Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer 1
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (87)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

For All Mankind, má velmi sympatický vesmírný námět, který vyvažuje osudy hlavních astronautů a jejich rodin na Zemi. Hlavním mínusem je časté natahování dílů, i když je ta vata na Zemi v porovnání s jinými seroši dost dobře napsaná, tak mě občas dokázala řádně uspat. Opět je tam plno drobností, které mě dokázaly vytočit, ale nic hroznýho. Na druhou stranu, celé to alternativní pojetí historie, famózní scény z Měsíce, časové skoky mezi sériemi a ambice v dalších sériích ukazovat kolonizaci Marsu a dokonce měsíců Jupiteru je zkrátka boží a já tvůrcům přeji, aby to táhli tak dlouho jak budou moct. Je to totiž formátově udělané tak šikovně, že to může mít i deset sérií a furt to bude koukatelné. Takže nebýt, pár horších dílů, bylo by to na slaboučkých pět, takhle to nechám na hodně silné čtyři a rozhodně doporučuji. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené seriálové alternativní okénko, které nám ukáže, jak extrémně by vesmírný závod eskaloval, kdyby Sovětský Svaz přistál na Měsíci jako první. Seriál For All Mankind tuto neodolatelnou otázku, kterou si určitě položil téměř každý fanoušek kosmonautiky a pilotovaných letů obecně, zabaluje do velmi realisticky působící podívané s přirozenou příchutí emancipačního dramatu, která Vás dokonale “přiková” ke gauči. Jistě, některé epizody jsou až moc táhlé a nemají ten patřičný spád, ale těchto případů zde naštěstí moc není, takže to nepůsobí až tak rušivým dojmem. Za zmínku rovněž vyjma uvěřitelných hereckých výkonů stojí i precizní skloubení “naší” a “vymyšlené” historie, jež si zde podávají ruku velmi nápaditými způsoby. Pokud jste tedy fanoušky NASA a pilotovaných letů na Měsíc, tato delikátní seriálová záležitost je pro Vás určitě tím pravým. Skvělá práce! (Apple TV+) „Remember, we chose to go to the moon not because it was easy, but because it was hard.” ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

I v tom nejdivočejším snu si nedokážu vysnít, že by Sovětský svaz zvládl přistát na Měsíci. Nutno si uvědomit, že Sovětský svaz byl v polovině šedesátých let v prdeli. Po smrti Sergeje Koroljova se dostal do popředí nápad, že Rusové poletí na Měsíc jednou raketou, a to přímou cestou. Nedokážu si představit, že by toho byli schopni i dnes, natož tou dobou. Za mě moc veliká pohádka, na kterou jsem ze začátku rád přistoupil, nicméně s ohlédnutím musím podotknout, že nejde ani tak o samotný závod, než o sledování mezilidských vztahů. Což zamrzí. Čekal jsem techničtěji a faktičtěji zaměřený seriál, a to se nestalo. Ani se mi nechce moc věřit, že v době, kdy NASA byla výhradně mužskou záležitostí, by mezi sebe vzala ženy. Ano, NASA se později ukázala jako pokroková organizace, která ve svém zájmu, aby její činnost byla v očích veřejnosti o to zajímavější, mezi sebe přibrala ženy. Myslím si, že v té době by raději Sověty trumfli mužskou posádkou, která by se zaměřila na takový aspekt, na který by Sověti neměli. I rychlé tempo seriálu příliš nepomáhá. Jak jsem byl ze začátku nadšen, tak tyto pocity vystřídala těžkopádnost některých scén. Kdyby byl seriál komplexnější a nezaobíral se jenom mezilidskými vztahy, bylo by to lepší. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Toto je jediný seriál, který mě z nabídky Apple TV zaujal. Zaměřuje se na alternativní historii, kdy Rusové vyhrávají vesmírné závody a dostávají se na Měsíc jako první. Američané samozřejmě reagují, ale ani to se neobejde bez komplikací. Vše se dost vyhrotí, takže se na Měsíci začnou stavět i lunární základny. Sledujeme osudy postav jak na Měsíci, tak na Zemi. Po pár nehodách se Američanům daří si upevnit své postavení, Rusové tam jsou jen minimálně. Děj se odehrává v letech 1969-1974. Na konci je skok do roku 1983. Dost mě to zaujalo. Je to dost promakané a věnují se hodně detailům a dobové přesnosti. Na seriál mě částečně nalákalo i dobré obsazení. Další série vše posouvá o level výš. Vztahy mezi USA a Ruskem se vyhrocují a boj o Měsíc pokračuje. Finále nás hezky nalákalo na rok 1995, kdy se podíváme i na Mars. :) "Hi Bob." ()

Galerie (441)

Zajímavosti (7)

  • Během pouštního survival tréninku mají dámy nafasovány batohy ALICE large, které však byly ve skutečnosti uvedeny do oběhu až cca tři roky poté. (Andy.)
  • Na začátku epizody jsou záběry z České republiky. Nejprve je vidět český nápis „Ostrava vítá první kosmonautku“ a následně jsou vidět záběry historické budovy Národního muzea a Václavského náměstí. (DonCarlos80)
  • Kosmonaut Stepan Petrovis Alexejev (Nikola Djuričko) v seriálu tvrdí, že před startem jako kosmonaut-kandidát držel v ruce Lajku. První skupina kosmonautů-kandidátů ale byla vybrána více než dva roky po startu Lajky... (Andy.)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama