Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 2

Recenze (331)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o skvelý seriál, s dobrým "tvúrčím tímom. Kto z nás si neprial aspoň chvíľu byť v postapokaliptickom svete ? Seriál ponúka pestrú paletu vharaktoerov ktoré si vás raz získajú a inokedy zasa stratia vašu priazeň. Každopádne je to seriál ktorý ma neskutočne baví. Po 1.a 2. Sérii 90% 1.Séria - 80% - je mi jasné, že prvá séria mala za úlohu upútať diváka. Každý diel končí akýmsi menším cliffhangerom alebo ako to nazvať. Každopádne rodí sa nám skvelý seriál. 2. Séria - 100% Vynikajúca séria, ktorá mení všetko, čo sme o seriáli vedeli. Všetko je zrazu iné, konflikty sa šíria jeden za druhým. Riešenia jednotlivých konfliktov sú však často ešte zvláštnejšie a o to zaujímavejšie. Vynikajúca zápletka, vynikajúce Mid Season finale a posledné 4 časti boli všetky dych berúce. Ešte som nevidel aby 4 epizódy pripravovali v rovnakom tempe (akoby) predposlednej časti diváka na finále. Je to tým, že nie je všetko ružové. Stále sa objaví sebemenšia chyba ktorá mení celý dej. Predposledná časť, ale hlavne GRANDFINALE ma odrovnali. Knocking on Heavens door úžasné! ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ja tomu můžu dát s čistým svědomím 4 hvězdy už po sedmi dílech, protože tenhle postapo scifi/fantasy LOST má něco do sebe, tenhle žánr si myslím, že ještě není tak úplně ohranej a aby se mi to zalíbilo už po téměř 2 dílech se málokdy stává. Dole teenageři, nahoře starší vedení, na svý si můžou přijít všichni + spousta otázek a záhad, který to klidně na 3 řady natáhnout můžou. Přijemně překvapenej. 2.sérieZvedám na 5 absolutně. Druhá řada toho nabídla tolik a takovej progress. Jednotlivý skupiny, všechny ty neshody o nadvládu, akce a pořád tam maj scénáristi prostor pro další vymejšlení. Hlavně aby jim to ještě vydrželo chvíli. Viz Jaha a jeho město světel. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí třetí série jsem se rozhodl okomentovat seriál i jako celek. Jde o velkolepou podívanou, které scházejí kvalitní herecké výkony, jakýkoliv scénář a režie. Celá tato záležitost na mě působí jako jedna velká a nepodařená improvizace, což je škoda, protože původní nápad rozhodně nebyl špatný, jenže pak evidentně přestal chodit do práce scénárista a už to jelo. Hercům se nedá v žádném případě upřít snaha, naopak je jí tam tolik, že místy přechází až do křeče. Dalšími záležitostmi, kterých je jednoduše příliš mnoho, jsou patos, heroické pózy a prohlášení a motivační promluvy, kvůli kterým často utichnou i nejzuřivější boje, aby se později znovu rozhořely plnou silou. Na druhou stranu uznávám, že se člověk dozví i věci netušené, jako příklad uvedu, že je možné v primitivních podmínkách se základním nářadím a s použitím trosek z kosmické stanice vybudovat hermetickou místnost za 20 minut. Nejtrapnější postava:Octavia. Nejotravnější postava:kancléř/prorok Jahahááá. Závěrem bych rád dodal,že nejsem zuřivým odpůrcem CW,například seriál iZombie si užívám. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Po rozpačitém začátku se seriál dokázal docela slušně rozjet. K postavám (alespoň k některým) si jde i vybudovat vztah. Funguje i příběh, a to jak na Zemi na na Arše. Dost se navíc povedlo dvoudílné finále a docela slušný cliffhanger. Docela s těším na pokračování Série 1 - 73 % ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Závěr první řady tak trochu naznačoval, že by má oblíbená Clarke mohla být ve druhé dokonce držena takříkajíc na chov .. a to vypadalo samozřejmě hodně slibně /čti: lákavě ... ... ale nic z toho .. tedy, ne že bych to nečekal, nejsem přeci žádná TV naivní seriálová prvnička ... ale stejně se moc dobře kouká na ty mladý pohledný kočičandy s věčně blátem zmazaným obličejem a nesmytými neustálými četnými krvavými šrámy ... Summary: druhá sezona paráda a spokojenost ... a trochu obavy ze třetí serie .. obzvláště po shlédnutí s03e01-3 .. bohužel, dle mého předpokladu to jde celý do kopru ... ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • V epizodě zazní píseň „Hymn“ od Joela Portera. (Duoscop)
  • Jedna z hlavných hrdiniek, Octavia (Marie Avgeropoulos), je v seriáli o štyri roky staršia v porovnaní s knihou. V seriáli má 18 rokov, v knihe len 14. Zabránilo sa tým kontroverzii pri niekoľkých scénach. (mivr)
  • Název města Tondc, ve kterém žijí Zemšťané, je odvozen od hlavního města Spojených států amerických - Washington, D.C. (Liesel1)

Reklama

Reklama