Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 2
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Recenze uživatele darthvader77 k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2015) (S01) 

Zatraceně drsné na Marvel poměry. Nikdy bych nečekal, že znásilník žen bude hlavním padouchem nějakého jejich materiálu, ale světe div se. Záporák je asi něco, co tady vytane na mysli první. Kilgrave je slizká chodící hromada sraček, ale díky Tennantově herectví člověk se cítí k němu být hypnoticky přitahován. A díky tomu, že hlasem může ovládat kohokoliv a kdokoliv může být nepřítel, tak se z toho stává zajímavá hra na kočku a na myš, kdy ve velkém městě New Yorku nemáte komu věřit. Jessica Jones je jedna z nejlepších ženských postav. Reprezentace udělaná dobře, kdy mám silnou ženskou hrdinkou, která ovšem má svoje mouchy, svoje démony a snaží se dostat z osidel psychopatha, který nemá v úmyslu nic jiného než ji v honbě za zvraceným projevem lásky udělat ze života peklo. Drsne naturalistické a napínavé tudíž můj šálek kávy no cameo Claire v poslední epizdoě je třešničkou na dortu. ()

AKA Dámská jízda (2015) (S01E01) 

Netřeba dodat, že tenhle pilot je podhodnocený masterpiece. Opravdu mne překvapuje, že show od Marvelu se rozhodla prozkoumat tak hluboká témata jako znásilnění, PTSD, záchvaty úzkosti a oproštění od násilníka. Krysten Ritter předvadí skvělý herecký výkon a po Breaking Bad ji samostatné  seriálové angažmá přeji. No a vidět Moss v něčem jiném než Memento a Matrix to je taky fantastické. Ale, čím si mne tenhle získal je vypointovaný krutý závěr. Pan Fialový není v téhle epizodě přímo vidět, ale stejně jako Vetřelec v prvním dílu mnohem víc se bojíte toho, co nevidíte. A ten čirý sadismus v posledních pěti minutách. Mráz po zádech a získalo si mne to po celou sérii. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Těžce podceňovaná série, která paradoxně i přes absenci vynikajícího Davida Tennanta je mnohem temnější než předchozí. Postavy procházejí naprostou bouří sraček, které na ně život valí. Dělají stále sobečtější, amorálnější a zlejší rozhodnutí. Líbilo se mi, jak tvůrci dokázali udělat perfektní retcon, který dával smysl a hlavní antagonista téhle série je důstojným nástupcem Killgravea a musím říct, že Alisa je stejně osobní a testuje Jessicu možná ještě více než on. Líbí se mi, jak celá série otočí na hlavu status quo. Malcolm a Trish se stanou pěknými sobeckými zmetky. Malcolova méněcenost a Trishina žárlivost je prozkoumána na 100%. Co mne ovšem též dostalo je samotná Jessica, která se čím dál více stává tím, co přísahala zničit. No a Jeri si prožila dějovou linku z Nejvyšší nabídky a měla svůj anti character arc, kdy ze sobecké mrchy k samaritánce zpátky k sobecké mrše. Briliantní. ()

AKA Chci tvoje šílenství (2018) (S02E07) 

Původně jsem celé zápletky s matkou vůbec nefandil a přiznám se, že byť Jessica může fungovat i bez charismatického doktora Who a neztratila nic ze své přitažlivé atmosféry kriminálního New Yorku, chyběla tomu nějaká šťáva. Ale tenhle díl nejenom nejlepší epizoda seriálu ale možná dokonce jedna z nejlepších epizod celého Netflix Marvelu. Předně je to antická tragédie, kdy zjistíme jak Jessica dostala bundu a přišla na jméno alias. To jakým způsobem vysvětlili absenci maminky bylo srdcervoucí. Líbilo se mi, jak tvůrci nechali Strilingovi city na interpretaci, takže to i ono může být pravda. Teď už se to nikdy nedozvíme. A ten emocionální závěr s plátnem, Trish a filmem. Zatraceně kdo krají ty cibule. ;) ()

AKA Tři životy a stále není konec (2018) (S02E11) 

To jak temná celá druhá série je a jak daleko je Jessica Jones zajít to je prostě uchvátné, stejně jak daleko zašli Malcolm a Trish. Nemám slov tohle prostě je snad ještě lepší než první série no David Tennant si svůj návrat do role geniálního Killgrave užil To byl trolling. ()

Série 3 (2019) (S03) odpad!

A tak nám Defender sága nekončí s hrdinným posledním hurá, ale s posledním zafňuknutím. Zde půjdu hrdě proti proudu a řeknu, že tohle je opravdu z nejhorších věcí, kterou jsem měl možnost sledovat. Jessica Jones nečekaně ve třetí sérii šla do větších hoven než Iron Shit. A zklamání je o to větší, že Iron Shit byl sračka konstatně, takže tam mohl být člověk jenom mile překvapen, nicméně tady to je obrovský sesun od druhé série. Největší problem je záporák Gregory Sallinger, který je masivní downgrade ve srovnání s Killgravem a Alisou. Oba dva měli blízké propojení s protagonistou. Oba dva byli osobní soupeři. A ze všeho nejdůležitější oba dva měli schopnosti tudíž jste chápali, proč je Jessica nemohla jednoduše porazit/zabít. Ale nějaký debil dostal nápad poslat proti Jessice Jones se superschopnostma obyčejného seriového vraha. Takže pak celý seriál musí vymýšlet milion nesmyslů, proč se řečený seriový vrah dostává pryč se vším. Scéna kdy Jessica JOnes na něj jenom čumí, zatímco Salinger na ní pomalu v klídku zavolá policajty to je největší pitomost kterou jsem viděl. Štve mne, že Jessica se rozejde s latincem už mezi řadami, takže tím finále předchozí série spláchnou do záchodu. Erik byl kůl celkem, ale taky trpěl neuvěřitelně stupidním psaním. Veškeré problémy seriálu tedy přítomné v předchozích sériích jsou tady desetinásobné. Vše nakonec vrcholí uklizením Salingera na vedlejší kolej v posledních třech epizodách, několika stupidních dějových zvratů, aby nakonec celé tři série seriálu vyvrcholili vykradením Daredevila Punishera, kdy se z Trish Walker stane dietní Punisher zatímco Jessica Jones přejde do dietního Daredevila, čímž seriál totálně zabije vše, co ho dělal unikátní. Jediná dobrá zpráva je, že pokud se k tomuhle Disney v budoucnu tak je tu prostor pro upgrade. A ani ten Cage to nezachránil. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama