Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Rocky88 k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2016) (S01) 

Co se týče kladných stránek, ani nevím, kde začít. Zkusím to od příběhu - souboj dobra a zla je ihned rozmetán tím, že žádné dobro ani zlo není. Obě strany se schovávají za svou pravdu a bez jakýchkoliv pochyb jdou za svým cílem (např. Donnie nebo čtení profilu pacienta). Když dojde na přímou konfrontaci Chucka a Bobbyho, divák se rochní blahem, protože tyto chvíle jsou maximálně našponované a nedá se odhadnout, které z eg dříve padne. Tím se dostávám k postavám. Nejen Chuck a Bobby, ale i jejich manželky a nejbližší kolegové jsou skvěle napsané a zahrané postavy, viditelně si s nimi tvůrci dali hodně práce. Za mě je kromě dvou hlavních pánů skvělá hlavně Maggie Siff, které věřím každé slovo i grimasu. Opravdu věrohodně zahrané. Tempo seriálu je rychlé, každý díl je poutavý. Jediným neduhem může být, že v rychlém tempu a spoustě jmen se někdy může divák ztrácet. Osobně se mi to ale stalo jen jednou. Co mě zklamalo - čekal jsem hlubší ponoření do života na burze ve stylu Big Short, což zde bohužel není. Proto první série "jen" za 4, ale do další série jdu opravdu s chutí. ()

Pilot (2016) (S01E01) 

Piloty to mají těžké, nicméně tady se jede ve velkém stylu, tempu a kadenci piplaných dialogů už od začátku. Moc postav tu není, takže orientace je o to snazší. Tohle by mohlo bavit i finančně negramotné. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Ještě o chlup lepší než první serie, hrátek s trhem je tu víc a Axovi či Chuckovi se ne vždy něco podaří. I tak jsem ale nedostal úplně tu pochutinu, kterou jsem chtěl (viz můj komentář k první sérce) a místy mi vadil až přílišný telenovelismus. Nehledě na to mi ani u jednoho páru nepřipadaly důvody natolik závažné, aby byly vztahy takto vyhrocené. Tohle se vysloveně nepovedlo... Jo a Wags je moje nejoblíbenější postava. Tenhle týpek je parádní hovado. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Pokračování velké jízdy, která končí parádním loopem. Chuck s Bobem jsou centrem (dění kolem Chucka začalo připomínat House of Cards), nicméně i vedlejší postavy dostávají více prostoru, zaslouženě. Nicméně stále jsem nedostal něco, co by mě posadilo na rektum. To by mohlo přijít ve 4. sérii, která má rozdáno na royal flush. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Scénáristické schéma se nezměnilo, proto lze předvídat, co se ve kterém díle stane. Na druhou stranu je to furt zábava, i když někdy až překombinovaná. ()

Série 6 (2022) (S06) 

S novým antagonistou (?) a jeho cílem přichází i více politiky, což já můžu. Samozřejmě nedosahuje kvalit House of Cards a nikdo z nich není František Poddřevo, ale i tak je tu ten správný vibe. Na druhou stranu je tu spousta věcí uspěchaných/odfláknutých. A jestli chybí Robert Táhlonápravy? Prince je zkrátka něco jiného a zároveň to samé, takže záleží, jestli upřednostňujete bezduché zrzky nebo kulečníkové koule. Sedmá bude mít určitě co nabídnout. ()

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama