Reklama

Reklama

Superman a Lois

(seriál)
Trailer
USA, (2021–2023), 30 h 10 min (Minutáž: 39–63 min)

Předloha:

Joe Shuster (komiks), Jerry Siegel (komiks)

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Inde Navarrette, Dylan Walsh, Jordan Elsass, Emmanuelle Chriqui, Alex Garfin, Erik Valdez, Wolé Parks, Michele Scarabelli (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(43)

Po letech konfrontací s megalomanskými superpadouchy, monstry pustošícími Metropolis a mimozemskými útočníky odhodlanými vyhladit lidskou rasu, jsou nejslavnější superhrdina světa, Muž z oceli jménem Clark Kent (Tyler Hoechlin), a nejznámější komiksová novinářka Lois Laneová (Elizabeth Tulochová) nuceni čelit dosud největší výzvě – stresu, tlaku a problémům, jimž jsou pracující rodiče v dnešní společnosti vystaveni. Jako by náročná výchova dvou synů nebyla už tak dost složitá, Clark a Lois si také musí dělat starosti s tím, zda jejich synové Jonathan (Jordan Elsass) a Jordan (Alexander Garfin) časem zdědí po svém otci kryptonské superschopnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele mzss1 k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2021) (S01) 

[96%] Jsem ohromen! Tento nový seriálový DC počin o Supermanovi se opravdu vydařil. Nemá smysl, abych tu srovnával, který představitel tohoto ikonického hrdiny byl lepší. Třeba Cavila jsem si dost oblíbil a tento herec Tyler Hoechlin se Cavilovi sakra nečekaně vyrovnal. Na seriálovou produkci to působí někdy až áčkově (myslím tím zdařilou technickou stránku) a i jiné prvky. Co můžu asi nejvíc pochválit, tak jsou postavy a jejich krásně vykreslené vztahy ze kterých přímo prýští emoce. Tak jsem to vnímal já. Každá epizoda tu má poctivou nálož emocí, skvělých postav a i výbornou akce. A ani mi nepřijde, že by byla moc na oko nepříjemně digitální. Líbila se mi! Ten nápad, kdy tu Clark Kent jako Superman má ženu a s ní dva syny s čímž, že jeden z nich po otci zdědil super schopnosti, které se zde bude učit ovládat, je skvělý. Jeho žena Lois už nemohla být lépe představena. I vedlejší postavy jsou skvěle napsané. K tomu zajímavá hudba. Takže bez dalšího okecávání, každého to asi nemusí až tak uchvátit, ale já jsem nadšen. 12 epizod jsem ohodnotil jako 5* a 3 po 4*. Fakt se těším na další řadu, takže asi tak. BOMBA! ()

Série 2 (2022) (S02) 

[91%] Stejně jako první řada je tohle neskutečná pecka a moc za ní nezaostává. U té první to bylo dějově takové klasické + samozřejmě ty nové aspekty typu, že Superman má dva syny apod. Tahle druhá sezóna je taková různorodá. Postupně se tu seznamujeme se záporáky a všelijakým nebezpečím z odvrácené strany vesmíru. Postavy a jejich vztahy – to zde opět excelentně funguje a mnohdy to dost graduje. Akce tu také je, opět výborně natočená, sice už ne tak zajímavá jako v první řadě, ale furt je na co se dívat. Někteří diváci tu píší, že je to už takové natahované, ale já si to nemyslím. V podstatě každá epizoda nabídne něco jiného. Hudba je opět vydařená, takže jsem opět spokojený a už se těším na třetí řadu! ()

Série 3 (2023) (S03) 

[86%] Ani tato třetí série nešla žádným velkým poklesem dolů. První mi přijde naprosto perfektní, rovněž i ta druhá a tato třetí až na pár drobností mě opět bavila! Největším kladem jsou rozhodně vztahy mezi postavami. Ty emoce jsou někdy opravdu velké, zejména v pasážích, kdy Lois bojuje s rakovinou. Co se týče AKCE, je to taková nutná výplň. Není už až tak přemrštěná, ale rozhodně mě zabaví. Zaujal mě i děj, který byl konečně o něco rozumnější a vtáhl mě rychlejc do děje. Jen mi přijde, že to tou 11 epizodou mělo dějově skončit tato série. Poslední dvě epizody jsou trochu navíc, ale i tak nemám větších výtek. Hudba byla opět dobrá. Konec je samozřejmě otevřený, tak už nyní se nemohu dočkat čtvrté série! ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Reklama

Reklama