Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 7
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 7

Recenze (331)

Avari.73 

všechny recenze uživatele

První série: 60% - skvělý námět, povedený výběr herců a od poloviny se slušnou gradací a temnotou. Škoda jen chyb, které jsou u CW seriálu běžné - zbytečné teen romace, ale oproti knize je to snesitelné. Druhá série: 90% - ve všech ohledech zlepšení, až se nechce věřit, že je to od stejných tvůrců. Námět se neskutečně rozvinul a přináší obrovské množství morálních otázek a dilemat, které nejsou běžné u žádného tv studia natož u CW. Škoda, že seriál nemá větší finanční podporu, abychom dostali trošku pompéznější podívanou. Na druhou stranu aspoň forma nemlátí obsah jako je tomu například u Hry o trůny. Patřičně temné, krvavé, herci HRAJÍ, triky dostačující, příběh šlape kupředu a nenudí, množství překvapení s přesahem. Nečekaná seriálová pecka, která si zaslouží každého diváka. Snad to další řadou neposerou. Náběh na pátou hvězdu tu je. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem kdysi napsat, jak je tento seriál příšerný, ale poté, co jsem viděl začátek 8. řady Walking Dead (a těch srovnání by mohlo být klidně i víc), tak jsem musel změnit názor. The 100 sice chvílemi je příšerný seriál, plný kýčovitých momentů a učebnicových dějových zvratů, vše v mezích YA žánru, najdou se ale i chvíle, kdy skvěle konkuruje Game of Thrones nebo Walking Dead v jejich nejlepších letech. Navíc jelikož to bylo šílené a hloupé už od začátku, tak nemusím nostalgicky vzpomínat, jak seriál byl kdysi dobrý, jako tomu je pro mě u Walking Dead a křivka oblíbenosti může vesele cestovat nahoru, protože dolů už není kam. Chtěl bych mít jejich kouzelné samoléčivé/rychloléčivé schopnosti. Chtěl bych mít jejich trvanlivé zbraně a jejich neomezený počet. Chtěl bych mít taky stealth matky Octavie, hlavně kvůli tomu jak své těhotenství utajila na Arše. Je to past. Ze začátku jsem byl u obrazovky, protože jsem chtěl vidět, jak moc to bude absurdní (a částečně taky proto, že jsem chtěl vidět zmutovanou planetu Zemi, protože mám v oblibě Černobyl, S.T.A.L.K.E.Ra, opuštěné, zarostlé civilizace, atp.). Pozdější díly jsem sice taky sledoval jen abych viděl, jestli to dokáže být ještě absurdnější (dokáže, stačí se podívat na tohle video [Basically, Finn; Spoilery na S02E04-S02E08]), ale po konci druhé série jsem však musel přidat jednu hvězdičku na celkové tři. Vzhledem ke kolísavé kvalitě a uspěchané závěrečné sérii už to na tomto čísle zůstane. Hloupé, ale velký potenciál pro guilty pleasure? Ha! Už vím, kde jsem tento recept viděl předtím. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a nebezpečná vec v jednom, to sa nevidí každý deň. KILL OR BE KILLED - to je, oč tu běží. A to čo má byť? Asi 5 najväčších strachov ľudstva v jednom seriáli. Je návykový a zaujímavý, to áno. Lenže prečo točiť niečo tak deprimujúce, násilné a načo si zahrávať s pudovým strachom divákov? V realite človek zažije až príliš negatívnych emócií na to, aby bolo správne mu ich servírovať aj na obrazovke. Qui bono? Po 30. dieloch mám toho už dosť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: The 100 určitě nepatří zrovna mezi nejchytřejší seriály a chyb by se tu našlo celkem dost, skřípajícími dialogy počínaje a nepopsatelně odfláknutými triky konče. Díky hodně svižnému tempu, sympatické brutalitě. nadějnému postapokalyptickému světu v čele s vesmírnou lodí Archa se ovšem vlastně nemá ani divák kde nudit a příběh se posunuje až překvapivě rychle vpřed.. Teen novinka zkrátka zatím slušně naplňuje atributy výplachové zábavy. Moje letošní seriálové guilty pleasure.70% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 2. série - 60 % Po druhé sérii končím. Je pravdou, že jsem s The 100 začal o mnoho mladší a v tu dobu jsem veškerou produkci od stanice CW hltal a každý týden jsem s jiskřičkami v očích čekal na Arrow, The Flash a další. Tuto dobu ale zavál čas a skoro už nic od této stanice nesleduji a měl jsem v The 100 takovou přestávku, že už se mi nechce začínat znovu. Pamatuji si ale, že mě seriál bavil a měl své post apo kouzlo. Dneska bych hodnotil asi nižším procentem, ale mám na to krásné mladistvé vzpomínky, které si rád uchovám. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Jedna z hlavných hrdiniek, Octavia (Marie Avgeropoulos), je v seriáli o štyri roky staršia v porovnaní s knihou. V seriáli má 18 rokov, v knihe len 14. Zabránilo sa tým kontroverzii pri niekoľkých scénach. (mivr)
  • V epizodě zazní píseň „Hymn“ od Joela Portera. (Duoscop)
  • Sterling (Keenan Tracey) spadne ze skály společně s provazem, avšak v následující scéně je provaz stále přivázaný k pařezu. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama