Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 2
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Recenze uživatele NiWi k tomuto seriálu (2)

Jessica Jones (2015) 

Jessica Jones je zatím nejlidštější a taky nejtvrdší věc od Marvelu. Místo superschopností a hrdinství se tu dočkáme tvrdé reality, násilí, chlastu, drama o kontrole mysli a jiných věcí, které ve filmové sekci neuvidíme. Na jednu stranu je to fajn, nelítají tu blázni v kápích, nestřílí tu lasery, jde spíš o detektivní záležitost, která si "superschopnostmi" jen pomáhá, ale jsou tu naprosto na vedlejší koleji. Na druhou stranu, celý seriál sledujeme marné honění Jessicy za svojí noční můrou a když ji konečně dostihne, ona zase zmizí a vše jde nanovo. To se stane nejmíň 3x a hlavně ke konci seriálu už je to natahování opravdu do značné míry otravné a dějí se věci, které vlastně jsou zbytečné (sebevražda Hope Schlottman? IGH? rádoby hraní na city mezi matkou a dcerou..) to vše postupem času díly shazuje do průměru. Finále je oproti Daredevilovi oboum sériím hodně slabé a předvídatelné. Jako celek však je seriál docela poutavý, bojující ego Jessicy s charismatickým Kilgravem dějovou linku docela táhne. Ve 2. sérii však bude potřeba trochu víc, než jen realistická detektivka s krásnou alkoholičkou v hlavní roli ()

Série 2 (2018) (S02) 

Bohužel druhá Jessica Jones spadla v mnohém dolů oproti první sérii. Zápletka by nebyl takový problém. Odhalování minulosti Jessicy bylo určitě zajímavé, bylo to oznámeno dopředu, a Jessica si opět prošla těžkou zkouškou poté, co se vymanila rukou Kilgravea. První polovina série tak nebyla předvídatelná, a nabízela zajímavý hon za tajemnou minulostí. Ta druhá polovina, přesněji od chvíle, co se objevila Jessicy matka, vše nabralo podivný spád, a situace se rozjely úplně nekontrolovatelným směrem, hodně přehnaným, což byla škoda. O dost v této sérii spadlo napětí, samotná Jessica nepůsobila tolik jako badass i když se o to snažila, a celkově série jako kdyby jen tak plula, a nenabízela žádné pořádné akční momenty, ani žádné pořádné situace ze kterých by člověk nebyl svůj. Výraznou absencí série je vyložený záporák, za kterého opravdu nejde považovat Dr. Karla či Jessicy matku. Kilgrave v první sérii byl skvělý, a zde tento element naprosto chybí, a táhne děj dolů. Musím uznat, že jednotlivé postavy zaznamenaly opravdu velký pokrok, do třetí série bude zajímavé sledovat vývoj Trish jako Hellcat, což po finální epizodě snad je jisté. A Jeri Hogarth také začala zajímavý byznys, takže je na čem stavět. Tak jako tak, druhá série mě trošku zklamala, nenacházel sem v ní to co v té první, nic mě na ní vyloženě nebralo, nic mě nešokovalo, a to je velká škoda. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama