Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 9
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Recenze uživatele Sayko k tomuto seriálu (8)

Prvních 100 (2014) 

"Hatla patla" debilita. Seriál mířící na divácké publikum ve věkovém rozhraní 14-17 let bez špetky inteligence. I když.. kdybych chtěl opravdu vypnout, neřešit nevšednosti všedního světa a dobrých, promakaných seriálů, možná bych se i ponořil do tohoto scénáře nelogičností, špatných kulis, přehrávajících herců a wannabe teenage-cool hudby. Jenže já mám své mozkové buňky rád a rozhodně si je nenechám ničit. ()

Série 1 (2014) (S01) 

První série ve mně vyvolala rozporuplné názory. Ze začátku (tak prvních 5 epizod) se mi seriál vůbec nelíbil jak po vizuální stránce, tak po stránce herecké. Hudebně sice našlapaný, avšak herecky přehrávaný seriál, na což jsem si nemohl dlouho zvyknout. Pořád jsem si říkal, že koukám na nějakej teenage seriál, ve kterým je možný fakt všechno (například přežít probodnutí hrudníku oštěpem). Vizuálně, jak jsem již psal, nejde o žádný skvost a ze začátku mi CGI dost trhalo oči, jde vidět, že TheCW šetřilo.. Po pár dílech jsem si stejně jako u herců i na ty efekty zvykl a stal jsem se úspěšně závislým. Druhá série čekáá! ()

Pilot (2014) (S01E01) 

Tak mi to nedalo a musel jsem na tenhle seriál podívat. A mé očekávání se splnilo, máme zde teenage seriál. Ne, že by to mělo znamenat špatný seriál, ale není to nic pro mě. Hudba i přes to, že je velmi dobrá, tak mi do jednotlivých scén nesedí a spíš se mi zdá, že používají songy namísto soundtracku. Nejsem proti, ale aby to dodalo tu pravou atmosféru, použil bych jen jeden song do jednoho dílu a zbytek classic soundtrack, protože pak pro mne ta hudba ztrácí "epičnost". Když se podíváme na herce, není to žádný převrat a jde dost vidět, že to jsou u některých teprv jedny z prvních hereckých rolí. Taky mě dost zaráží logika některých postav.. přistát na radioaktivní půdě a hned pít a skákat do místní řeky? Vypíchl jsem jen tohle, ale bylo toho mnohem víc. Dám avšak seriálu ještě šanci a použiju pořekadlo Podle pilotu nesuď seriál.. :D ()

Earth Skills (2014) (S01E02) 

Tak tu máme druhý díl a sním, dle mého, celkem výrazné zlepšení. Dozvídáme se víc o historii a i přes některé paradoxy, které mě v the100 štvou, se to dá přežít. Už se ani neexceluje tolik s hudbou a výběr Toma Odella je ke konci byl vážně emotivně výborný. Z pohledu hereckého zase nic moc, ale co čekat od teenage seriálu. Dějová linie se nám moc nerozvětvila (což je dobře) a soustředili jsme se na vztahy mezi jednotlivými postavami, což kupodivu nebylo tak nudné, jak jsem čekal. No a napínavý konec mě k televizi přisál natolik, že si budu muset pustit další díl.. ()

We Are Grounders: Part 2 (2014) (S01E13) 

Nabušenej díl, kterej ve mně vyvolal spoustu otázek a myšlenek. No a taky se ze mně stal závislák.. ()

The 48 (2014) (S02E01) 

Nebyl to vůbec špatný začátek. Dozvěděli jsme se více o tajemných "mužích z hor" a o přistání Archy, o Lincolnovi s Octavií a také, že ne všichni ovlivněni radiací vypadají jako lidé. Konečně se nám seriál trochu více usměrnil a podává nám informace pomaleji, ne jako v první sérii. Navíc si také pomalinku připravuje píseček k tomu, co se stane, až se střetnou lidé z vesmíru s lidmi z podzemí, vůbec mi nevadí, že je ten seriál "hloupý", ba naopak, je fajn, že se nemusíme zaobírat fakty, které jsou důležité pro přežití, přeci jen jde o fikci. ()

Inclement Weather (2014) (S02E02) 

Až na některé nedomyšlené akce, jako například let vesmírem s prasknutým skafandrem, se to dalo přežít. Překvapivě nepřekvapivý konec jsem čekal a určitě nejsem sám, kdo si myslel, že lidé z MountWeather nejsou tak "čistí", jak ukazují. Některé akce se opakují a příběh začíná být nudnější, tak snad se to ještě zlepší, uvidíme. ()

Ye Who Enter Here (2016) (S03E03) 

Akce, akce, akce! Zatím nejlepší díl série. Spoilery- SkyPeople se stanou třináctým klanem, MountWeather vybouchne s lidmi uvnitř, vypukne válka s ledovými a já jsem napnutej jak kšandy, fakt úžasný.. ()

Reklama

Reklama