Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 1

Recenze (331)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem tenhle seriál před lety shlédl jenom kvůli Henry Ian Cusickovi a i když to často právě on zachraňuje, tak je to celkové hrozně lidl seriál. Ten nápad je fakt skvělý a hlavní motiv druhé a třetí série je hrozně super, ale ty postavy, které se ve většině skládají z teenagerů, jsou často fakt na facku. Třeba takové postavy Raven nebo Octavie, u mě často vyvolávaly můj vnitřní hněv a potřebu svrhnout vládu a nastolit patriarchát. Takže když opomeneme, že to má tak čtvrtinový rozpočet, scénaristy, kteří jedou minimálně crack a v celku hrozné herce, tak se jedná o ucházející alternaci na LOST. Jakože proč ne. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Až na naléhání mého okolí jsem konečně pustila tento seriál. A jsem ráda, že je to za mnou. Ty 4 díly, co jsem shlédla mi bohatě stačily a více nepotřebuji :) Nejsem zastánce "zeleného plátna" všude, kam se podíváš a tudíž toto není pro mě. Více mě zajímala situace na "lodi", na které byli přeživší, kteří na planetu Zemi nikdy nevstoupili, než Ti, kteří dostali to "privilegium" a byli posláni na Zemi. Pro mě nic moc, hodně hodně špatných digiálních efektů, stejně příšerné herecké výkony a vlastně mi je jedno, co se bude dít dál :D :D ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A jelikož se seriálům vyhejbám, tak tady jsem se nechal zlákat a celkem jsem mile překvapený. První řadu s 13 ti díly, jsem slupnul během 24 hodin, zejména tedy v noci, teď je noc druhá a já finišuji s řadou druhou. Spát půjdu tak kolem 5 ráno a pokud tady nenastane žádná změna, tak jsem zůstal nadšený a spokojený jako doposud. Co vím ale jistě je to, že si dám opět na pár let od seriálu pohov :-) Není možné sjet 29 dílů téměř nonstop. Pravidlo by byla práce pro psychiatra :-) ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Jasné vole, skupinka sto mladých pártylidiček dojde po 97 letech na zem a jeden z nich se prohlásí za vedoucího a všeci tupě následují. Okay, neřeknu kdyby jeho chování a rozhodnutí zaváněli po kvalitní strategii, přímočarosti, upřímnosti a podobně. Ale ne! Ale NE! On si sere do huby 24/7, jmenuje se jak kretén (Bellamy, ti jebe?) a chce chránit svou sestru. Nejhorší je, že v tomto seriálu, chce každý každého chránit kurva...a víte co z té ochrany vzešlo? Na konci první série je ze stovky tak sotva padesátka. Inu, kvalitní to vůdce, chránil jak lusk. Ty vole, jesti mi někdo řekne, že něco udělal, protože mě chtěl ochránit, tak normálně zešílím a urvu si hlavu! Ne prostě!!! A hlavní hrdinka..no to je kapitola sama o sobě. Blondýnka, modré oči, bílá barva pleti - typický árijec, HITLERjugend ti jebe. A kdo umře mezi prvníma? No černoch přeceeee, jasnéééé vole. A aby ho ponížili ještě víc, tak ho zabije malá holka..no jasná páka vole. A kdo z celé stovky umí s technikou? No kdo asi...japonec vole Toshiba. Kdo jiný že....v piči prostě. Ale kolem a kolem, docela dobrej seriál. 75 % PeS: Nazi hlavní hrdinka je super, když se ji ve větru pohupují přednosti, to vždy slavím. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem kdysi napsat, jak je tento seriál příšerný, ale poté, co jsem viděl začátek 8. řady Walking Dead (a těch srovnání by mohlo být klidně i víc), tak jsem musel změnit názor. The 100 sice chvílemi je příšerný seriál, plný kýčovitých momentů a učebnicových dějových zvratů, vše v mezích YA žánru, najdou se ale i chvíle, kdy skvěle konkuruje Game of Thrones nebo Walking Dead v jejich nejlepších letech. Navíc jelikož to bylo šílené a hloupé už od začátku, tak nemusím nostalgicky vzpomínat, jak seriál byl kdysi dobrý, jako tomu je pro mě u Walking Dead a křivka oblíbenosti může vesele cestovat nahoru, protože dolů už není kam. Chtěl bych mít jejich kouzelné samoléčivé/rychloléčivé schopnosti. Chtěl bych mít jejich trvanlivé zbraně a jejich neomezený počet. Chtěl bych mít taky stealth matky Octavie, hlavně kvůli tomu jak své těhotenství utajila na Arše. Je to past. Ze začátku jsem byl u obrazovky, protože jsem chtěl vidět, jak moc to bude absurdní (a částečně taky proto, že jsem chtěl vidět zmutovanou planetu Zemi, protože mám v oblibě Černobyl, S.T.A.L.K.E.Ra, opuštěné, zarostlé civilizace, atp.). Pozdější díly jsem sice taky sledoval jen abych viděl, jestli to dokáže být ještě absurdnější (dokáže, stačí se podívat na tohle video [Basically, Finn; Spoilery na S02E04-S02E08]), ale po konci druhé série jsem však musel přidat jednu hvězdičku na celkové tři. Vzhledem ke kolísavé kvalitě a uspěchané závěrečné sérii už to na tomto čísle zůstane. Hloupé, ale velký potenciál pro guilty pleasure? Ha! Už vím, kde jsem tento recept viděl předtím. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Ve 22. minutě hraje píseň „We're Going Home“ od Vance Joye. Během poslední války hraje „The One I Love“ od Scala & Kolacny Brothers. Na konci epizody hraje „Bad“ od U2. (Duoscop)
  • Seriál se mimo USA natáčel také v Kanadě. (Varan)
  • Písnička, která hraje při vzpomínání, je „Cigarettes After Sex“ od Apocalypse. (Duoscop)

Reklama

Reklama