhé sérii nedostal. Ze začátku mi to přišlo jako promarněná šance dost dobrého námětu. "Survival teen seriál", který se soustředí na nevyrovnané myšlenkové pochody postav víc, než na tématiku jako takovou. Chováním postav, hudbou a celkovým zpracováním seriálu mi přišlo, že cílová skupina diváků může být někde na hranici 15 let, ale ono se to opravdu hodně posunulo vpřed. Děti dospěly, prostředí se neustále mění a navíc neustále přibývají nové postavy. Skutečně to není jen o pár adolescentech, co spadli z oblohy, děj má dynamiku. Jedna skutečnost, u které se nemůžu rozhodnout jestli je to klad, nebo zápor, jsou výkyvy chování postav. Z některých záporáků se stanou klaďasové, a z některých klaďasů zase ultimátní kreténi. Občas se to i protočí a to mi zabraňuje si některé charaktery oblíbit. Pak je tu také jedna věc, která mi vadí opravdu hodně a to je hudba. Jednou za čas (naštěstí velmi zřídka; většinou po nějakém zvratu, rozhodnutí, akci a podobně) začne hrát jako podkres klasická komerční hudba, která seriál vrací ke svým "teen" začátkům. Vůbec se mi to k tomu nehodí, ale to už bude asi můj problém. Seriál obecně mě skutečně oslovil. Děkuju lajkaof. EDIT: Po třetí sérii jsem opět na rozpacích. Množství zbytečných zvratů a naprosto nelogického chování mnoha charakterů mě dostává do kolen. Problém je, že už mě seriál vtáhl natolik, že jsem ochotný tyto silné nedostatky přehlédnout aniž bych snížil hodnocení. Nevím jestli je to chyba předlohy, nebo scénáře. Každopádně děj vypadá na základě zbrklých rozhodnutí a stupidního chování hrozně uspěchaně. Jako by chyběla nějaká dovysvětlující mezistopáž. Na druhou stranu to dělá dost těžko předvídatelný a můžeme se jen domýšlet, co přijde dál. A ano, těším se jak malej. ()

Damocles: Part 2 (2018) (S05E13) 

Celá série téměř nekoukatelná a nakonec ji zachrání poslední díl? Není to trochu nefér? Prostředí totiž doposud fungovalo dobře. Co nefungovalo vůbec byly postavy a jejich nekonzistentní chování a vztahy. (Navíc tu zemře jedna z mála postav, která vůči světu i přátelům zaujímala pevný postoj, což ještě víc prohlubuje zmiňovaný problém charakteru). Proto si nemyslím, že změna prostředí je zrovna to pravé, co seriál potřebuje. Po 5 sériích je mi ale jasné, že změny chování se nedočkám, ani kdybych se na hlavu stavěl, děti stále zůstanou dětmi, nehledě na to, jak moc ve scénáři zestárnou. Stejně tak je mi ale i jasné to, že fňukáním nic nezmůžu a tak mi nezbývá nic jiného, než se těšit na nové, exotické prostředí. A protože jsem zvědavej a očividně nepoučitelnej, na šesté pokračování si rád počkám. ()

Reklama

Reklama