Reklama

Reklama

Brutální Nikita

(seriál)
  • Kanada La Femme Nikita (více)
Kanada, (1997–2001), 70 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Joel Surnow

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Peta Wilson, Don Francks, Eugene Robert Glazer, Roy Dupuis, Matthew Ferguson, Jennifer Finnigan, Alberta Watson, Roman Podhora, Ted Atherton, Josh Holliday (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(96)

Obsahy(1)

Kanadský seriál NIKITA nebo také LA FEMME NIKITA, na českých obrazovkách uvedený pod brutálně přeloženým názvem BRUTÁLNÍ NIKITA, vychází námětem ze stejnojmenného filmu Luca Bessona. Hlavní hrdinka (v podání půvabné australské herečky Pety Wilson) je obviněna z vraždy (na rozdíl od původního filmu neoprávněně) a poté se po fingované popravě ocitá uvnitř supertajné organizace, jejímž posláním je boj proti terorismu a teroristickým frakcím. Pro Nikitu se tak rozpoutává nelítostný boj o vlastní existenci uvnitř organizace, jejíž praktiky se často příliš neliší od praktik organizací, proti kterým bojuje.

Seriál má charakteristickou atmosféru, doplněnou zajímavým výběrem hudby od známých i méně známých interpretů. Po odvysílání všech čtyř řad sepsali fanoušci seriálu petici za jeho pokračování, která byla vyslyšena a seriál byl doplněn o zatím poslední osmidílnou pátou řadu. (Romla)

(více)

Diskuze

spygirl

spygirl (hodnocení, recenze)

Proč Nikitu nekoupí žádná streamovací služba? Když vidím, co za blbosti někdy nabízí.... Nikita je poklad ;-)

tatooine

tatooine (hodnocení, recenze)

Je to absolutne TOP serial. Hodnotenia na CSFD objektivne ani byt nemozu. Vacsinou to tu hodnotia mladi muzi, takze ak su telenovely urcene starsim zenam, automaticky tu maju od mladych "odpad". Proste to su hodnotenia, kde trebars akcne filmy budu mat vzhladom k vekovemu obmedzeniu osadenstva vysoke hodnotenie. S objektivitou to nic nema, sami ked budu starcekovia akcne filmy sledovat nebudu, ale mozno ani na internet chodit nebudu. La Femme Nikita je mimoriadne kvalitny serial urceny istej skupine, este v istych rokoch. Bol to cislo 1 dramaticky serial na hlavno mseveroamerickom seriali. Dnesna doba je viac povrchna, viac si ziada nezmyselnu brutalitu a pod. Dnesne serialy, ci filmy, budu o dvadsat rokov hodnotene ako absolutny odpad nijakej kvality. Cize na tieto hodnotenia nema vobec vyznam pozerat. Vacsina TOP diel tu ma nebavi pozerat, zato vela nizkych hodnoteni su vyborne

Ginnare

Ginnare (hodnocení, recenze)

Peta je úžasná... a Don Francks? Neuvěřitelné... Stále ho mám zafixovaného v roli Woodyho v Divotvorném hrnci... Škoda, že jeho  zdejší biografie je prázdná...

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Takže nová Nikita bude mít čtvrtou řadu, ale ta bude zkrácená. Nepřipomíná Vám to něco? La Femme Nikita měla čtyři celé řady plus pátou zkrácenou :))

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

spygirl

spygirl (hodnocení, recenze)

yinloveyang: Také jsem si všimla, že některé díly jdou špatně po sobě....  Vždycky to tak vysílali, i při každé repríze. To bude nejspíš jenom u nás, jak jinak. :-) Správně mají jít epizody za sebou tak, jak je dávali v USA. Nova dává epizody podle výrobních čísel, které však mají sloužit pouze výrobci a distributorům - tento problém v číslování je nejvíce poznat ve 3. sérii. :-(

Zdroj: http://www.nikita.webz.cz/ 

Škoda, že nepíšeš komentáře k filmům/seriálům, čím více pozitivních komentářů k Nikitě, tím lépe. ;-) 

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Nikdo nechce zde něco zmínit? Je to normální i jinde nebo jenom u nás v ČR nejdou epizody po sobě tak jak je to v originále? Copak to tak mají dané nebo to snad dělají naschvál (možná kvůli sledovanosti)? Sice jsem si toho všimla už docela dávno, i na kinotipu byly názvy epizod nějak zvláštně dané, ale čekala jsem, jak často se to děje. Některé epizody jsou naprosto správně a pak najednou příjde epizoda jako byla ta včerejší s názvem Vzpomínka na Paříž, ta epizoda je na imdb napsaná jako s03e16, zde je to však epizoda 14. Je pravda, že některé díly vůbec na sebe nenavazují, ale ta včerejší má návaznost na 17. díl třetí řady a tak by tady posloupnost měla být. Já vím, že je směšné se takovými detaily zabývat, ale když jste to sledovali poprvé, tak Vám určité věci nemuseli docházet. Nebo to dělají až teď?

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Muff: No je pravda, že to vypadalo dost levně, ale mě se ten díl opravdu líbil, ono nesmíš to brát, že je to nereálný a hlavně nekvalitně udělaný, to pak si to rozhodně neužiješ. Prý ten díl měl být původně začátek spin-off série, kde by ten jejich příběh pokračoval. Osobně jsem ráda, že k tomu přece jenom nedošlo.

Muff

Muff (hodnocení, recenze)

Nejdementnější díl je 04/11, to snad napsal nějký puberťák a režírovalo děcko. Tenhle díl padá do sekce d-čkových pokusů, upřímně jsem litoval dospělé herce, že se toho museli zúčastnit. Stelba rambo-stylem, banda nezkušených, avšak zázrakem odhodlaných pubošů, zbytečné plánované obětování dvou nejlepších agentů (přičemž na konci na otázku, proč nasadil děcka, odpovídá, že i agenti k vyřazení mějí větší cenu (wtf?)). Nejhorší díl všech seriálů všech dob (pokud vynechám argentinské telenovely). Zkoukl jsem serál dvakrát - dabovaný a v originále. Drsný hlas Pety Wilson je prima, vůbec ta ženská je fantastická.

spygirl

spygirl (hodnocení, recenze)

korbitch22: No vidíš, to mě nenapadlo :D, ale to by Nikita nedopustila, protože má ráda Waltera a Birkoffa. Já jsem si zas říkala, proč toho času v dodávce (a osamotě) nějak nevyužili... ;-) Asi měli moc práce... :-)

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

jeden díl mě teďka rozesmál,Michael mohl nechat s Nikitou vychcípat celou sekci na nějakej virus a mohli si vodtajdat na fidži třeba,ale né,nemocinkatýmu šéfíkoj přinesli sérum až podnos...chjo :D

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Dokoukán celý seriál poprvé. A pro mě finále 4 řady a začátek 5 řady - jediná temná chvíle v seriálu, kterou jsem neměla ráda, konec páté řady se mi líbil a necítila jsem se u něj stejně tak špatně jako na konci čtvrté řady. A brečela jsem, což nedělám moc často a myslím, že ještě nikdy jsem nebřečela až na konci seriálu. Celkově je tento seriál to nejlepší i když je to naprosto neobjektivní hodnocení, ale prostě já to milovala. A důvod?: pár lidí tady označilo Michaela za psí čumák. No, koukněte se na seriál znova a pořádně, pokud ani pak nezměníte názor, tak pro Vás bude Michael už vždy psí čumák, ale já to vidím jinak, ten chlap cítil opravdu hodně. A je prostě jedinečný ve všem, pokud chcete detalnější hodnocení koukněte se na blog této slečny, co se jmenuje či nazývá Billie Doux : http://billiedoux.blogspot.com/2000/01/la-femme-nikita.html - dělá hodnocení dílu (v eng) a je objektivnější, ale co miluje, je Michael a na konci stejně jako já přiznává, že sledovala tu show kvůli němu, no já taky a pak kvůli jeho vztahu k Nikitě samozřejmě i když je pravda, že Birkoffa a Waltera jsem si taky velice moc oblíbila. A i šéfa mi bylo líto i když méně stejně jako Madeline.
Jinak nakonec se podívám i na tu novou Nikitu, ale fakt nechápu, jak je možný, že má docela dobré hodnocení, nikdy se tomuto seriálu prostě nevyrovná, to vím a nepotřebuji vidět jednu sezónu, stačí, když už jsem viděla pár videí na youtube. Jinak seriál překonal i můj nejoblíbenější seriál LOST (což už je co říct), i když je pravda, že seriál LOST jsem sledovala tři roky, zatímco toto jsem měla hotovo za dva a půl týdne a ono, když vidíte nějaký seriál, který Vás zajímá, tak často za den, tak si k tomuto seriálu během těch dvou týdnů uděláte mnohem rychleji větší vztah, ale vztah k seriálu LOST prošel zkouškou času, a vydržel ji, i když s nějakými odřeninami, což tento zatím ne, ale myslím si, že je jasný, že jí taky úspěšně projde.
Jinak jsem četla takové nepotvrzené zprávy, že představiteli Michaela Royi Dupuisovi byla nabídnuta role Jacka z 24 předtím než ji tali tomu blonďákovi (Kiefer Sutherland). No, tak jsem se ptala sama sebe, jestliže mu to fakt bylo nabídnuto, jestli nelituje toho, že to nepřijal, ale myslím, že to ani nepotřebuje, podle toho, co o něm vím, tak toto jeho povaha v reálu nepotřebuje, ono mě osobně 24 přitahovala k tv obrazovce jen malou chvíli, neviděla jsem moc dílů a pak to vyprchalo, zde hlavní mužská role byla pro mě mnohem lepší a její herec taktéž a kdyby tam Roy hrál, tak bych si ho možná už ani nespojovala s rolí z La Femme Nikita, ale jako Jacka z 24.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

No a vzhledem k tomu, kolik lidí hodnotilo tento seriál a novější verzi Nikity, tak nemám zatím chuť tuto novou show sledovat.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Seriál totálně zbožňuji a to ho momentálně sleduji poprvé v životě (jak je to vůbec možné), je pravda, že se nejedná o žádnou špičku, některé epizody mě nebaví tak moc, ale já se orientuji spíš podle jiných měřítek než většina členů ČSFD. Na IMDb to má 7,4 (podle mě více objektivní hodnocení), herci mi jsou neuvěřitelně sympatičtí, včera v epizodě 4x15, kdy jedna důležitá postava zemřela, jsem nemohla zastavit slzy, dokonce už jsem si zvykla i na ty intriky, co provádí šéf Paul s Madeline. Je ovšem pravda, že čtvrtá řada je hodně už o vztazích mezi jednotlivými postavami (především o hlavní dvojce Nikitě a Michaelovi) a akce jde stranou, ale postavy jsou pro mě prostě důležitou součástí seriálu a je pravda, že jsou někdy důvodem, proč už nesleduji třeba takové nové řady Doctora Who, protože jsem si až moc oblíbila postavy z éry Davida Tennanta. Moje hodnocení tak není objektivní, ale sedí k tomu, že jsem si tento seriál úplně zamilovala. Jinak Peta je velká výjimka u mých oblíbenkyň, spíše fandím tmavovláskám, ale Peta, ta je prostě úžasná, talentovaná herečka a je škoda, že není tak známá jako jiné herečky. U Roye platí to samé :)

Související novinky

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama