Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (166)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál,který stojí na Matáskovi, Ozrovičovi,Pavelkovi a Vlasákové. Zajímavý scénář a je to věrná kopie německého serialu. Akorát by mě zajímalo,jestli mají licence na všechny megahity(guns roses,r.williams,The Offspring,The Verve,The Hoobstank),ktere v seriálu objevili. Jinak je to díl od dílu lepší. ()

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože takovou blbost,aby člověk pohledal.Matásek musí být hodně zoufalý,když roli v takové hovadině vzal.Po dvaceti létech v komatu by měl ten zoufalec tak atrofované svalstvo,že by se musel zgruntu znovu všechno učit i chodit,mimo to,že by si zřejmě nepamatoval ani jak se jmenuje,natož svou minulost.Že tak hloupé sci-fi předloží divákovi tv Prima a bude naivně doufat v ohromující úspěch,to bych nečekal.Režisér tohohle braku musí být naprosto slabomyslný a scénáristé na tom budou s inteligencí hůř,než zmrzlá makrela.Ještě,že to dávali dohromady tři.Jeden by snad takovou koninu snad ani zvládnout nemohl. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Náměty případů nejsou totálně debilní, ale předpokládám, že ty jsou spíše součástí koupené frenčízy a jediným větším příspěvkem z produkce Primy je tak naprosté hulvátské buranské hovado v podání Matáska, který se sice snaží, seč může, a budiž mu to přičteno k dobru, ale z těžkého podprůměru seriál sám vytáhnout nedokáže. Poněkud imbecilní a patolízalské chování postav a, přinejmenším na české poměry dost smutně laciná zápletka přivedení tohohle blba zpět do sboru namísto do blázince na převýchovu a pochopení svého místa ve společnosti prostě kazí naprosto celek. Tohle raději nemělo spatřit světla obrazovek, obzvláště v porovnání s 1. oddělením nebo Raplem. --- PS: A zase jsem si vzpomněl na skvělý a předčasně ukončený Life. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně to baví, mně se to líbí. Na nic si to nehraje, nic to nepředstírá. Myšlenka sice trochu ujetá, že se někdo po 20 letech probudí z kómatu, nicméně naštěstí už tohle téma je víceméně opuštěno a seriál si žije svým vlastním životem. Herci jsou úžasní a řekl bych, že je to taky hodně baví, což je rozhodně na place vidět. Žádná zásahovka, žádné majáky, žádné šílené akční scény, které stejně neumíme. A při tom vtip a sarkase. Postavy jednají tak jak od nich člověk očekává a jsou to normální lidi. Ve většině případů to má i logiku a není to nějaký vyumělkovaný případ ala Agáta Christie, jejíž vymyšlené příběhy jsem nikdy neměl rád. Kdo od toho nic nečeká tak se myslím královsky baví. A to se u kriminálního seriálu povede málokdy.... Jen víc takových příběhů ! ()

Ezis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii jsem neviděla. Během 2. série kvalita úžasně stoupla, nejmíň o jednu hvězdičku. Začínala takovou uhádanou Ordinací v růžové zahradě a jednoduchými příběhy, kde jsem vraha odhalila i já - a to je co říct :-) - a končila slušnými detektivními zápletkami, nečekanými zvraty a příjemným humorem. Vyloženě zázrak to není, ale potěšilo mě, že se v české kotlině našla současná detektivka, na kterou se ráda podívám. Hlavně se mně líbí neokoukaní herci, dobré hlášky a celkem i propracované postavy - ke konci 2. série jsem začala mít pocit, že scénáristi získali nadhled a mají ty své postavy rádi. A sice nejsem katolička, ale bylo super pro změnu vidět detektivku, kde hlavní policajt v kostele nenašlapuje jak po střepech a nerozhlíží se kolem, jako by zpoza sloupu měl vyskočit svatý Dyndyndon. A taky - třeba na rozdíl od Vražd v Midsomeru - bylo super vidět detektivku, kde vrahem není farář :-P Takoví skvělí kněží jako Bóďa se občas vyskytují (znám jednoho, co pět kluků vytáhl ze závislosti na automatech), takže mě potěšilo, že se taky jednou octli v mainstreamovém seriálu. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Natáčelo se v bývalém černouhelném dole Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Důl ukončil těžbu v roce 1997. Těžilo se z hloubky kolem 500 metrů. Jámy jsou zasypané, podzemí se tedy mohlo točit pouze v cvičné štole. Těžba na Kladensku byla ukončena v roce 2002. (rakovnik)
  • V čase 16:00 leží na stole „mrtvola", která viditelně dýchá. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama