Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Recenze uživatele Ryuuhei k tomuto seriálu (16)

Série 1 (2014) (S01) 

Někdy ani po pěti epizodách mě seriál nedokáže přesvědčit. A jindy jsem už od druhého dílu jak na trní a žasnu. No a to je i případ The 100, jako seriálu, který mě námětem lákal, ale ani zdaleka jsem nečekal to, s čím nakonec přišel. V první řadě je zde úžasný příklad vývoje postav. Není to to klišé, kdy se jen zlé mění v hodné, ale zkrátka objevují samy sebe, své vlastní hodnoty a dle nich se následně mění. Příběh je plný napětí a nečekaných zvratů, s opět jen minimem klišé. A i když některé díly byly trochu slabší, stejně dokázaly udržet mou pozornost už jen tím, že nerozvíjely jen příběh stovky přeživších na Zemi, ale i tisíců na vesmírné arše. Obě dějové linie stejně poutavé a zajímavé. Leč mě první díl nepřesvědčil, cliffhanger na jeho konci mě donutil podívat se na další epizodu a... vlastně jsem sledováním strávil celé odpoledne a zbytku další noci. První sérii hodnotím jako něco naprosto skvělého. No, není čas ztrácet čas, další série čekají! ()

Série 2 (2014) (S02) 

Jestli v první sérii došlo na mnohá těžká rozhodnutí, tady to platí dvojnásob. Nikdy člověk neví, co může od postav a jejich neustálého vývoje (a osobnostních změn) očekávat. Příběh konečně odkryl tajemství pozemšťanů a nechyběla ani zápletka zaobírající se tím, co se ukrývá uvnitř hory. A samozřejmě, pro osvěžení se dostalo i na výpravu mimo lesy a odkrytí další části post-apo světa, za což palec nahoru! Jen to začalo být trochu bizarní. No, třeba se na opět dobré a logické vysvětlení dostane v další sérii! Za mě plný počet, stále výborný, zábavný, napínavý a skvěle napsaný seriál, který si už po pár dílech první sezóny našel místo v mých „nej“. ()

Long Into an Abyss (2014) (S02E07) 

První díl, u kterého jsem začal mít pocit, jako by se situace pořád opakovaly. Plus použít taser jako respirátor mě napadlo už na začátku. ()

Série 3 (2016) (S03) 

S třetí sérií to bylo jako na houpačce. Zajímavý rozjezd střídaly nudnější díly, jejichž náplň (alias spory mezi kmeny) mě vůbec nebrala. Naopak v druhé polovině se věci začaly hýbat správným směrem a leč jsem si od vyvrcholení představoval víc, jsem s dalším vývojem děje stejně hodně spokojený a ubírám tentokrát jen o hvězdu. Hodně doufám, že motivace „záchrany světa“ se opět slušně rozjede a nebude hůř. ()

Ye Who Enter Here (2016) (S03E03) 

Jak mě příběhová část na poli klanů absolutně nebavila, konečně se rozjela a přinesla zase krutý zvrat, díky kterému se těším na další epizody! Ale samozřejmě budu rád, když dojde i na další odkrývání linky s „městem světla“. ()

Fallen (2016) (S03E10) 

Hurá zpátky do sedla! Třetí série byla zatím jako na houpačce, ale teď to zase začala být jízda. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Oproti předešlým sériím se tato pořádně rozjela až ke konci a přinesla grandiózní, napínavé finále, které i přes svou klišovitost fungovalo, jak mělo. Jenže právě ten začátek a počáteční vývoj děje je to, kde ubírám hvězdu a nebýt nakonec tak nadšený, ubral bych i dvě. Pořád je to skvělý seriál, na další sérii se těším jako na žádnou předchozí, ale když ubere na občasné až zbytečné stupiditě a nelogice, budu radši. ()

We Will Rise (2017) (S04E06) 

Nevěděl jsem, že zvýšená radiace ubírá i na inteligenci, protože tenhle díl byl plný naprostých přešlapů. Raven je geniální, ale nedojde jí, že může přepnout na manuální řízení? Na cestě je nastražená mrtvola, ale hrdinové se jen opatrně domnívají, že by to mohla být past? A ten barel s výbušnou tekutinou... Asi tolik výbušná nebyla, když kdesi vytekla a nenechala po sobě ani kapku. Nebýt docela napínavé honičky, epizoda by stála úplně za prd. Zatím nejhorší díl ze všech dosavadních. ()

Die All, Die Merrily (2017) (S04E10) 

Takže Battle Royale? Nebýt konečného zvratu, který jsem opravdu nečekal, možná bych ubral i hvězdu. ()

The Other Side (2017) (S04E11) 

Výtečná, extrémně napínavá epizoda! Opravdu jsem si netroufal odhadnout, jak tohle skončí. ()

Série 5 (2018) (S05) 

U The 100 je už docela běžné, že poslední epizoda dokáže zachránit jakékoliv předešlé neduhy a dát člověku důvod, proč by se měl těšit na další sérii. Na jednu stranu mi přijde seriál extrémně přetahovaný, na druhou stále nepostrádá nové nápady. Pátá sezóna mě bavila zase o něco méně, než ty předešlé. Ale letím dál! ()

Eden (2018) (S05E01) 

Vypatlaná Clarke ze začátku mě dostala... To si vážně myslela, že ji po 42 dnech pustěj do zapouzdřenýho bunkru? Zbytek epizody OK, skvělej rozjezd, kterej přinesl nové zajímavé otázky a chuť po odpovědích. ()

Série 6 (2019) (S06) 

Historie se opakovala - hrdinové dorazili na nové místo a převrátili ho vzhůru nohama i přesto, že to tentokrát chtěli udělat správně. No, defakto ano, správně poslali další komunitu k šípku. Docela fajn byl námět nesmrtelnosti spojené s falešným fanatismem, o to horší bylo dějství, které se zejména v polovině zaměřovalo hlavně na souboj dvou duší v jenom těle. A upřímně jsem nepochopil osobnostní vývoj Octavie - že by vysvětlení přišlo v další sérii? Ta dostala opět slušnou nástavbu ve formě tradičně skvělých a napínavých posledních dílů. Jinak jsem osobně už trochu unavenej tou repetitivitou, tak snad závěr, co nás čeká, přinese jen to uspokojivé. ()

Sanctum (2019) (S06E01) 

Ale jo! Start nové série splnil aspoň ta nejmenší očekávání. Bylo dopředu jasné, že s novou planetou nebude něco v pořádku a drama se rozdělí opět mezi život „na zemi“ a vesmírnou archu, ale působí to stále svěže a zábavně. ()

Nevermind (2019) (S06E07) 

Moc mě tyhle hry v nitru mysli neberou, zdálo se mi to strašně roztahané. Ale morseovka byla vskutku geniální a konec mě obecně navnadil na další epizodu. Jen... Proč tohle schéma začíná být výsadou téměř každého druhého dílu? ()

From the Ashes (2020) (S07E01) 

Nějak mě to nebaví. Z děje jsem za dlouhou pauzu dávno vypadl a počínání nevyrovnané Clarke a rozpadlého týmu kultistů s Russelem v čele mě už zkrátka nebere. Naopak mě zaujala naťuknutá dějová linka týkající se Anomálie, na tomto poli si mnohé slibuju, má to potenciál a dodává ději nějakou novou jiskru. Jinak? Jak jsem říkal, spíše nejistý rozjezd a nuda. ()

Reklama

Reklama