Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 9
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 9

Recenze (331)

LND 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě teenage post-apo příběh o povedené partičce, která rozvrací a ničí jednu dobře fungující společnost za druhou. Scénář je při nejmenším pozoruhodný, jelikož kadence hlášek a slovních obratů jako „I’m in“, „I got this“, „my people“, „your people“ a „it doesn’t have to be like this“ je skutečně na úrovni stropu. Zrady, podrazy, výměny stran a dramatické míření zbraněmi do všech směrů jsou rovněž na denním pořádku, jako by se nechumelilo. Všechny ty „nečekané“ zvraty obvykle ústí v nekonečné zástupy mrtvol a potoky krve. Dokola se všichni permanentně ujišťují, že dělají správnou věc nebo že jim záleží na tom či onom. Myslím si, že pro nejlepší zážitek z tohoto seriálu musí člověk co nejdříve vypnout mozek. Je to celý tak brutálně našlapaný a cool, že vůbec nevadí, že je to jeden velkej nesmysl. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Seriál má velmi slibnou premisu, která určitě nadchne všechny fanoušky postapo žánru. Veškerý svůj potenciál ale zazdívá snahou svést na vlně megaúspěných teenagerských filmových sérií poslední doby (jako Twilight nebo Hunger Games), a tak cílí především na teenagerské diváky (tematicky má blíž k Hunger Games, kvalitativně bohužel k Twilightu). Osud lidstva tu tedy není tak důležitý jako to, kdo se z těch mladých a krásných vyšampónovaných hrdinů a hrdinek do koho zamiluje. Škoda. Bylo tu zaděláno na víc. Ale jako guilty pleasure – proč ne? (Od druhé série se to prý zlepší.) ()

Reklama

Ekkan 

všechny recenze uživatele

Předsudky proti tomu, co vyprodukuje stanice CW jsou u mě na denním pořádku (Vampire Diaries, The Originals...) zatím mě nic nepřesvědčilo o tom, že jsou to seriály nejen pro náctileté až do té doby než jsem narazila na seriál The 100. Neočekávané, brutální, promyšlené... Herecky skvělé, bez zbytečně moc otravných tváří, originální - na správném místě rozvíjený děj a s velkým potenciálem k dalšímu kvalitnímu pokračování. Aktuálně a myslím si, že i delší dobu zůstane, jedním z mých nej seriálů u kterého se nemůžu dočkat další serie. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o skvelý seriál, s dobrým "tvúrčím tímom. Kto z nás si neprial aspoň chvíľu byť v postapokaliptickom svete ? Seriál ponúka pestrú paletu vharaktoerov ktoré si vás raz získajú a inokedy zasa stratia vašu priazeň. Každopádne je to seriál ktorý ma neskutočne baví. Po 1.a 2. Sérii 90% 1.Séria - 80% - je mi jasné, že prvá séria mala za úlohu upútať diváka. Každý diel končí akýmsi menším cliffhangerom alebo ako to nazvať. Každopádne rodí sa nám skvelý seriál. 2. Séria - 100% Vynikajúca séria, ktorá mení všetko, čo sme o seriáli vedeli. Všetko je zrazu iné, konflikty sa šíria jeden za druhým. Riešenia jednotlivých konfliktov sú však často ešte zvláštnejšie a o to zaujímavejšie. Vynikajúca zápletka, vynikajúce Mid Season finale a posledné 4 časti boli všetky dych berúce. Ešte som nevidel aby 4 epizódy pripravovali v rovnakom tempe (akoby) predposlednej časti diváka na finále. Je to tým, že nie je všetko ružové. Stále sa objaví sebemenšia chyba ktorá mení celý dej. Predposledná časť, ale hlavne GRANDFINALE ma odrovnali. Knocking on Heavens door úžasné! ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

První díly naznačují, že seriál bude o bandě děcek urvaných ze řetězu, ale není tomu tak. Postavy se pod tíhou okolností neuvěřitelně mění, téměř v každém díle nastává nějaký zvrat. Bylo by škoda nechat se odradit cca prvními třemi díly. Dále obsahuje spoilery! Baví mě vývoj postav. Z privilegované puberťačky se stává silná vůdkyně, která činí těžká rozhodnutí. Z psychopata se stává rozumný vůdce. A když dostanou na obrazovce/monitoru větší prostot Groundeři v čele s Lexou a jednají o spolupráci se Sky people, tak teprve má seriál grády. Sakra, nemůžu se dočkat třetí série. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Ve 22. minutě hraje píseň „We're Going Home“ od Vance Joye. Během poslední války hraje „The One I Love“ od Scala & Kolacny Brothers. Na konci epizody hraje „Bad“ od U2. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na večírku, je „Underwater“ od RÜFÜS DU SOL. (Duoscop)

Reklama

Reklama