Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Zatím (po čtyřech dílech) opatrná čtyřka. Uvidím, co bude dál, ale už sám fakt, že po novém roce začne třetí řada, svědčí o určité kvalitě. EDIT uprostřed druhé řady - stále perfektní seriál, mezitím dvě drobností, které tomu ubírají na kráse: a) prediktabilita - téměř každý zvrat předvídáte na hony dopředu b) extrémní podceňování účinků atmosféry na téměř nebo úplně nekontrolovatelné objekty vstupující do ní z oběžné dráhy + zásadní podcenění vlivu dopadu tělesa z oběžné dráhy bez padáku na lidský organismus, byť by byl pád sebeřízenější. EDIT2 - klíčová novinka pro třetí řadu - v prvním díle si zahraje Shawn Mendes drobné cameo! ()

Ekkan 

všechny recenze uživatele

Předsudky proti tomu, co vyprodukuje stanice CW jsou u mě na denním pořádku (Vampire Diaries, The Originals...) zatím mě nic nepřesvědčilo o tom, že jsou to seriály nejen pro náctileté až do té doby než jsem narazila na seriál The 100. Neočekávané, brutální, promyšlené... Herecky skvělé, bez zbytečně moc otravných tváří, originální - na správném místě rozvíjený děj a s velkým potenciálem k dalšímu kvalitnímu pokračování. Aktuálně a myslím si, že i delší dobu zůstane, jedním z mých nej seriálů u kterého se nemůžu dočkat další serie. ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

První díly naznačují, že seriál bude o bandě děcek urvaných ze řetězu, ale není tomu tak. Postavy se pod tíhou okolností neuvěřitelně mění, téměř v každém díle nastává nějaký zvrat. Bylo by škoda nechat se odradit cca prvními třemi díly. Dále obsahuje spoilery! Baví mě vývoj postav. Z privilegované puberťačky se stává silná vůdkyně, která činí těžká rozhodnutí. Z psychopata se stává rozumný vůdce. A když dostanou na obrazovce/monitoru větší prostot Groundeři v čele s Lexou a jednají o spolupráci se Sky people, tak teprve má seriál grády. Sakra, nemůžu se dočkat třetí série. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí třetí série jsem se rozhodl okomentovat seriál i jako celek. Jde o velkolepou podívanou, které scházejí kvalitní herecké výkony, jakýkoliv scénář a režie. Celá tato záležitost na mě působí jako jedna velká a nepodařená improvizace, což je škoda, protože původní nápad rozhodně nebyl špatný, jenže pak evidentně přestal chodit do práce scénárista a už to jelo. Hercům se nedá v žádném případě upřít snaha, naopak je jí tam tolik, že místy přechází až do křeče. Dalšími záležitostmi, kterých je jednoduše příliš mnoho, jsou patos, heroické pózy a prohlášení a motivační promluvy, kvůli kterým často utichnou i nejzuřivější boje, aby se později znovu rozhořely plnou silou. Na druhou stranu uznávám, že se člověk dozví i věci netušené, jako příklad uvedu, že je možné v primitivních podmínkách se základním nářadím a s použitím trosek z kosmické stanice vybudovat hermetickou místnost za 20 minut. Nejtrapnější postava:Octavia. Nejotravnější postava:kancléř/prorok Jahahááá. Závěrem bych rád dodal,že nejsem zuřivým odpůrcem CW,například seriál iZombie si užívám. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to celkem nevinně, ale stejně jsem do toho spadl jako vždy. Neskutečně grandiozní start, díky kterému jsem si vybudoval novou závislost. Po pár dnech bez civilizace a sfouknutí obou sérii najednou s navazující rozjetou třetí, jsem postupně našel fakt klenot. Tenhle seriál prostě funguje fakt skvěle a daří se mu být díl od dílu kvalitnější, což se dneska jen tak nevidí. Ačkoliv jsem měl místama pocit, že koukám na Lost 2.0, tak to byl vážně jenom pocit. Postavy zde působí uvěřitelně , jejich vývoj je jako na houpačce a je brilantně vykreslen a potom divákovi podán jak na stříbrném podnose. Děj udržuje stálé napětí a má pořád co nového nabídnout, včetně nečekaných zvratů. O tomhle by mělo být mnohem víc slyšet, jelikož si to zaslouží fakt pořádný ohlas ze všech stran! The 100 je prostě neskutečná pecka! Snad to taková pecka bude i nadále, jelikož čtvrtá série malinko lapala po dechu. Your fight is over ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Na začátku epizody hraje „Evil“ od Interpolu. (Duoscop)
  • Jazyk Trigedasleng, ktorým rozprávajú seriáloví "grounders", vytvorila presne tá istá osoba, ktorá vymyslela jazyk Dothraki pre seriál Game of Thrones (2011). (mivr)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Alors On Danse“ od Stromae. (Duoscop)

Reklama

Reklama